Jak doczepia się attachmenty do broni? Nie mogę sobie przypomnieć jak to się robiło. Mam celownik optyczny i chciałbym go gdzieś doczepić, ale nie umiem.
Sprawdziłem to coś :
W Cieniu Czernobyla występuje granatnik GP-25 waga 1,30 kg, jest to granatnik podczepiany pod lufę AKm 74/2 oraz AKm 74/2U ,
amunicja : granat VOG-25 , oraz VOG-25R .
No nie wiem sam. Jestem pewny, że było takie coś, nawet się zastanawiałem do czego to. >Wyglądało to jak granatnik w M16 (od spodu lufy). Sorka, jeśli wprowadziłem w błąd i >tego rzeczywiście nie ma. Chyba muszę sprawdzić ponownie
Jesli wygladalo jak granatnik to moze to byl granatnik… Nie umiesz powiedziec co to bylo? Moze chodzilo ci o szyne RIS na front gripa?
Cytuj poprawnie, nie od tak sobie, bo jest nie czytelnie, i pisz poprawnie ortograficznie - F23
A ty może przestałbyś się czepiać innych i używałbyś opcji EDYCJI ?-prv.
Do czego służy nakładka taktyczna? Miałem 2 identyczne karabiny, jeden z tą właśnie nakładką, a drugi bez, nie zauważyłem różnic w działaniu.
Przypomniałem sobie, że w Czystym Niebie można pójść do mechanika w celu ulepszenia karabinu (tutaj możesz np. dodać do karabinu szynę). Tak czy inaczej wykluczam to, ponieważ chodziło Ci o Cień Czarnobyla.
Optyka do broni nato to nie acog tylko susat.
Oczywiście, trzeba mieć odpowiednie granaty.
Jeśli granatnik, to podkręcasz pod lufę ten granatnik, zdobywasz skądś granaty, wciskasz klawisz V i strzelasz.
To może był po prostu granatnik…
No nie wiem sam. Jestem pewny, że było takie coś, nawet się zastanawiałem do czego to. Wyglądało to jak granatnik w M16 (od spodu lufy). Sorka, jeśli wprowadziłem w błąd i tego rzeczywiście nie ma. Chyba muszę sprawdzić ponownie :lol:
No mi też się wydaje, że takowa nie istniała… Zobaczymy, co miał na myśli pisząc to ![]()
Nakładka taktyczna w SoC’u? Rozwaliłeś mnie… :lol: Nigdy tego nie widziałem.
W wielu grach, nakładka taktyczna, to np. latarka, czy laser. Chociaż nie pamiętam, jak jest w SoC…
Do czego służy nakładka taktyczna? Miałem 2 identyczne karabiny, jeden z tą właśnie nakładką, a drugi bez, nie zauważyłem różnic w działaniu.
PS. Chodzi mi o Cień Charnobyla.
To już zostało wyjaśnione ![]()
taki mały króciutki dla NATO, i długi dla broni UW.
Luneta PSO i wydaje mi się że kolimator A.C.O.G.
Nie pamiętam, jak jest z tłumikami (Clear sky odstawiłem na półkę po dojściu do czerwonego lasu - potem gra zaczęła mi się wieszać po kilku minutach gry), ale odnośnie celowników to obowiązuje podział na broń NATO i broń Układu Warszawskiego - każda z grup ma osobny celownik: taki mały króciutki dla NATO, i długi dla broni UW.
A jeśli już mowa o używaniu broni: Moją ‘weapon of choise’ jest maksymalnie zmodyfikowany TRs 301/ZM LR-300ML, przerobiony na amunicje UW (tę ciemnozieloną), z dodanym celownikiem optycznym i tłumikiem. modyfikowanym w kierunku celności. Czysta rewelacja :lol:
Strzelby niczego nie obsługują.
Celownik obsługują:
• AN-94 Abakan
• AK-74 (ulepszony)
• Z-M LR-300
• OC-14 Groza
• AS Wał
AK-74, ani długa strzelba nie obsługują celownika PSO1? Co go obsługuje?
Przeciągasz celownik optyczny do karabinu (w ekwipunku) i zostaje on automatycznie do niego przykręcony. Oczywiście karabin taki musi obsługiwać dane ulepszenie.