W tym temacie piszcie o ciekawych bugach bądź easter eggach, na które natrafiliście podczas gry.
Ten bug można spotkać nie tylko w stalkerze, niemniej jednak jest wart uwagi. Azot na stacji kolejowej w Janowie wstał z krzesła, jednak chwilę potem źle się ulokował. Poniżej zamieszczam kilka screenów:
Ale ja nie mówię, że to trzeba dźwigać bo nie da się tego podnieść, ale jak to by była część krajobrazu to by się tego nie ruszyło, a tu to jest jakby gotowe do wzięci ale jednak nie mówię wam kiedyś może był jakiś pomysł na quest ale zrezygnowano z niego.
Nie, to jest chyba część questa z tunelem. Nie sprawdzałem, ale czy czasem po przejściu przez tunel i potem powrocie do Janowa nie okaże się, że nie ma tego tam? Azot mówił coś o zapasowym generatorze zepsutym podczas używania rampy, może to jest to?
Ten drugi screen od Basa musicie rozjaśnić. To niestety coraz częściej spotykany bug w różnych grach, ale tylko chyba w stalkerze zwłoki “tańczą” break dance’a (muszą się gdzieś zablokować).
A to kolejny bug:
Na stacji w Janowie są dwaj stalkerzy imieniem Flint z frakcji “Wolność”. Czyżby zbieg okoliczności? Być może ten fałszywy Flint podszywa się pod tego drugiego - fałszywy wiadomo dlaczego*.
* Jak się okazuje, Flint to tak naprawdę Sroka, czyli stalker, który zwiał z łupem innych stalkerów ze Skadowska.
Ja właśnie byłem obciążony, więc wyrzuciłem starego AK-47 - patrzę, a tu Azot przywłaszczył sobie karabin. Po prostu w skryptach gry ustawione jest, że stalkerzy mają zbierać napotkany łup.