Ciekawostki na start + możliwość wyskoczenia z bazy czystego nieba bez zaczynania fabuły

Kontynuując dyskusję z Easter eggi w czystym niebie.:

W bazie czystego nieba można wejść pod budkę mechanika i skacząc zabrać ak oraz lunetę. Tak samo można okraść handlarza z wódki apteczki i bandaży wchodząc po drabinie do środka budynku.

Można również bugować w nieskończoność podstawowy ekwipunek który dostajemy od handlarza ma starcie gdy placowka zostanie zaatakowana.

A na deser najlepsze umiejętnie wchodząc po budynku i gałęziach drzew można wyskoczyć za mury bazy i latać po całej zonie xD i np kiedyś wrócić i z As Val’em bić się z renegatami xD

z tego drzewka skaczemy na niższą gałąź a potem umiejętnie zchodzimy za mury aby sie nie zabić od upadku.

i jesteśmy za murami bazy :slight_smile: w ten sposób możemy eksplorować żone bez zaczynania misji fabularnych.

Następnie idziemy nasypem kolejowym tam będzie pewnie głaz jest tam bug przez co przenosi nas z bagien do czerwonego lasu.

Nigdy nie próbowałem wychodzić z bazy przed rozpoczęciem właściwej fabuły, ale pamiętam, że w Czystym Niebie było sporo takich dziwnych miejsc, gdzie dało się wejść tam, gdzie teoretycznie nie powinno. Z handlarzem i mechanikiem też kiedyś kombinowałem, choć bardziej z ciekawości niż dla ułatwiania sobie gry.

Najbardziej mnie jednak zaskoczył ten patent z wyjściem za mury. Fajnie, że po tylu latach ludzie dalej znajdują takie smaczki. Czyste Niebo miało swoje problemy i bugi, ale właśnie dzięki takim rzeczom każda rozgrywka potrafiła wyglądać trochę inaczej. Chyba będę musiał odpalić grę jeszcze raz i sprawdzić ten sposób, bo brzmi jak niezła zabawa.