W dniu 10.07.2022 o 21:50, Agrael napisał(a):
Tytuł oryginalny: Адаптация Gunslinger mod для ТЧ (OGSR Engine)
Platforma: OGSR Engine
Data premiery: 05.07.2022 r. | Najnowsza wersja: 31.12.2022 r.
Autor: hardplayer22
Autor spolszczenia: @Szczepan9205OPIS:
Pokaż ukrytą zawartość
Adaptacja moda GUNSLINGER mod do Cienia Czarnobyla.
Zmiany:
- Przeniesienie wszystkich (gotowych w tej chwili) broni z modu Gunslinger na platformę CCz.
- Opcjonalne przyrządy celownicze w 3D.
- Opcjonalne PDA w 3D. (dzięki autorom OGSR: Gunslinger Addon).
- Przeniesienie wszystkich wizualizacji (modeli oraz animacji) rąk.
- Możliwość używania dodatkowych przyrządów celowniczych oprócz celowników optycznych.
- Unikalne modyfikacje broni z zainstalowanymi ulepszeniami wizualnymi (dzięki autorom OGSR Gunslinger).
- System animacji używania przedmiotów.
- System wykrywania artefaktów tylko z detektorem, tak jak w ZP (sam spawn artefaktów również został nieco przeprojektowany. Nigdy traficie już na góry cennych artefaktów na Wysypisku, ale dzięki temu sensowne jest teraz badanie każdej pojedynczej anomalii za pomocą detektora).
- System inwentarza z ZP (z drobnymi cechami i różnicami).
Od autora:
Pokaż ukrytą zawartość
Po zdobyciu odrobiny doświadczenia z silnikiem OGSR zacząłem rozważać zaadoptowanie Gunslingera do oryginalnej historii z Cienia Czarnobyla. Uznałem, że dobrym pomysłem będzie połączenie pierwowzoru ze świetną paczką broni. Prace nad tą adaptacją rozpocząłem jeszcze zanim został wydany OGSR Gunslinger, ale z powodu braku doświadczenia zostałem zmuszony do tymczasowego wstrzymania dalszego rozwoju. Po premierze OGSR Gunslinger, za zgodą autorów projektu, zacząłem korzystać z ich silnika, dzięki czemu mogłem dokończyć pracę nad adaptacją na poziomie, który mnie usatysfakcjonował.
Podziękowania:
Pokaż ukrytą zawartość
Jestem bardzo wdzięczy następującym autorom:
- STRIFER
- Gunslinger Mod Team
- KRodin
- I AM DEAD
- i-love-kfc
- Laucer
- K.D.
- KamikaZze
- xStream
- DEXXX
- Mad Hikki
- kstn
- naxac
- DSH
- Ray Twitty aka Shadows
- Сергей Сергеевич
- XMODER-ua
- monk
- Mortan
- Andrejs Green
- LsdPro
- unethicalrus
- _Mr_Vlad_
Wielkie podziękowania dla tych osób. Ich zasługa w wydaniu tej adaptacji jest znacznie większa niż moja. Jeśli o kimś zapomniałem, proszę dać mi znać, a na pewno go dodam do listy.
Ważne:
Pokaż ukrytą zawartość
- Zalecany kąt widzenia (fov) wynosi 67,5. Jest to kąt widzenia, na którym regulowano celowanie.
- Podczas animacji przedmiotów nie zaleca się przemieszczania między lokacjami oraz zapisywania gry.
SCREENY:
INSTALACJA:
Pokaż ukrytą zawartość
Poprawna kolejność instalacji moda oraz spolszczenia:
- Cień Czarnobyla 1.0006.
- Pobrane archiwum z modem oraz poprawką do niego należy rozpakować, a następnie umieścić w głównym katalogu z grą.
- Pobrane archiwum ze spolszczeniem wypakować, a następnie umieścić w głównym katalogu z grą. Jeżeli Windows poprosi o zgodę na podmianę plików to należy wyrazić zgodę.
- Opcjonalnie zaimplementować dodatki.
- Grę należy uruchomić za pomocąbin_x64\xrEngine.exe.
LINKI DO POBRANIA:
Link do moda nie działa. Da ktoś nowy?