Cień Czarnobyla + Gunslinger Mod

W dniu 10.07.2022 o 21:50, Agrael napisał(a):

Tytuł oryginalny: Адаптация Gunslinger mod для ТЧ (OGSR Engine)
Platforma: OGSR Engine
Data premiery: 05.07.2022 r. | Najnowsza wersja: 31.12.2022 r.
Autor: hardplayer22
Autor spolszczenia: @Szczepan9205

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

Adaptacja moda GUNSLINGER mod do Cienia Czarnobyla.

Zmiany:

• Przeniesienie wszystkich (gotowych w tej chwili) broni z modu Gunslinger na platformę CCz.
  • Opcjonalne przyrządy celownicze w 3D.
  • Opcjonalne PDA w 3D. (dzięki autorom OGSR: Gunslinger Addon).
  • Przeniesienie wszystkich wizualizacji (modeli oraz animacji) rąk.
  • Możliwość używania dodatkowych przyrządów celowniczych oprócz celowników optycznych.
  • Unikalne modyfikacje broni z zainstalowanymi ulepszeniami wizualnymi (dzięki autorom OGSR Gunslinger).
  • System animacji używania przedmiotów.
  • System wykrywania artefaktów tylko z detektorem, tak jak w ZP (sam spawn artefaktów również został nieco przeprojektowany. Nigdy traficie już na góry cennych artefaktów na Wysypisku, ale dzięki temu sensowne jest teraz badanie każdej pojedynczej anomalii za pomocą detektora).
  • System inwentarza z ZP (z drobnymi cechami i różnicami).

Od autora:

Pokaż ukrytą zawartość

Po zdobyciu odrobiny doświadczenia z silnikiem OGSR zacząłem rozważać zaadoptowanie Gunslingera do oryginalnej historii z Cienia Czarnobyla. Uznałem, że dobrym pomysłem będzie połączenie pierwowzoru ze świetną paczką broni. Prace nad tą adaptacją rozpocząłem jeszcze zanim został wydany OGSR Gunslinger, ale z powodu braku doświadczenia zostałem zmuszony do tymczasowego wstrzymania dalszego rozwoju. Po premierze OGSR Gunslinger, za zgodą autorów projektu, zacząłem korzystać z ich silnika, dzięki czemu mogłem dokończyć pracę nad adaptacją na poziomie, który mnie usatysfakcjonował.

Podziękowania:

Pokaż ukrytą zawartość

Jestem bardzo wdzięczy następującym autorom:

• STRIFER
  • Gunslinger Mod Team
  • KRodin
  • I AM DEAD
  • i-love-kfc
  • Laucer
  • K.D.
  • KamikaZze
  • xStream
  • DEXXX
  • Mad Hikki
  • kstn
  • naxac
  • DSH
  • Ray Twitty aka Shadows
  • Сергей Сергеевич
  • XMODER-ua
  • monk
  • Mortan
  • Andrejs Green
  • LsdPro
  • unethicalrus
  • _Mr_Vlad_

Wielkie podziękowania dla tych osób. Ich zasługa w wydaniu tej adaptacji jest znacznie większa niż moja. Jeśli o kimś zapomniałem, proszę dać mi znać, a na pewno go dodam do listy.

Ważne:

Pokaż ukrytą zawartość
  • Zalecany kąt widzenia (fov) wynosi 67,5. Jest to kąt widzenia, na którym regulowano celowanie.
  • Podczas animacji przedmiotów nie zaleca się przemieszczania między lokacjami oraz zapisywania gry.

SCREENY:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

Poprawna kolejność instalacji moda oraz spolszczenia:

• Cień Czarnobyla 1.0006.
  • Pobrane archiwum z modem oraz poprawką do niego należy rozpakować, a następnie umieścić w głównym katalogu z grą.
  • Pobrane archiwum ze spolszczeniem wypakować, a następnie umieścić w głównym katalogu z grą. Jeżeli Windows poprosi o zgodę na podmianę plików to należy wyrazić zgodę.
  • Opcjonalnie zaimplementować dodatki.
  • Grę należy uruchomić za pomocąbin_x64\xrEngine.exe.

LINKI DO POBRANIA:

Ukryj zawartość

Mod:

• GoogleDrive - [KLIK]

Spolszczenie:

Fix z 11.01:

• GoogleDrive - [KLIK]

Dodatki:

Pokaż ukrytą zawartość

Model PDA z OGSR Gunslinger:

• GoogleDrive - [KLIK]

Źródło: