Zaktualizowałem pierwszy post. Jak sprawa z tą wersją wygląda, to wyjaśnił już @Szczepan9205.
Żeby było bardziej przejrzyście i się nie pogubić, to dodałem Cień Czarnobyla + Gunslinger Mod + Final Update. Niestety tę wersję można znaleźć tylko na stalker-mods. To mocno utrudnia sprawę, bo trzeba się bawić z VPN. W każdym razie ta wersja zmienia całkiem sporo rzeczy - są nowe artefakty, mod Final Update, który rzekomo naprawia jakieś błędy z CCz, a dodatkowo całość jeszcze jest wzbogacona o przeróżne mody.
@blacho Wywala bo wrzuciłeś spolszczenie, które jest do wersji 1.1 z przed roku czy tam 2 lat, a aktualna wersja moda jest z 26.03.2024 i dopóki nie zaktualizuję spolszczenia to działać nie będzie. Ale widzę, że ten mod ma też język angielski, więc do czasu aż zaktualizuję spolszczenie możesz pograć po angielsku
Natknąłem się ostatnio na wspomniany wcześniej Cień Czarnobyla + Gunslinger i naszła mnie ochota by jeszcze raz ograć historię striełoka, ale niestety nie mogę go pobrać przez googla. Poradzicie coś na to ? Z góry dzięki za pomoc.
po przestawieniu rozdzielczości na 1920x1080 coś mi się skaszaniło z kursorem - jak w załaczonych screenach - kursor nie schodzi na sam dół tylko zatrzymuje się ze 2 cm od dołu, nie mogę uruchomić handlu z NPC, nie mogę użyć opcji przenieś wszystko. Gra od nowa więc to odpada
Ktoś podpowie gdzie to poprawić?
edzia2: czy ktoś może mi wrzucić namiar na opis jak dodać NPC-owi nieśmiertelność? Na Magazynach Wojskowych bardzo często chimery wybijają mi bazę wolności i ginie Kutwa i mechanik