Cień Czarnobyla - Świat Stalkerów

Stalker Cień Czarnobyla, mod “Świat Stalkerów” + Old Good Stalker Mod 2.3.1 Ultimate

Ver. 10004 - 10006

Data wydania 2011r.

Twórca: Last Hope Team

Skład zespołu:

* baronlda - skrypty, projekt gry;

* ПриЗ - UI tekstury, projekt gry;

* Don-Andrea - skrypty;

* Strade - projekt poziomów, modelowanie;

* Largo - scenariusz (nowa fabuła);

Fabuła…

Fabuła przenosi nas do wydarzeń z 2015 roku i opowiada o losach trzech przyjaciół stalkerów, którzy znają Zonę jak swoje pięć palców. Gdy przedostali się na Czarnobylską Elektrownię, i to tuż przed samą emisją, to nie pozostało im nic innego, jak tylko ukryć się za murami Czarnobylskiej Elektrowni. W jednym z pokoi wpadają w anomalię… po przyjściu do siebie, PDA jednego z nich pokaże, że jest rok 2006. Musisz się spotkać ze swoimi przyjaciółmi i znaleźć drogę powrotną do swoich czasów. Z dwóch przyjaciół, będziesz mógł grać jednym z nich. Wszystkiego zaplanowane jest około 12 nowych fabularnych questów, a jeden z nich zapozna nas z ugrupowaniem Striełoka.

REALIZM:

• Cała broń została skalibrowana i zrównoważona;

• Dodano realistyczne dźwięki dla broni, naboi, materiałów, NPC;

• Jeżeli NPC zostanie mocno zraniony upada i woła o pomoc, jeżeli nikt mu nie udzieli pomocy medycznej - umiera…

• Jedzenie i bandaże nie uzupełniają zdrowia!

• Mocny i średni krwotok, sam nie ustanie i rany muszą być leczone!

• Dodana fizyka chodzenia (broń balansuje w rękach przy chodzeniu i celowaniu). GG w razie ciężkiego zranienia, cierpi na zadyszkę, ma zawroty głowy i ma spowolnione poruszanie.

• Usunięto celownik.

• Wszystkie animacje broni zostały zmienione, przekalibrowano pewne modele dla NPC.

• Przywrócono strzelbę TOZ - 34.

• Zwiększono wzrost GG - teraz to nie jesteś jakiś karzeł, a zupełnie rosły chłopak!

• W Zonie ciężko przeżyć - noce bardzo ciemne i niebezpieczne (zwiększona aktywność mutantów nocą i starają się jednoczyć i atakować stadami). Mutanty teraz mogą przechodzić między lokacjami!

• Podstawowa walutą w Zonie - to artefakty i naboje, teraz jest problem ze znalezieniem artefaktu, a naboi w trupach niewiele.

• Dodano transmutator artefaktów.

• Do gry wprowadzono partnera, z którymi można się komunikować za pomocą PDA.

• Anomalie stały się niewidoczne (niektóre), usunięto wizualne efekty!

• Zmieniono wygląd emisji.

• Przywrócono wycięte mutanty - mają zmieniony wygląd.

• Zmieniono cechy stalkerów i mutantów. Teraz trudniej zabić przeciwnika, przez co i gra stała się trudniejsza.

• Do gry przywrócono rozmycie ruchu!!! Przykładem tego zjawiska, było pojawienie się w 2005 roku, demonstracyjnego wideo w temacie Stalkera!

Motion blur — rozmycie przy odtwarzaniu scen ruchu, lub szybko zmieniających położenie obiektów. (Dostępnie w drugim ustawieniu renderera)

• Warunki pogodowe zostały przerobione.

• Do gry dołożono pewne panoramy z Oblivion Lost.

A-Life

• Teraz NPC badają wszystkie lokacje w poszukiwaniu artefaktów, można NPC spotkać na różnych lokacjach!

• Czasem Wojskowi będą napadać na obóz nowicjuszy, Wolność atakuje Bar, a Powinność - Wojskowych.

• Poprawiono AI helikopterów. Czasami latają one na rajdy nad Kordonem i Wysypiskiem, atakując stalkerów.

• A-life wszystkich NPC i mutantów zostały zmienione - NPC mogą się leczyć, przerywają strzelanie jeżeli inni bratni stalkerzy są na linii ognia, korzystają z śrub, dobierają lepszą broń i t.d.

STEALTH:

• NPC nie widzi GG w nocy, jeżeli ten nie wydaje odgłosów lub nie świeci latarką.

• Wyciszony dźwięk przy wydobywaniu noża, nocą to niebezpieczna broń w rękach GG!!!

• Dodany mod “Poznamy się po ubraniach”. W niektórych questach przyjdzie nam poruszać się po wrogim terytorium.

ANOMALIE:

• Niewidoczne anomalie rozmieszczane są przypadkowo, po każdej emisji zmieniają położenie.

• Anomalie zabijają nie tylko NPC i GG, ale również mutanty! Teraz jeżeli coś się dostanie w anomalię, to jest szansa na powstanie tam artefaktu!

• NPC mogą próbować uwolnić się z anomalii.

• Jeżeli pogoda jest deszczowa, to następująca emisja, jeszcze spotęguje intensywność deszczu, grzmotu i wiatru!!!

POGODA:

• Na wszystkich lokacjach unikatowo ładna pogoda, która zmienia się w ciągu 24 godzin.

• Noc bardzo ciemna i niebezpieczna.

• Przywrócono słońce i księżyc.

• Teksturę nieba przywrócono z wersji build.

ARTEFAKTY:

-Zmieniono ceny i właściwości artefaktów;

MUTANTY:

• Dodano wszystkie wycięte mutanty (Karzeł, Chimera, Kot, Zombi, Połamaniec, Tuszkan, Burer)!

• Z każdego mutanta można wyjąć część ciała (są bardzo drogie i będą kupowane przez naukowców)!

ŚRODKI TRANSPORTU:

• Dodano wszystkie środki transportu z bildów (“Łada Niva”, ZAZ Zaporożec, KAMAZ, traktor, UAZ, BWP, Moskwicz)

• Pojazdy nie mają zdolności pływania oraz gasną w deszczu!

• Kamera w pojazdach naprawiona!

• Dodano realistyczny odgłos silnika i skrzyni biegów UAZ-a!

UGRUPOWANIA:

• W grze (w końcowej fazie) zostaną wyeliminowane następujące ugrupowania - Powinność, Wolność, Najemnicy. Zostaną tylko Bandyci, Samotnicy, Naukowcy, Wojskowi, Monolit, Ugrupowanie Striełoka.

• Liczebność grup, jak i wszystkich NPC w Zonie, będzie o wiele mniejsza.

RÓŻNE:

• Dodano “Włącz silnik” w opcji sterowania

• U NPC można kupić wszystko za artefakty, ale po bardzo niskich cenach

• Wszyscy handlarze mogą reperować i ulepszać rzeczy!

• Nowe modele stalkerów i innych postaci.

• Do transmutatora artefaktów, niezbędne są recepty i jeżeli w niego napchasz byle czego, zostaniesz dupnięty anomalią.

• Śpiwór, w HUD dodano zegar taki jak w build.

• Dodano kilka utworów muzycznych dla stalkerów w obozie.

• Zmieniono melodię w Barze i u Sidorowicza. W bazie Powinności i Wolności mają swoją muzykę.

• Zmieniono tekstury wszystkich broni.

• Zmieniono tekstury ziemi, nieba - na bardziej realistyczne.

• W Zonie jest więcej roślinności - jak w buildach.

• Dodano tłukące się latarki, pseudo-dynamiczne oświetlenie (dla DirectX-8 dynamiczne i DirectX-9 statyczne).

• W miarę możliwości, dodano odpady na lokacjach - paczki, beczki, skrzynki, szczątki, cegły (rozlatują się przy eksplozji).

• Zmieniona fizyka dla ciał.

• Ze zwłok można zabierać pieniądze (losowo, w zależności od rangi).

Download:

Mod…http://depositfiles…files/vlmpmqetv.

Info i link:

http://translate.goo…=524&prmd=imvns - tłumacz Google

http://stalker-world…quot/34-1-0-181 - strona rus

http://stalker.by/mo…1-ultimate.html

Screeny:

http://s018.radikal…73eff421ae9.jpg

http://s018.radikal…c2e1a1e5f60.jpg

http://s018.radikal…07d76e2f9a7.jpg

Jeśli już ten temat ktoś opisał, to post można usunąć.

Proszę o ewentualne poprawienie, jeśli coś nie tak.

5 polubień

Działa i śmiga. Resztę czas pokaże.

Dobrze by było… jak ktoś ten mod ogarnie, to niech napisze bo jest tam kilka gamedata, może trzeba zespolić je, albo co innego. Chyba, że nie ma takiej możliwości.

@Cichy to pisz co tam widać..:). Jak tak dalej pójdzie robimy z Ciebie oblatywacza modów, będziesz zdawał relację ze wszystkiego co nowe w Zonie .

Zaczynamy w wiosce Kotów. Sidor nie ma klasycznych questów, naprawia też sprzęt. Pijawkę da się ubić 12 strzałami z pistoletu. Przy moście kolejowym teraz stoją bandyci. Za ubicie pijawki automatycznie w plecaku pojawił mi się winchester 1300. Klimat zieloniutki i mglisty jak w Crysis-e,

http://www.imagebam…f9c9b5191348322 , http://www.imagebam…e5d7f4191348377 , http://www.imagebam…0283cc191348413.

Niestety po śmierci nie mogę wczytać sava, dostaje takie logi:

*```
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:stalkersources runkxr_3daxrGamescript_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description :
[error]Arguments : LUA error: …shings.t.a.l.k.e.rgamedatascriptsxr_logic.script:1305: attempt to call field ‘?’ (a nil value)

*```
FATAL ERROR
[error]Expression	: fatal error
[error]Function	  : CScriptEngine::lua_error
[error]File		  : E:stalkersources	runkxr_3daxrGamescript_engine.cpp
[error]Line		  : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments	 : LUA error: ... publishings.t.a.l.k.e.rgamedatascripts_g.script:1439: bad argument #3 to 'format' (number expected,
got no value)
```*
Co to oznacza mógłby ktoś doradzić ?

Na błędy skryptów nie ma cudownych lekarstw. Jeśli nie pomaga wczytanie poprzedniego zapisu to pomocy trzeba szukać u autorów modyfikacji. Jeśli były im takie błędy zgłaszane, może wyskrobią jakiegoś patcha.

Na jakim patch grasz..ja bym to uruchomił na 1.004 dla pewności.

1.0006. Ale zmienię na 1.0004. Tłukę DR 1.1 i z rozpędu nie zwróciłem uwagi. Dzięki za radę

O i chyba ja na to spojrzę trochę może to będzie coś ciekawego. Bo ostatnio mam pecha z tymi modami nic ciekawego nie ma i pomału pogrywam w Solianke, bo z braku dobrego moda muszę sobie uprzyjemnić jakoś czas.

Tam jest freeplay start? Próbowałeś grać inną frakcją niż stalkerzy?

Przeinstalowałem na 1.0004 i to samo. Wstawiłem inną gamedata bez szerokokątnych. Żadnej poprawy. Gra się płynnie do momentu wczytania save. Może u kogoś będzie ok. i coś kaszanie. Jest freeplay, inną frakcją nie grałem.

Nie korzystaj z poprzednich zapisów i usuń folder w moje dokumenty..Nowy patch = nowa gra od początku.

Zrobiłem tak. Jes ok. dopóki nie zaczyna się walka. Przy wczytywaniu wywałka. Coś jeszcze pokombinuję.

WORLD OF STALKER 0.4 / 0.52 spoójrzcie na ten temat bojakoś znajomo mi wygląda archiwum moda w środku.

Mały ten mod, ale jeżeli to instalator to powinien być OK.. :). Sam nie wiem… w stosunku do wersji poprzednich ten mod musi być raczej dużo większy, albo to jest tylko próbna alfa bo jest wpis w menu gry.
Inna sprawa to to, że OGSM na 19,7 MB…więc tyle co nic…poprzednio było.. gamedata_fixed_0.5r2.rar File size: 823.86 MB
//
@cichy jak duża jest gamedata tego moda na dysku.?

Dopiero wróciłem. Gamedata ma 340 MB.

U mnie ten mod nie odpalił jest tam kilka gamedat i nie wiem nawet za co się tam brać trochę takie to dziwne bo nie spotkałem się z takim modem który ma tyle gamedat.

Opis z pobranego pliku…to są wersje build i szkoda na nie marnować w tej chwili czasu. Ogólnie chodzi o dodanie trybu Kooperacji w modach takich jak LWR i OL. Do działu mody w produkcji.

Название проекта: World of Stalker

Дата выхода: 2011

Разработчики: Last Hope Team

Основаная задача мода: доставить игроку свободу выбора и ту самую атмосферу Oblivion Lost, а так же возможность играть в кооперативе!

Сборка билдов содержит: WoS 0.1, WoS 0.2, WoS 0.2.5, WoS 0.3

Команда прекращает свое действите в разработке отдельного мода в связи с выходом Lost World Requital! Мы считаем, что конкуренцию такую мы не составим, т.к. стараемся сделать именно такое мод, как выпустили ребята!

В ближайшем будущем выйдут 2 сборки адаптации кооператива для Lost World Requital & Oblivion Lost 2.2!

Сайт разработки: http://worldofstalker.ucoz.com/

P.S. В версии 0.3 есть возможность коопа, но она не доработана до конца, так что советуем вам подождать выхода адаптации WoS для больших модов!

Полное описание к каждому билду читайте в папке с файлами!

A to wersja w pl
Tytuł projektu: World of Stalker
Data wydania: 2011
Deweloperzy: Ostatnia drużyna Nadzieja
Podstawa trybie Challenge: Dostarczyć graczowi wolność wyboru i sam klimat Oblivion Lost, a także możliwość odtwarzania kooperacji!
Montaż zawiera kompilacje: wraz z nazwą WoS 0,1, WoS 0,2, WoS 0.2.5, WoS 0,3
Zespół ulega rozwiązaniu w rozwoju jednolitego trybu w związku z wydaniem zaginionej światowej kara! Wierzymy, że taka konkurencja, nie będzie jak starać się mu taki sposób są publikowane facetów!
W niedalekiej przyszłości przyjdzie dwóch zbudować współpracy Zapomniałeś adaptację Świat kara & Oblivion Zagubieni 2.2!
Rozwój WWW: http://worldofstalker.ucoz.com/
Postscriptum W wersji 0.3 istnieje możliwość spółdzielni, ale nie zostanie sfinalizowana do końca, więc radzimy poczekać na dostosowanie WoS dla modów dużych!
Pełny opis każdej budowie, zobaczyć folder z plikami!

W jaki sposób zainstalować tego moda, bo chyba nie umiem?

Pisz po Polsku. cichy