Cien Czarnobyla w 2024 roku

Czołem wszystkim.

Szukam podpowiedzi, bo już się gubię w tych wszystkich modach do Cienia.

Czego szukam?

1. Najbardziej zależałoby mi na modzie/modach które usprawniają grę i poprawiają działanie silnika gry.
  2. Dobrze by było jakby nie wpływały znacząco na mechaniki gry, no chyba że jednak te mody poprawiające silnik zmieniają też i grę pod tym kątem.
  3. Nie zależy mi na poprawie grafiki, nie dla hiper realistycznej grafiki mam ochotę zagrać w Cień, jestem starym graczem dla którego Gothic 2 to bardzo dobra graficzne gra :grin:
  4. Nie chce “pseudo” utrudniaczy jak ograniczenie zapisu w konkretnych miejscach.

Druga oddzielna sprawa, jeśli nie znajdę tego czego szukam w jakiś mniejszych modach:

1. Która wersja Lost Alphy czy może jakiś inny potężny mod spełni punkty 1 i 4, ale przy tym nie będzie jakoś odbiegał znacznie fabularnie oraz od strony rozgrywki od Cienia?

@Bezimienny111 Jeśli interesuje Cię standardowa fabuła z Cienia Czarnobyla ale w odświeżonym wydaniu to te mody powinny Cię zainteresować:

@wariat Dzięki wielkie za podpowiedź, Gunslinger chyba będzie tym czego szukam :grin:

@Bezimienny111 jeśli chodzi o Lost Alphę to ograj sobię Lost Alpha DC v1.4007 to oficjalna ostatnia najbardziej dopracowana wersja zrobiona przez ekipę moda.

Wszelkie późniejsze wersje w stylu Enhaced itp itd cechują się zwiększoną trudnością, różnymi zmianami gameplayowymi, np brak zapisu gry w dowolnym momencie itp (czasami są na to dodatki, żeby wyłączyć różne utrudnienia). Także ta 1.4007 to taka można powiedzieć najnormalniejsze wersja tego moda.