Co to jest Klondik.?

Jest tam od groma ciekawostek i niuansów, które prawie nie znając języka nie byłem w stanie wyłapać.Np to: Если клондайк нашёл, то в нескольких шагах от него. - To odpowiedź na Rus forum, gdzie szukać skrytki Siemieckiego. Co to u licha klondaik?

Cichy to jest spoiler. Ukryj te daty bo tak podajesz wszystko jak na dłoni.

Kurcze ale nie wiem jak? Prośba o podpowiedź

Если клондайк нашёл, то в нескольких шагах от него. - To odpowiedź na Rus forum, gdzie szukać skrytki Siemieckiego. Co to u licha klondaik?

//

Если клондайк нашёл, то в нескольких шагах от него..to znaczy…Jeżeli znalazłeś klondika to kilka kroków od niego

Klondik to w TS2 było miejsce występowania w jednym miejscu dużej grupy artefaktów w Dolinie Mroku. Tutaj może to być coś innego.

A ja myślałem, że to nazwa tego krzaczora obok ścian wąwozu. Żadnych artów tam nie widziałem, ale znalazłem skrzynkę. Dziękuje

Co do pytania @malakasa (50 post), to wyjaśniam:

To nazwa zapewne związana z Klondike, rzeką w Jukonie, gdzie odkryto bogate złoża złota. Tu można to określić mianem “eldorado”, powinno pasować, bo to określa krainę w coś bogatą, np. artefakty.

Pytanie - czy ktoś oprócz mnie ma chęć zabrać się za polonizację tego moda?

Bo jeśli tak, to proszę o kontakt na PW celem koordynacji działań.

@Yurek, na mnie możesz liczyć.

3 polubienia

Metek masz rację Eldorado do bardzo dobra nazwa do skojarzenia bogactwa. Eldorado mi się zawsze kojarzy z kasą i złotem.

Co do pytania @malakasa (50 post), to wyjaśniam:

Malakas o nic nie pytał tylko cytował i przetłumaczył zdanie z rosyjskiego…które brzmiało .Если клондайк нашёл, то в нескольких шагах от него…cytat postu @cichego .

W modach Klondike oznacza zbiór artefaktów w jakimś miejscu.

Czasem opisy mówią..by uniknąć Klondika co znaczy ograniczenie spawnu artefaktów na danej lokacji by nie było ich zbyt wiele.

To sorki, @malakas, źle zinterpretowałem zawartość posta, mogę to tylko zwalić na mój “podeszły” wiek.

To nazwa zapewne związana z Klondike, rzeką w Jukonie, gdzie odkryto bogate złoża złota. Tu można to określić mianem “eldorado”, powinno pasować, bo to określa krainę w coś bogatą, np. artefakty.

Sorki zupełnie nie potrzebne..Dowiedzieliśmy się przy okazji skąd prawdopodobnie wzięła się nazwa.