[CoC] Dodatki upiększające grafikę

**Platforma:**Call of Chernobyl 1.4.22 - POLONIZACJA, INSTALACJA, LINKI (repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 02.10.2016 r. - 24.01.2017 r.
**Autorzy:**brainscorcher, Маньяк

Poniższa lista zawiera kilka dodatków, które zmieniają w różny sposób grafikę w Call of Chernobyl. Każdy z nich był testowany na wersji 1.4.22 PL. Dodatki nie są za sobą kompatybilne - chyba że w ich opisie jest napisane inaczej.

• Absolute Nature Redux:
    Dodatek zmieniający wygląd szeroko pojętej przyrody w CoC-u czyli tekstury/kolory/szczegóły ziemi, trawy, drzew etc. Opcjonalnie można zwiększyć gęstość i wysokość trawy oraz dodać rośliny wodne. Dodano również nowe tekstury podłoża z efektem wyboistości. Rekomendowane jest używanie tego dodatku z [CoC] S.W.T.C oraz Structures Redux.

• Structures Redux:
    Dodatek zmieniający tekstury struktur i powierzchni. Dodano wybrane tekstury z Absolute Structures, Autumn Aurora 2.1 oraz Misery, co powoduje, że powierzchnie są teraz bardziej szczegółowe, brudne, nierówne, niechlujne i skorodowane… Zmieniono typy struktur i ich kolory, czym zaowocowało, że dobrze znane miejsca nabrały odmiennego, nietuzinkowego wyglądu.

Dodatek kompatybilny z Absolute Nature Redux i Autumnal Winds. Można do niego dołączyć również wysokiej jakości tekstury.

• Autumnal Winds:
    Dodatek zmieniający tekstury i kolory podłoża, drzew, krzewów, trawy, nieba oraz dźwięki, upodabniając przyrodę do jej „nuklearnego” jesiennego odpowiednika. Opcjonalnie można również dodać: nowe menu i muzykę do niego, martwe drzewa, 4 mutanty z Misery, wysoką i gęstszą trawę, nową pogodę, unikalny kamuflaż dla najemnika. Kompatybilny z Structures Redux.

• Enhanced Sun Effects:
    Dodatek zmieniający efekt słońca w grze. Inspirowany jest ciepłymi promieniami słońca ze starych buildów S.T.A.L.K.E.R.-a. Świecące słońce wygląda teraz w końcu jak świetlista kula ognia, zamiast białego dysku.

• Winter mod:
    Dodatek zmieniający porę roku w Zonie na zimę.

GALERIA:

Spoiler

Absolute Nature Redux:

Spoiler

Structures Redux:

Spoiler

Enhanced Sun Effects:

Spoiler

Winter mod:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji:

1. Call of Chernobyl.

1. Pobrane i wypakowane archiwum wybranego dodatku umieszczamy w głównym katalogu gry.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Absolute Nature Redux:

Structures Redux:

Autumnal Winds:

Enhanced Sun Effects:

Winter mod:

8 polubień

Pierwsze efekty dodatków

4 polubienia

A tu drugi, mój modpack

1 polubienie

Absolute Nature Redux + Structures Redux, detale maksymalne. Szału nie robi (w sensie jak np. wygląda zmodowany Skyrim), ale różnice widać.

wersja czysta:

1 polubienie

Cytat

Polecam mod 1 i 2, stalker CoC od razu wygląda lepiej i tak żywiej.

1 polubienie

Link do Enhanced Sunsets and Sunrises 1.06 wygasł - to chyba jest aktualny https://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/enhanced-sun-effects-coc.

Dziękuję, poprawiłem #1 -

1 polubienie

W dniu 14.04.2018 o 20:26, Kaszubski stalker napisał:

Polecam mod 1 i 2, stalker CoC od razu wygląda lepiej i tak żywiej. 

Zgadzam się z szanownym kolegą. Owe mody sprawdziłem na Zewie Czarnobyla (CoC) oraz Zewie Prypeci, oba tytuły po modyfikacji wyglądają o wiele lepiej, szczególnie widać to w Zewie Prypeci. 

Enhanced Sunsets and Sunrises został usunięty

24 minuty temu, Lolo napisał:

Enhanced Sunsets and Sunrises został usunięty

Mi normalnie pobrało

ESFX_CoC_1.12b.7z (892 KB)

15 minut temu, tom3kb napisał:

Mi normalnie pobrało

ESFX_CoC_1.12b.7z (892 KB)

Dodali na nowo