Mimo że wybór pukawek jak to się wyraził kolega tom3kb nie jest zbyt duży, mi osobiście przypadł do gustu. Teraz nie mam już problemu na jakie kropidło się zdecydować , pestki można w miarę łatwo znaleźdź (wszystkie pistolety, AKcze, M4 i reszta na 5.56, wszystkie strzelby). Od razu gra się lepiej .
Witam panowie w temacie. Mam wrzucony ten mod w wersji v6 i takie pytanie czy jak dopiszę do pliku każdej z broni powiedzmy wartości hit__power i inne biorąc je z vaniliowych plików to ta giwera wreszcie będzie strzelać jak należy? Bo czasem nowicjusza musze sieknąć 3 razy z toza w klatę żeby się położył. I to z bliska. Zmiana parametrów amunicji też nie pomogła za wiele i nie chcę z nią kombinować już. Czy trzeba robić jakieś większe machlojki, żeby silnik gry to rozponawał?
Tylko weź pod uwagę, że zmieniając parametry w plikach broni, wzmacniasz równocześnie parametry tej broni w rękach przeciwników. Takie numery można robić przy broni unikalnej, lub w którą są wyposażeni nasi sojusznicy. Inaczej padać będziesz od jednego strzału z połowy mapy.
Aby nasi wrogowie byli bardziej czuli na postrzały, zmian dokonuje się w pliku damages.ltx, który masz w katalogu z actors.ltx.
Tych zmian należy dokonywać ostrożnie i dla każdego moda oddzielnie. Tak jak i dla zawartych w damages.ltx wartości dla różnych ugrupowań.
Może któryś z Mechaników zmieni Ci ten plik, jeśli sam nie wiesz co i gdzie zmienić.
Dzięki za odpowiedź. Bardziej mi chodziło o to, że w OWR bronie nie mają własnego hit_powera w swoich plikach a jedynie każdy rodzaj amunicji ma swoje statystyki w weapons.ltx. wydaje sie logiczne, za autorem, że to amunicja zadaje obrażenia a nie broń. Tylko, że tak. Jak zawsze używałem plików np. reanimation project kingfridaya do 1.4.22 to tam było wiadomo, sztrzelba jeden strzał na klatę nie ma bandyty w słabej kurtce i tam to działało. Tak samo jakiegoś zwierza słabszego a tutaj ostatnio się z mięsaczem męczyłem ze 4 naboje z obrzyna. Myślałem, że to wina warfightera ale on nie wpływa na mutanty. Chodzi mi o to czy jak zamienię wartości z plików Reanimation projekt do OWR to czy będą one dobrze odczytywane przez grę? I zrobiłem poprawki jak było na forum moddb.
Zależy czy chcesz wrzucać więcej addonów typu nowa broń, pancerze, artefakty, dodatki fabularne, questy… Jak tak to bierz 1.4.22 i się nie zastanawiaj. Jak nie to możesz iść w 1.5, ale jako że oficjalnie nigdy ta wersja nie wyszła z bety, to ze stabilnością i wydajnością może być różnie.
Co prawda jest kilka linków w internecie do najnowszej bety 1.5 ze stertą nieoficjalnych poprawek, głównie z Ap-Pro, ale nie testowałem tego sam, więc nie powiem jak się sprawa prezentuje.