[CoC] SGM Addon

Platforma: Call of Chernobyl 1.4.22 - POLONIZACJA, INSTALACJA, LINKI (repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 31.12.2016 r.
Autor: av661194
Autor spolszczenia: @Anton_Gorodecki

SGM Addon dodaje do Call of Chernobyl bronie, artefakty oraz kombinezony i pancerze z dobrze znanej modyfikacji SGM.

Lista zmian:

• dodano 33 nowe artefakty, w tym również unikatowe;
  • dodano 23 nowe ikony amunicji;
  • dodano 16 nowych hełmów;
  • dodano 35 nowych kombinezonów;
  • dodano 29 rodzajów uszkodzonych kombinezonów;
  • dodano 5 nowych rodzajów celowników;
  • dodano 9 rodzajów tłumików, osobny dla każdego kalibru;
  • dodano 60 nowych rodzajów uzbrojenia, w tym 10 unikatowych (razem 160 sztuk różnego rodzaju broni).
  • dodano siedem rodzajów granatów: kwasowy, ognisty, impulsowy, termobaryczny, grawitacyjny, próżniowy oraz granat M68.
  • broń przydzielono NPC-om oraz handlarzom, artefakty - anomaliom.

Dodatek nie jest kompatybilny z innymi pakietami broni i kombinezonów.

GALERIA:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji:

1. Call of Chernobyl.

1. Pobrane i wypakowane archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry.

1. Dodajemy spolszczenie moda.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

Spolszczenie:

Źródło:

5 polubień

Kurde przeczytałem SGM i już sie ucieszylem  a to jednak nie to na co miałem nadzieje

:frowning:

1 polubienie

Dlatego w tytule nie napisałem tak jak autor CoC+SGM tylko SGM Addon. Jednak jest to pierwszy na naszym forum mod, który dodaje jednostkowo bardzo dużo zawartości czyli broń + arty + kombinezony + nowe ikony przedmiotów.

Się powoli gubię w addonach.

Za każdym razem coś nowego wychodzi i trzeba gre zaczynać na nowo.

Czy ten SGM to połączenie outfita, gulasza i nowych artów?

5 godzin temu, lolekbolek napisał:

Czy ten SGM to połączenie outfita, gulasza i nowych artów?

Nie, to coś zupełnie innego. W Outfit Addonie nie ma tylu nowych, ciekawie wyglądających kombinezonów. Są też duże różnice w rodzaju broni między SGM Addon a Gulaszem (moim zdaniem na korzyść SGM Addon).  Z kolei w SGM Addonie artefaktów jest więcej niż w “Nowych Artefaktach 1.4.22”.

Nie polecam tego addona. Niektóre celowniki broni są nie wyśrodkowane na ekranie np. w Gromie (Thunder). Tak samo ogień z lufy jest czasami totalnie z boku np. w Bizonie. No i ogólnie to jakoś wszystko nie dopracowane/przetestowane… 

Jak dla mnie - bardzo dobry dodatek. Mimo że bardzo lubiłem grać w mody z serii SGM to wnerwiała mnie nieziemska wytrzymałość przeciwników na obrażenia.

Sprawiało to że granie na Nowicjuszu przypominało bardziej zawody airsoftu gdzie my i przeciwnicy dostawaliśmy jakichś skurczy czy wstrząsów ale samopoczucie mieliśmy w porządku…

Ciekawe czy są tam artefakty z Artifact Addon którego lubiłem dodawać do SGM…

8 godzin temu, Wernoch napisał:

Niektóre celowniki broni są nie wyśrodkowane na ekranie np. w Gromie (Thunder)

U mnie celowanie z Grozy wygląda tak:

Ten biały  pionowy pasek można łatwo wyeliminować. Kiedy będę pracował nad polonizacją to naprawię tą niedoróbkę w celownikach. 

8 godzin temu, Wernoch napisał:

Tak samo ogień z lufy jest czasami totalnie z boku np. w Bizonie

Postrzelałem trochę z Bizona i być może to kwestia percepcji, ale może rzeczywiście nieco ogień przeniesiono jakby “wgłąb” lufy.

1 polubienie

Wybornie wyglada.

Spoiler

2 polubienia

Z tłumaczeniem tekstu już nie jest tak wybornie Prace trwają…

1 polubienie

I super.

Beta wersja polonizacji została dodana do pierwszego postu. Znalezione błędy zgłaszamy tutaj:

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

W linku do moda są tylko pliki do “Nowych artefaktów”

1 polubienie

Dziękuję za info - linki zostały uaktualnione.

1 polubienie

Mam pytanie.

Czy aby mieć te wszystkie bronie trzeba jeszcze jakiś dodatek “instalować”, czy wszytko już jest w nim??

Dodano 60 nowych rodzajów uzbrojenia, w tym 10 unikatowych (razem 160 sztuk różnego rodzaju broni) :3 Nic nie trzeba instalować

1 polubienie

ok, thx

Ale bardziej chodziło mi o to czy to jest jakiś dodatek do dodatku.

Chciałbym serdecznie podziękować tłumaczom za prace nad dodatkiem inspirowanym moją ulubioną serią modów. Co do samej polonizacji - nie doszukałem się błędów po kilku godzinach gry. 

Mam jednak pytanie o sam dodatek - z niewiadomych mi przyczyn szybka podróż nie działa. Pliki do jej aktywacji są, pojawiają się ikony ale prawoklik na nich nic nie daje, nie pojawia się opcja szybkiej podróży.

edit: udało się, trzeba się pozbyć fast_travel.script z gamedata\scripts

edit2: za to jest inny problem - nie wiedzieć czemu po jakiś czasie, ni stąd ni zowąd, zapętla się dźwięk wystrzału karabiny snajperskiego, głośny jakby przy samym uchu jakiś NPC strzelał a żywej duszy nie ma przy mnie. 

PS. czy to normalne, że na przykład cele typu „uwolnij więzionego stalkera" przenoszą się na inne mapy? Siedziałem w Kordonie, dostałem zlecenie na stalkera w wiosce kotów. Uruchomiłem grę ponownie i nie było go w wiosce a przy tunelu pod mostem kolejowym. Sprawa ułatwiona, tylko jeden stalker stał się wrogi zamiast całej wioski. Drugie zadanie - uwolnienie. Najpierw siedzieli w wiosce z łodziami na północnozachodnim krańcu bagien, po restarcie gry pojawili się na ATP. To że stalkerzy wędrują to rozumiem ale dopiero teraz wygląda to na normalną teleportację.

1 polubienie

Cieszę się że SGM Addon ci się podoba 

5 godzin temu, ZapomnialemLoginu napisał:

z niewiadomych mi przyczyn szybka podróż nie działa

Rozgryzłem w czasie testowania polonizacji, na jakiej zasadzie działa “szybka podróż” w dodatku SGM Addon. Od strony technicznej nic się nie zmieniło czyli naciskamy prawym przyciskiem na ikonę zielonego domku i wybieramy opcję szybkiej podróży. Cały sęk w tym że najpierw musimy znaleźć artefakt “Korkociąg” bez którego nie będziemy mogli korzystać z tej opcji.

6 godzin temu, ZapomnialemLoginu napisał:

nie wiedzieć czemu po jakiś czasie, ni stąd ni zowąd, zapętla się dźwięk wystrzału karabiny snajperskiego

Nie spotkałem się w czasie testów z tym problemem, ale za to pod mostkiem na północ od wioski kotów zapętlił mi się dźwięk Sidora - idziesz sobie spokojnie i nagle słyszysz głos Sida

2 polubienia

Wie ktoś może jak otworzyć skrzynki z granatami??