Dodatek symulujący globalną wojnę między wszystkimi frakcjami w Zonie (odpowiednik modyfikacji Total Faction War 3.8). Modyfikacja ulepsza znacząco sztuczną inteligencję NPC-ów oraz w realistyczny sposób próbuje wpływać na poczynania samego Gracza, poprzez odpowiednie wysyłanie do walki jednostek wrogich Graczowi i jego frakcji.
Dodatek kompatybilny z większością innych dodatków (instalujemy go na końcu). Wchodzimy do opcji wojny frakcji i wybieramy/zmieniamy interesujące nas wartości z rozbudowanego menu.
INSTALACJA:
Spoiler
Zalecana kolejność instalacji:
Call of Chernobyl / Dead Air / Anomaly (itp.)
Pobrane i wypakowane archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry.
Opcja warfare jest, ale jak do niej wchodzę mam wylot. Co jakiś czas wrzucam dodatek który mi odpowiada. Ten zainstalowałem jako ostatni, dodając go do kilku innych.
Wszystko ok. Warfare options działa. Jak zwykle pośpieszyłem się. Nie wrzuciłem fsgame.ltx .
Opcji jest multum, nie wiem czego dokładnie szukasz. W wolnej chwili przygotuję polonizację tych opcji, ponieważ myślę że pomysł wojny frakcji jest świetny. Na razie musicie radzić sobie sami (angielski słownik).
Wojna frakcji to jeden z bardziej atrakcyjnych aspektów rozgrywki według mnie. Bardzo dużo czasu grałem w TFW do CS. Czekam z niecierpliwością na pełną przetłumaczoną wersję.
O ja pierdykam! Ze mnie to jakiś jasnowidz jest. Ponad rok temu (w styczniu 2016) pisałem że CoC ma potencjał i będzie popularny - ziściło się. Pisałem też że CoC jest zbyt pusty i że chciałbym TFW do nie go - ziściło się. Ogólnie to mam już nowy sprzęt, niedługo kupię sobie GTA V ale przy moim internecie to się będzie tydzień pobierać to będę miał co robić przez ten czas. Możecie się podzielić wrażeniami?
@Jacek już spieszę z wyjaśnieniem. Osobiście grałem w starszą wersję moda i powiem, że grało się miodnie. Dużo i wszędzie wszystkiego i ogólnie cały czas ruch w Zonie. Ogólnie jeśli szukasz czegoś w stylu TFW to masz to samo tylko, że do CoC’a
Cieszył bym się ,gdyby była w opcjach możliwość ustawienia czy dana frakcja ma lubić/nie lubić innej ,żeby np. Wojsko było neutralne z bandytami albo Ekolodzy byli zieloni dla Czystego Nieba.
Ale zaraz, zaraz… Akacja się rozgrywa na wszystkich mapach dostępnych w coc (Chodzi mi głównie, nie o to czy da się tam wejść, tylko o to czy tam też trwają walki)? Jest bardziej rozbudowany niż TFW? Też jest tak jak by siła frakcji? Nie wiem… Ilość członków, broni dla ludzi lub zasobów? Punkty strategiczne? Bo się już grzeje do gry tylko mam mały dylemacik i muszę wiedzieć czy warto
bij zabij, ale nie pamiętam. Wiem, że są oddziały i zasoby, ale tak dawno grałem, że nie wiem jak jest teraz w Tym warfare. Musisz pograć i samemu sprawdzić. Miłej zabawy
Chodzi mi głównie, nie o to czy da się tam wejść, tylko o to czy tam też trwają walki
Masz do wyboru: walki w offlinie lub nie. Zombifikowani też mogą być frakcją. Mutanty gryzą po piętach (prawie) wszystkich
13 minut temu, Jacek napisał:
Też jest tak jak by siła frakcji? Ilość członków, broni dla ludzi lub zasobów?
Graficznego pokazania siły frakcji co prawda nie ma, ale mod jest rozwijany, więc kto wie Na każdym posterunku masz info ilu ludzi go broni. Za odpowiednią ilość RU, można wezwać posiłki i helikopter
13 minut temu, Jacek napisał:
Punkty strategiczne?
Na mapie masz zaznaczone (tzw. “smart terrains”) czyli małe posterunki o które toczą się walki. Są oczywiście główne bazy wroga, gdzie trzeba wykazać się większą nazwijmy to “fantazją”.
Tyle się dowiedziałem testując polonizację. Prace trwają.
@Jacek spokojnie. Polonizacja będzie to się dowiesz, nie każda powstaje w kilka godzin. Trzeba przetłumaczyć potem sprawdzić czy gra działa. Potem ewentualne błędy ortograficzne poprawić i dopiero wtedy można wydać polonizację.