Polecam, gra?em i jest jednym z lepszych modów ale nie raz a? do przegi?cia grafa szaleje. Nie mia?em ?adnego Bugtrapa. Ale podstawowa wersja jest klimatyczniejsza.
Szkoda ?e tylko zmiany w grafice, stary cie? w nowej szacie graficznej ale bez nowej fabu?y, odpuszcze sobie tego moda.
Poprawia graficzn? stron? stalka, to raczej mod dla mocnych komputerów.
Ostatnimi czasy du?o gra?em w stalkera, w?a?nie z modem Complete 2012 czyli najnowsz? wersj? (dzi?ki Malakas za wstawienie) i w modyfikacj? zapewne wszystkim znan? L.U.R.K, sprawdza?em gdzie grafika jest ?adniejsza, i powiem ?e naprawd? s? wyrównane poziomy.. to ju? s? granice jak bardzo mo?na podrasowa? stalkera graficznie, wydaje mi si? ?e complete góruje, bo LURK na najwy?szych wymaganiach ma rozmyty obraz. Hmmm..szczerze mówi?c oba mody ?wietne, ci??ko mi stwierdzi? który jest lepszy a wi?c remis jak dla mnie.
Mam problem gdyż wkleiłem folder gamedata i zrobiłem jak się robi przy modach, Odpalam grę i tylko pokazuje mi się ten początkowy obrazek na środku ekranu i nic Dodam że mam patch 1.6
O co chodzi ??
PS. kolega napisał "W pliku “user.ltx” zmienić linię… gloss factor to 2.5 ma wyglądać tak....r2_gloss_factor 2.5" (http://www.stalkerteam.pl/topic/102-stalker-complete-2009-2012/) a jak ja sprawdziłem to miałem od razu taki “r2_gloss_factor 1.5” czy to coś zmienia ?
Wrzuć loga - Ale z tego o pamiętam to na Completa pomagało dodanie do skrótu gry parametru -nointro
Edit: - r2_gloss_factor zmienia naświetlenie/błyszczenie się powierzchni np. murów czy blach, w żaden sposób nie wpływa na uruchamianie gry.
*```
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CStringTable::Load
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\string_table.cpp
[error]Line : 53
[error]Description :
[error]Arguments : string table xml file not found string_table_includes.xml, for language eng
http://62298.file4u.pl/download/2578103/extractor.7z - uniwersalny unpacker do każdej wersji stalkera. Z prawej strony zaznaczasz English SoC, w dwóch górnych ścieżkach podajesz pełną ścieżkę do folderu z grą np. D:S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla PL - w dolnej wpisujesz nazwę pliku jaki chcesz wypakować - wypakuj sobie z podstawki ten plik i wklej go do gamedataconfigtexteng
string_table_includes.xml - wypakuje Ci się w katalogu z grą w configtextpol obok gamedaty z modem - wystarczy że wejdziesz do configtextpol (tego co się wypakowało) i przeniesiesz wypakowany plik do configtexteng w gamedacie moda