Cześć otóż jestem w martwym mieście i jestem po queście na zabicie przywódcy (tego w zielonym kombinezonie ekologów) “ostatniego dnia” i po wykonaniu zadanie wszystko normalnie ale po jednej linijce wiadomości na pda gra się crashuje bez loga sprawdzałem czy to losowe czy celowe i zawsze w tym samym momencie wywala (sprawdzałem 5 razy)
Ciężko będzie pomóc bez informacji z loga…
Jeżeli masz słaby sprzęt, to proponuję obniżyć ustawienia grafiki albo powtórzyć problematyczny fragment od momentu wejścia na lokację.
No powiem ci że sprzęt może i stary ale jednak daje radę i nigdy wcześniej tak nie było dodam że gram już 150h w soliankę i dopiero teraz takie coś się dzieje. A i propo loga bo w folderze gry na steam ( w tym notatniku z logami) jest po prostu pusto i tam gdzie powinien być log jest pustka nawet po crashu i czy jest jakieś inne miejsce gdzie mogą lądować logi.
5 minut temu, Anton Gorodecki napisał:
Ciężko będzie pomóc bez informacji z loga…
Jeżeli masz słaby sprzęt, to proponuję obniżyć ustawienia grafiki albo powtórzyć problematyczny fragment od momentu wyjścia na lokację.
@guccimucci5Tak czy siak obniż ustawienia na próbę, plus może rozdzielczość. Dodatkowo jak masz masę zapisanych stanów gry to przenieś gdzieś indziej, a zostaw tylko kilka.
@guccimucci5Tak czy siak obniż ustawienia na próbę, plus może rozdzielczość. Dodatkowo jak masz masę zapisanych stanów gry to przenieś gdzieś indziej, a zostaw tylko kilka.
No ogólnie to okej zrobiłem misję z zabiciem tego Naukowca? i poszedłem na agroprom i ogolnie jak nie byłem w martwym mieście to wszystko ładnie bez crashy ale jak teraz wróciłem aby się spotkać z Dudą to już wywala gierkę. Dałem wszystko na najniższe możliwe ustawienia graficzne nawet rozdzielczość 800x600 (btw całkiem ciekawie się na niej gra) no ale wywala przy próbie kontaktu z Dudą nie ważne co zrobię próbowałem degradować wersje z 1.0004 na 1.0005 ale dalej to samo nic nie pomaga. A zależy mi bardzo bo kilka misji i koniec solyanki a przejście solyanki to duży flex jest.
@guccimucci5 Martwe Miasto to w NS bolący problem. O ile w NS2016 przy odrobinie szczęścia można zrobić je prawie bezproblemowo, to w NS2010 była to tragedia.
Teraz takie problemy są zależne nawet od tego z której strony podchodzisz do enpeca.
A do końca moda jeszcze spory kawałek. W NS2016 będziesz miał przyjemność osobiście na Zatonie poznać Panią Sacharową i spełnić kilka jej zachcianek.
A tak jak napisał @Anton_Gorodecki , bez wskazówek z loga, nikt Ci nie jest w stanie pomóc.
@guccimucci5 Martwe Miasto to w NS bolący problem. O ile w NS2016 przy odrobinie szczęścia można zrobić je prawie bezproblemowo, to w NS2010 była to tragedia.
Teraz takie problemy są zależne nawet od tego z której strony podchodzisz do enpeca.
A do końca moda jeszcze spory kawałek. W NS2016 będziesz miał przyjemność osobiście na Zatonie poznać Panią Sacharową i spełnić kilka jej zachcianek.
A tak jak napisał @Anton_Gorodecki , bez wskazówek z loga, nikt Ci nie jest w stanie pomóc.
Zależne od jakiej strony podchodzę do NPC? mam rozumieć że nie od przodu tylko np. od tyłu lewo prawo hah. Potestuje to sobie na spokojnie. A z tymi logami też mnie baaaaardzo boli bo właśnie sobie zdaje sprawę że bez loga to można tylko się denerwować.
@guccimucci5 Oj tam, oj tam. Nawet połknięty ma dwa wyjścia. Jak to coś " fabularnie " się posypało to trudno, ale jak nie ( a wygląda na coś " technicznego " raczej - typu bite save’y albo pliki ) to można drążyć.
Sprawdź ścieżkę zapisu logów, jeśli tam nic nie ma - spróbuj po crash’u " wklej " w dowolnym pliku txt.
Wstaw save’a ( albo i dwa ) sprzed tego wylotu ( tego pierwotnego ) - może ktoś sprawdzi czy nie " bity ".
Szukaj czyjegoś save’a w necie ( takie chodzenie w cudzych butach, ale … ).
Postaw sobie drugą HC w innym miejscu, ale całkiem od nowa, tj. ściągnij jeszcze raz i instalka, i tam próbować z tymi zapisami co masz. Ewentualnie przeinstaluj to co masz - na własny strach i ryzyko. Nie zapomnij save’ów schować.
Na razie tylko tyle i aż tyle. Nadzieja umiera ostatnia ( ale umiera ).
@guccimucci5 Oj tam, oj tam. Nawet połknięty ma dwa wyjścia. Jak to coś " fabularnie " się posypało to trudno, ale jak nie ( a wygląda na coś " technicznego " raczej - typu bite save’y albo pliki ) to można drążyć.
Sprawdź ścieżkę zapisu logów, jeśli tam nic nie ma - spróbuj po crash’u " wklej " w dowolnym pliku txt.
Wstaw save’a ( albo i dwa ) sprzed tego wylotu ( tego pierwotnego ) - może ktoś sprawdzi czy nie " bity ".
Szukaj czyjegoś save’a w necie ( takie chodzenie w cudzych butach, ale … ).
Postaw sobie drugą HC w innym miejscu, ale całkiem od nowa, tj. ściągnij jeszcze raz i instalka, i tam próbować z tymi zapisami co masz. Ewentualnie przeinstaluj to co masz - na własny strach i ryzyko. Nie zapomnij save’ów schować.
Na razie tylko tyle i aż tyle. Nadzieja umiera ostatnia ( ale umiera ).
No to okay wstawiam sejva w którym ledwo co wszedłem na Martwe miasto. Od razu iść do Perfumiarza jak coś. Z góry dziękuje za poświęcony czas na sprawdzenie tego sejva .
Mam nadzieję że można pobrać tego sejva (nigdy wcześniej nie wstawiałem tutaj nic do pobrania hah).
Zgadza się wchodzi się przez Limańsk ale tylko na początku. Ścieżki z Martwego Miasta i na Martwe Miasto dostaje się po misji w której musimy zabić Jajogłowego.
Chyba że się mylę ale trochę później zobaczę czy używając teleportu na Limańsku nie będzie crashów. Dzięki za sugestie. ?smile_00101?
Później dam znać czy to zadziała bo z tego co wiem od ciebie to jest ogólnie wina gry więc trzeba szukać rozwiązań.
Łap Pan save’a po deal’u z Dudą i zaliczeniu zadania na uwolnienie Doktora. Teraz 'Chwała Trudu". Ubitych tylko tych dwóch w maskujących - koło Dok’a w szkole, reszta dla Ciebie.
Latarkę próbuj kupić od napotkanych NPC, hint Magazyny Wojskowe.
Ogólnie - to może przeczytaj sobie co Ci pisałem kiedyś o reinstalce - są repacki @Pirunvirsi na forum. Wystarczy chcieć.
Łap Pan save’a po deal’u z Dudą i zaliczeniu zadania na uwolnienie Doktora. Teraz 'Chwała Trudu". Ubitych tylko tych dwóch w maskujących - koło Dok’a w szkole, reszta dla Ciebie.
Latarkę próbuj kupić od napotkanych NPC, hint Magazyny Wojskowe.
Ogólnie - to może przeczytaj sobie co Ci pisałem kiedyś o reinstalce - są repacki @Pirunvirsi na forum. Wystarczy chcieć.