Musisz pogadać z kobieta, reszta sama sie wyjaśni co musisz zrobić
Jaką kobietą? Nikogo tam nie ma oprócz zwłok
8 godzin temu, Suseł napisał:
Jaką kobietą? Nikogo tam nie ma oprócz zwłok
Zbliżając się do ATP, mod sam powinien rzucić Millera przed oblicze Iwetty. Od razu samoczynnie otwiera się okno dialogowe.
W miejscu moda jest jakaś niedoróbka. Mnie się zdarzyło, że gdy tylko trochę zabawiłem na podejściu do STS, to Iwett z niej wybiegła sama i nie było z nią opcji dialogowych. Musiałem powtarzać grę z zapisu zrobionego tuż po wyjściu z wioski. I trzeba wchodzić przez główną bramę, aby skrypt zaskoczył.
Zobacz od 14.20
https://www.youtube.com/watch?v=jrWMppg7TNo
Ja miałem jeden problem z Iwettą. Po wycieczce z Wilkiem później znów ją spotykamy, ale nie chciała ze mną rozmawiać, tylko zaczęła się cofać i powtórzyła całą wcześniejszą drogę z pierwszego zadania. Dopiero gdy wróciła do anomalii, to pojawił się dialog. Poza tym przypadkiem nie miałem innych niespodzianek.
Ok zagrałem ponownie i już jest ok.
Teraz mam problem taki, jestem dalej w tym samym miejscu o którym wcześniej pisałem tylko w małym pokoju z skrzynkami które prowadzą na dach, problem w tym że na początku dało się wskoczyć na dach a teraz jak zacząłem teren przeczesywać i tam trafiłem to nie mogę na dach wskoczyć przez te drewniane skrzynki.
Ilustruj takie pytanie zrzutem miejsca, bo trudno zgadnąć na który dach chcesz wejść. Tam są przecież 4 dachy.
Mnie zastanawia dla czego on waży ponad 4giga. A po zainstalowaniu zajmuje chyba tyle co LA i to jest jedna lokacja.
5 godzin temu, MOS napisał:
Mnie zastanawia dla czego on waży ponad 4giga. A po zainstalowaniu zajmuje chyba tyle co LA i to jest jedna lokacja.
Tekstury tyle ważą. Dla przykładu tylko tekstury stalkerów zajmują pewnie ponad 2 giga, a ci sami stalkerzy tak samo będą śmigać na jednej, jak i na piętnastu lokacjach. To samo dotyczy tekstur broni, przedmiotów, otoczenia itd. Krótko mówiąc, wszystkiego, co widzimy w grze.
Mod fajny bo próbuje zaserwować nowe/inne podejście nie tylko bieganie i strzelanie(przykładowo współpraca obojga bohaterów). Ale ma jednocześnie taką masę niedomówień jak zakończenie ME3.
Mod ograny. Gra stabilna bez wylotów. Klimat fenomenalny. Pod względem klimatu mógłby spokojnie konkurować z modami od V.I.V.E.N.T. Team. Polecam
On 5/31/2021 at 1:59 PM, tom3kb said:
Czym odpalacie tego moda? Tym xrengine 64 bitowym (2 do wyboru) z “binu” (u mnie wtedy krzyczy, że nie widzi fsgame.ltx) czy tym normalnym Exekiem z głównego folderu gry? To u mnie po wybraniu nowej gry komp mieli i mieli i odpalić nie chce. On ma takie duże wymagania?
@edit
Dobra już wiem takie wymagania.
Na statyce i niskich się uruchomił, na średnich też ale zobaczcie jak wyglądają npece.
Jeszcze takiej anomalii w stalkerze nie miałem. Chyba wreszcie jakiś mod pokonał kompletnie mojego “kompa dziadka”.
Ps. Screen robiony telefonem bo F12 nie chciało zapisywać.
naprawiłes to juz ?
odinstalowałem bo tak się nie dało grać
Ja bezproblemowo odpalałem moda z lauczera w kat. gł. moda. A właściwie ze skrótu do niego na pulpicie.
Więc odpalania z xrEngine nie próbowałem. Jeśli przy skrócie od silnika jest sygnalizacja braku fsgame.ltx, to należy we właściwościach skrótu, w opcji Rozpocznij w: usunąć wszystko po nazwie katalogu w jakim jest mod i to zatwierdzić.
Jestem w tunelu prowadzącym do Doliny Mroku. Mam narzędzia, ale nie wiem jak wydostać się z tunelu aby zadanie było zaliczone. Poproszę o podpowiedź.
Prozmus84 - teleport, trup, skrzynka stalowa, 2 apteczki, stojąc twarzą do Iwetty zaglądasz do skrzynki (obie drewniane)po prawej potem do skrzynki po lewej - od 28:30:
dzięki, udało się
Myślicie że będzie dalszy ciąg Ich wspólnej wyprawy?
Dobrze by było, ale mało prawdopodobne. To już kolejny mod w ostatnim okresie bez konkretnego zakończenia.
Chyba każdy by tego chciał, ale autor moda zapowiedział nowy projekt: