Czarnobyl. Reaktor strachu

Owszem to jest prawda, ale moim zdaniem w Ameryce dzięki takiemu systemowi człowiek jest lepiej przygotowany do życia, ale po polskich szkołach może zabłysnąć wiedzą wśród przyjaciół z USA.

Nie do życia tylko do wykonywania zawodu oni tam kształcą trochę bezmyślne maszynki.

Oto chodzi koncernom/korporacją, by zrobić z ludzi bezmyślne roboty. Ja się wcale nie dziwie że Amerykaniec nie wie gdzie leży polska i co to do diaska jest!? Ja tez mało znam Amerykę, tyle co z filmów i założę się że większość z was również.

1 polubienie

Nie usprawiedliwiajmy ani nie negujmy wiedzy amerykanów.

A ja będę negował, dopóty, dopóki będą się uważać za najmądrzejszych na swiecie a nas, Polaków, uważać za półgłówków. Odpuszczę im dopiero wtedy, gdy obudzeni w środku nocy wskażą na mapie, gdzie leży Osiecznica. :thumbsup: Howgh, powiedziałem,

3 polubienia

Film widziałem. Dał radę choć zalatywało opcją “amerykańskie dzieciaki uciekają”. Niestety mam tak że magia Prypeci udziela mi się i jestem mniej krytyczny kiedy widzę obrazy z tego miejsca. Reasumując hitem tego nazwać nie sposób, obejrzeć się da. Przydała by się ekranizacja Stalkera na podstawie gry. Porządna superprodukcja. Kiedyś pewnemu znajomemu nawet to zaproponowałem. Uznałem że jako majętna osoba zechce się takim projektem zainteresować. Niestety wrócił do siebie i temat umarł.

Zaś czarno biały obraz Tarkowskiego jest ciekawym dziełem choć bardziej filozoficznym i dla wielu może być za ciężki.

Film kiepski, retrospekcje - hmmmmmmm porównuję czasem cod 4 ze stalkerem - karuzela w Prypeci i miasto, lepiej w stalkerze.

Film… chyba model japoński - animacja nie fabularny mozliwszy będzie jesli na podstawie gry/gier stalker.