Czas Sojuszu (II część serii)

Nie dodawałeś jakichś ulepszeń do moda? Bo przy błędach w tłumaczeniu nie ma grażdanki tylko znaki takie jak te: Äŕâŕé ďîńěîňđţ.

Mod miał swoje 5 minut, już dawno temu, tak że teraz podpowiedzi tylko w Poradniku ( może w tych u cichego ), albo od forumowiczów z zakamarków pamięci.

Konieczny screen.

Ulepszeń nie dodawałem, a mod biały oddział skasowałem. Nic więcej nie mogę napisać. a dalej nie wiem jak zrobić screenshota.

Screenshots to najprostsza rzecz jaką można zrobić. Domyślnie jest to ustawione na klawisz F12. Masz to w opcjach sterowania, jako zrzut ekranu. Możesz więc przypisać Tobie najbardziej pasujący. A katalogu ze screenami szukasz tam, gdzie są logi i zapisy. Powstaje dopiero po zrobieniu pierwszego zrzutu.

Na dole okna do pisania masz spinacz i napis "Przeciągnij pliki do przesłania lub wybierz pliki…

Klikasz w wybierz pliki i postępujesz zgodnie z opisem pojawiających się okienek. Ikona screena pojawi się pod tekstem. Przyjrzyj się ikonkom na niej. Kosz i znak +. I to wszystko

Jak wyjść z mrocznego Parowu? (to ta lokacja, gdzie mamy na początku rozwalać alfabiotyków po cichu, bo nad głową krąży helikopter i uratować naukowców zamkniętych w bąblu). Zadania wszystkie wykonałem, wracam z wyciągniętym detektorem teleportów w miejsce zaznaczone na mapie jako teleport i tam mi nic nie wyskakuje :frowning:

Z góry dzięki za pomoc.

PS. Ktoś napisał wcześniej, że w tym modzie “dużo się strzela”. DUŻO?! Przez całą trylogię nie wywaliłem tylu pocisków co przez pierwsze 2 godziny strzelania tutaj…Na poziomie Mistrz te sssssyny potrafią przyjąć na klatę półtora maga 5,56 AP. Dodać do tego naboje które nie zawsze trafiają i wychodzi po dwa magi natowskich APeków. Po walce z 10 alfabionikami muszę lecieć do naprawy bo karabin ma 50% zużycia. Poza tym na razie mod miodny.

Trudno pamiętać moda, w który grało się kilka lat temu. Zerknij tutaj, pewnie znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie -

pod koniec 7 odcinka jest jeszcze w parowie a na początku 8 już w barze :frowning:

Ktoś może jeszcze pamięta jak to przejść?

OGARNIĘTE: Trzeba wtem i nazad przejść niezauważonym

Witam dysponuje ktoś z was może poradnikiem cichego ?

Przecież jest na forum

Wielkie dzięki

linki z tematu do jego poradnika nie działały a google nic nie wyszukiwało :grin:

Witam mam problem z Jokerem nie dał współrzędnych na przejście na radar znalazłem jego schowek i według poradnika Daje nam również informację o “gołodupcu” którzy barmance zapłacił kamieniem i radzi pomówić z Marusią. Od Barmanki dostajemy za komplementy kolejny kamień. Marusia za uratowanie Barriego daje ostatni jaki potrzebujemy. Wszystko niesiemy do naukowca Leśnika. Ten robi nam kombinezon ochronny który odbieramy po kilku godzinach. Ruszamy do Limańska dokończyć zadanie i pomówić z dowódcą wojskowych. U mnie niema takiej rozmowy jak to rozwiązać.

Czy ktoś wie gdzie znajdę narzędzia dla Technika z bazy Powinności? Chyba całą bazę już z 3 razy obleciałem.

Tutaj masz odpowiedzi (z zrzutami ekranu):

http://stalker-worlds.ru/forum/topic/2636-prokhozhdenie-vremia-aliansa-ii/

Dziękuje bracie :slightly_smiling_face:

Nie wiem czy dobrze umieściłem temat,otóż kłopoczę się z questem gdzie w Limańsku muszę zabrać specjalny celownik dla mechanika z Bazy Powinności,problem w tym że plecak jest zabezpieczony kodem,jak wpisuję kod 1611 plecak wybucha,zaradzicie coś Stalkerzy? A robotę muszę wykonać bez dwóch zdań,dziś planuję zrobić stream z tego moda.Patrzyłem na poradnik ale w poradniku nie ma podanego kodu a i Monolitowiec nic mi nie powiedział,tyle że zgubił kartkę między budową a teleportem,mam tą kartkę a kod jest wyżej wymieniony ale nie pasuje,a drugiej znaleźć nie mogę w Limańsku.

@Stalker76 czyli grasz w Gladiatora ?

Wątpię aby ktoś pamiętał jak rozwiązać Twój problem. Dlatego radzę Ci znaleźć na YT jakiś poradnik. Sam grałem kilka razy i tak robiłem. Rozwiązanie sprawdzone.

Już klimat rozwiązany,moim zdaniem mod jest dobry ale dla ludzi o wielkiej cierpliwości

@Stalker76 a A grałeś w Prolog - Prypeć - Czas rozliczeń? Bo od tego moda trzeba zacząć, aby mieć ciągłość. Po nim dopiero Czas Sojuszu i na koniec Więź czasów.

Czy ktoś z was pamięta to zadanie ?

Nie mogę ich znaleźć a zaglądałem praktycznie wszędzie.

@Agrael - Daję Ci linka do gameplaya.

http://www.beatsloop.com/video/CghgmQeNY_Y

a tu 34 min likwidacja sobowtórów.

http://www.beatsloop.com/video/W76dZcSw20c

I jeszcze inne pomocne.

http://www.beatsloop.com/video/VMC7tHxEgpE

http://www.beatsloop.com/video/d7xVaYrH1oM

Po wywołaniu któregoś z tych dwóch, masz całą plejadę podpowiedzi na itemy

1 polubienie

Wygląda na to, że już koniec.
Oddałem wszystkie arty dla Leśnika potem sms od Russibika i rozmowa z nim. Każe nam odpocząć.
Jak wrażenia po modzie ?
Z początku byłem sceptycznie nastawiony ze względu na dużą ilość kobiet w Zonie (ich fanem nie jestem, a przynajmniej nie w stalkerze :grin: ), ale jak już się wkręciłem w fabułę moda to nie patrzyłem na takie pierdoły.
Z jednej strony mod prosty, bo tak naprawdę to nie ma w nim skomplikowanych zadań a z drugiej strony walka już do łatwych nie należała - Dużo strzelania. Zwłaszcza jak się miało tylko SWD.
Fajnie wymyślony system teleportów, dzięki któremu nie trzeba ciągle biegać z lokacji na lokację.
Aż wstyd, że wcześniej nie zagrałem w tego moda.

Dla tych, co dopiero będą grali to polecam znaleźć wszystkie figurki dla Trio - Warto. Ja się wprawiłem w szukanie schowków po Złotym Kufrze II więc siłą rzeczy nawet szybko poszło. Wspomogłem się tylko w Mrocznym Parowie filmikiem, bo za chiny nie mogłem znaleźć dwóch figurek.
Tak więc Trio zadowolony ze swojej kolekcji a ja z nagrody, która kładzie wszystko i wszystkich na strzał.

Spoiler

I mój ekwipunek. Żetonów nie używałem - z kasą nie ma problemów w tym modzie.

Spoiler

1 polubienie