Części mutantów

Mam następujący problem.

Po wykończeniu mutantów nie mogę zbierać od nich części ciał, o co chodzi ?

@Gh0sTpMusisz mieć nóż lub coś w ten deseń.

1 polubienie

Musisz mieć nóż.
Dostaniesz go od Kuzniecowa.

Albo kupisz u handlarzy :blush:

Na początkowym etapie gry, dopóki nie zrobimy zadań dla Kuzniecowa, które pozwolą wziąć zadanie na zabicie pijawki nożem, noża się nie kupi u nikogo. To taki przymus zrobienia niezbyt przyjemnego zadania.

@Gh0sTp - Twoja wola w jakiego moda grasz i Ty zdecydujesz czy grać dalej.

Ja jednak radziłbym Ci przejść na Soliankę 2016, pozbawioną absurdalnych rozwiązań jakie są w OP2. Fabuła ta sama, ale przegięcia autorów OP2 nie występują.

@kondotier zauważyłem właśnie to co tam się chorego wyrabia ?,ale już raz skończyłem NS, a po tym problemie z paczka tekstur na NPC odechciało mi się od nowa ?. Ale dziękuję za radę

Też się spytam od razu co do % od artefaktów, mam jakiś tam co daje +300% zdrowia a i tak ginę na kulke, czy to też wymysl twórców ?

@Gh0sTp - to jeden z przykładów, zakpienia sobie z graczy. Wartości przy artach, a także przy pancerzach są fikcyjne.

Bo to nie hardkor, jak z PMa zastrzeli Cię NPC przez pół lokacji, albo strzela granatami z podlufowego, Ty go stukniesz zabierasz jego broń, a pdlufowego granatnika ani śladu.

A co dotyczy S2016. Do modów dodajemy tylko takie patche, na jakie zezwalają tłumacze, również robiąc ich spolszczenie.

Jeśli grałeś i skończyłeś którąś z tych Solianek sprzed S2016, to wiesz, że też miały kupę przegięć i niedoróbek. Już sam fakt, że tamte Solianki grane były miesiącami, a tę można przejść w kilka tygodni, o czymś świadczy. Choć łatwo też nie jest.

Tak, że jak teraz zagrasz na nowo w S2016, z tym co można, to w Żelaznym Lesie na Zatonie, będziesz odczuwał tylko satysfakcję.

Ale wybór moda do gry, to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Na nowe spolszczenie, trzeba niestety jeszcze poczekać. Długo, czy krótko, to rzecz względna.