Zanim dojdę do połowy moda to… ![]()
Gotowe, spolszczenie dodane ![]()
Spolszczenie - https://pliki.stalkerteam.pl/index.php?action=view_file&id=202
BugTracker - http://stalkerteam.pl/tracker/project-23-deja-vu/
PS. BARDZO przepraszam, że tak późno, ale wcześniej się nie dało…
Mam problem odpaliłem moda na drugim kompie. Monitor 17" rozdziałka 1021x768. W grze jest ok ale menu główne i wszystkie ekrany ładowania są skaszanione. Zajmują tylko 25% ekranu. Górną lewą ćwiartke. Reszta ekranu to jakaś rozmyta zielono szara papka, pikseloza. W menu. Nakładają się też na siebie te wszystkie napisy “pakuje plecak” itd w czasie wczytywania, a ekran ładowania tak samo zajmuje 1/4 ekranu, reszta to paćka.
Da się grać
Jakoś trafiam w przyciski wczytaj/zapisz.
Miał ktoś podobny problem. Można to jakoś fixnąć czy po prostu te ekrany nie są przygotowane do takich małych rozdziałek.
Na drugim kompie w 1920x1080 było ok.
Także spitolone są ikony przedmiotów. W ogóle z dupy, po cięte, nie od tych przedmiotńw.
Wrzuce moda jeszcze żeby mieć pewność czy nie zapomniałem o fixie, którymś lub coś.
Napiszę za jakś czas.
Gram na 1440x900 i żadnych problemów z grafiką nie mam. A dodałem nawet pogodę z Autumn Aurora. Wszystko ładnie działa i wyświetla się.
Mam problem odpaliłem moda na drugim kompie. Monitor 17" rozdziałka 1021x768. W grze jest ok ale menu główne i wszystkie ekrany ładowania są skaszanione. Zajmują tylko 25% ekranu. Górną lewą ćwiartke. Reszta ekranu to jakaś rozmyta zielono szara papka, pikseloza. W menu. Nakładają się też na siebie te wszystkie napisy “pakuje plecak” itd w czasie wczytywania, a ekran ładowania tak samo zajmuje 1/4 ekranu, reszta to paćka.
Da się graćJakoś trafiam w przyciski wczytaj/zapisz.
Miał ktoś podobny problem. Można to jakoś fixnąć czy po prostu te ekrany nie są przygotowane do takich małych rozdziałek.
Na drugim kompie w 1920x1080 było ok.
Także spitolone są ikony przedmiotów. W ogóle z dupy, po cięte, nie od tych przedmiotńw.
Wrzuce moda jeszcze żeby mieć pewność czy nie zapomniałem o fixie, którymś lub coś.
Napiszę za jakś czas.
Ja miałem tak jak oświetlenie ustawiałem na minimalne..
Gram właśnie na statyku. ![]()
Boje się, że dynamicznego ten złom nie pociągnie.
Może później sprawdzę, najwyżej tu będe młócił w soliankę, a w Deja Vu na wypasie w domu.
Ps. Czy ten temat nie powinien teraz polecieć do modów Pl.
Tak samo jak Spectrum project też chyba do modów Pl do Zewu.
Na statyku ustaw jakość oświetlenia na maksymalne ja tak robię też gram na statyku.
Problem z wyświetlaniem menu głównego, ekranów ładowania itp. występuje gdy gramy na ustawieniach mniejszych niż średnie. Nie wiem czy ma znaczenie czy mamy oświetlenie dynamiczne czy statyczne.
Ważne, by grać na średnich ustawieniach.
Problem rozwiązało ustawienie oświetlenia na dynamiczne i ustawienie opcji graficznych na średnie.
Niestety ten komp nie wyrabia na takich ustawieniach z tym modem.
Problem rozwiązało ustawienie oświetlenia na dynamiczne i ustawienie opcji graficznych na średnie.
Niestety ten komp nie wyrabia na takich ustawieniach z tym modem.
Opravte si chybu v souboru “gamedatasoundsweaponspmpm_shoot_sil.ogg”
V gamedatech je “gamedatasoundsweaponspmpm_shot_sil.ogg” a způsobuje to výpadek.
Hobby - to ma jakiś wpływ na grę? Bo ten plik taki jest w oryginalnym modzie po rus. Wyraz shot prze jedno “o”. To plik wg daty zmian, nie ruszany od 08-08-2012.
Tlumič který jsem našel na Smetišti, jsem namontoval na MP5 [wpn_mp5_m1] (nalezena v tunelu kolejovym) a při přechodu ze Smetiště na Kordon byl fatal error a výpadek na pulpit. Přidal jsem jedno “o” do shoot a vše je OK. Asi jsem kombinaci této zbraně a tlumiče použil jen já.
Je to divmé, protože jsem v gamedatech nenašel žádnou zbraň která by tento zvuk používala.
Hobby - dziękuję za informację.
Teraz jak komuś się taki wylot przytrafi, będzie wiedział co zrobić.
Swobodne tłumaczenie wypowiedzi Hobbiego:
" Plik “gamedatasoundsweaponspmpm_shot_sil.ogg” powoduje, że nałożony na MP5 tłumik, powoduje wylot przy zmianie lokacji. Leczenie to zmiana nazwy na “pm_shoot_sil.ogg” . Dodanie drugiego “o” w “shot”. Wylot zostaje zlikwidowany.
Dzięki, @Hobby, dobry jesteś. Dodamy tę poprawkę do patcha, który pojawi się za jakiś czas, gdy ewentualnie uzbiera się trochę błędów.
Witam. Czy ktoś mógłby udostępnić dwa fixy do tego moda z pierwszego postu ? Linki wygasły a bez nazwy tych plików ciężko coś w necie znaleźć i mieć pewność że to to samo.
Proszę - fixy do Deja Vu : https://cloud.mail.ru/public/fd53e9bbf49a/fixy.7z
DZIĘKI !!!
Przecież te fixy dodane są do spolszczenia. Nic nie trzeba osobno pobierać, wystarczy pobrać spolszczenie.
Napisałem o tym w opisie instalacji.
Przecież te fixy dodane są do spolszczenia. Nic nie trzeba osobno pobierać, wystarczy pobrać spolszczenie.
Napisałem o tym w opisie instalacji.
SORRY, mój błąd.
Nie zauważyłem (kłania się czytanie tekstu ze zrozumieniem ;))
Niemniej i tak dziękuję za odpowiedź !