Główny bohater to zwykły stalker który pomaga wszystkim którzy go poproszą. W modzie nie ma nowych lokacji. Natomiast spotykamy starych bohaterów jak i nowych. Bardzo dużo nowych zadań do wykonania na terenie Zony. Zadania można wykonać na różne sposoby. Poziom trudności jest różny. Ogólnie autor moda chce pokazać zachowanie człowieka w skrajnie nieprzyjaznym świecie.
Mod zawiera dużo tekstu, aby wykonać zadania trzeba uzyskiwać informacje, czytać notatki i zaglądać do PDA.
Od pewnego czasu dostępna jest finalna wersja tego moda. Muszę przyznać, że mod jest świetny. Chociaż nie ma nowych lokacji i fabuła pozostała stara, to dodano nowe postacie z nowymi zadaniami, a stare zadania zostały zmienione lub rozbudowane.
Nie mniej istotna jest optymalizacja gry. Zero wylotów i co mnie zaskoczyło, to fakt, że mogę na moim kompie grać na wysokich ustawieniach, a mod mały nie jest (4,58 GB).
Właśnie ukończyłem tego moda. Jest świetny, ale trudny. Trudność polega na szukaniu schowków, co na początku rozgrywki (i nie tylko) może sprawiać sporo problemów. Nowych zadań jest bardzo dużo, są naprawdę dobrze pomyślane i powiązane ze sobą. Stara fabuła została zepchnięta na drugi plan.
Myślałem o spolszczeniu, ale teraz nie wiem. Mod jest trudny i ile osób w niego zagra? Co prawda Cichy robi poradnik, ale nawet z poradnikiem mod pozostanie trudny.
Tytuł/mod mnie zainteresował, jestem skory pograć, może linki do całości tj. gra, pacz, i inne takie w kupie??.
p.s. obstaję przy tytule oryginalnym " Droga Człowieka" gdyż czym innym jest droga którą obierze człowiek (wolność wyboru) a czym innym los/fatum/przeznaczenie…
Dobra, knułem ściągnąć na stalker - .ru, -gsc i na stalkermods.ru, wszędzie mi pokazywało, że poza limitem i mam później spróbować, więc jak ktoś jest ciekaw moich wrażeń z moda to musi poczekać.
Za wcześnie napisałem o ukończeniu tego moda. Miałem wtedy ukończoną starą fabułę (z dobrym zakończeniem ), zabiłem Czarnego Monaxa (czarny charakter nowej fabuły) i jedno nie dokończone zadanie z nowej. Myślałem, że coś w nim namieszałem. Jednak nie, udało mi się je dokończyć i wtedy posypały się nowe zadania. Gdy drugi raz zabiłem Czarnego Monaxa :whistling: w Sarkofagu, znowu myślałem, że to koniec, jednak nie. Mam dalsze zadania i nie mam pojęcia ile gry przede mną.