Czy można w modzie przywrócić oryginalne (z podstawki) ikony przedmiotów w inwentarzu ??

Konkretnie w modzie CS OGSM Extended. Wiem że za te ikonki odpowiada plik o nazwie ui_icon_equipment.dds znajdujący się w gamedata\textures\ui, ale za cholere nie wiem jak to zmienić. :disappointed_face:

@mirzal Z góry uprzedzam, że nie robiłem tego wcześniej, więc nie mogę zagwarantować jakości. Na wszelki wypadek zachowaj oryginalną kopię pliku.

Spróbuj to wrzucić: ui_icon_equipment.dds

To ten sam plik z moda, tylko z niektórymi ikonkami podmienionymi na te z Czystego Nieba.

7 godzin temu, LisKot napisał(a):

To ten sam plik z moda, tylko z niektórymi ikonkami podmienionymi na te z Czystego Nieba.

:slightly_smiling_face: sukces połowiczny - zostały do podmiany jeszcze ikonki broni (nb. te które najbardziej mnie drażnią) - jak to zrobić ?

Trochę ich podmieniłem, ale jak widzę, to o obrzynie zapomniałem. Problem z niektórymi ikonkami jest taki, że ich po prostu nie było w oryginalnych grach. A o które ci szczególnie chodzi?

26 minut temu, mirzal napisał(a):

jak to zrobić ?

To, co do tej pory zrobiłem, to podmieniłem w gimpie ikonki na te z: ui_icon_equipment.dds (4.01 MB) (z Czystego Nieba) i zapisałem w rozszerzeniu .dds z kompresją DXT5

Tutaj wersja z zamienionym obrzynem, PSZ-9Md Powinności i AKM. : ui_icon_equipment.dds (4.01 MB)

Godzinę temu, LisKot napisał(a):

Tutaj wersja z zamienionym obrzynem, PSZ-9Md Powinności i AKM. : ui_icon_equipment.dds (4.01 MB)

Czyli sprawa jasna -to  dłubanie gimpem w plikach, a nie podmiana plików z innego moda, daje pożądane efekty Dziękuję za dotychczasowe i jeśli możesz podrzuć kompletne.

@mirzalTak jak już napisałem, nie wiem, jakie jeszcze przedmioty mógłbym jeszcze podmienić. Jeśli masz jakieś konkretne na myśli, które wiesz, że były w podstawce to napisz.
Tak to aktualnie wygląda:

OK. najbardziej zależy mi na całej amunicji, ponadto ikony broni - jeśli nie wszystkich to chociaż tych najczęściej używanych prze NPC-ów.