Albo arty albo jakaś wada monitora. Czy możesz sprawdzić kartę graficzną na innym komputerze?
@Anton_Gorodecki na razie nie, później będę karty przekładać a monitor jest ok.
Czy przy odpaleniu komputera obraz jest na jakimkolwiek etapie pokazywany poprawnie?
@Darth_ReX tak, działa normalnie, dopiero pod obciążeniem sypie się. Wczoraj film oglądałem ponad 2 godziny i było w porządku, po włączeniu Escape from tarkov miałem powyższy obrazek. Miałem tak dwa razy i dałem sobie spokój, dziś przełoże gtx’a 560 ti i odpale furmarka dla pewności bo 660 nie wytrzymał 10 minut nawet.
No to wygląda na posypaną kartę graficzną. Artefakty sypią się pod obciążeniem. Karta do wymiany.
@Darth_ReX też tak myślę, ale muszę zamienić i mieć pewność, że to karta graficzna bo Ram też muszę sprawdzić bo w czasie memtesta miałem takie coś.
Miałem to samo 2 razy restart kompa pomagał ale teraz jak na razie.spokój
@Junx akurat ten “błąd” nie powinien być problemem. Jeżeli po 2-3 passach MemTestu nie będzie błędów to nie wnikaj.
Jak kondycja zasilacza?
@Junx jak masz czas to ts/telefon i pokminimy.
I warto sprawdzić czy karta się nie przegrzewa.
Aktualizowałeś jakieś sterowniki?
@Mnieciu w robocie jestem najwyżej później zadzwonię. A stery, ostatnio to tylko Windows i stery od grafy i tyle.
A Zasiłka to Termaltake 500w.
@kazik okolice 70 stopni, sprawdzane za pomocą msi afterburner’a oraz speedfan’a.
Możesz spróbować wgrać jakieś wcześniejsze sterowniki by zobaczyć, czy zadziała, ale jakoś nie wróżę sukcesu.
@Darth_ReX też o tym pomyślałem, było to samo.
@Junx masz multimetr?
@Mnieciu mam, ale szkoda zachodu. Karta ma swoje lata i po prostu ze starości pada. Na razie przeprosze się z gtx’em 560 ti od Zotac’a a może niedługo kupie gtx’a 970.
Tak mnie na śmieszki naszło: @Junx to prawdziwy stalker
.
Panowie @kazik, @Mnieciu oraz @Darth_ReX jestem po testach. Zmieniłem 660 na 560 ti, po użytkowaniu około 10 godzin w różnych “środowiskach” komp się nie resetował. Przy graniu w Csgo jak i przy oglądaniu filmów oraz przeglądaniu internetu. Próbowałem nawet odpalić Escape from tarkov, ale nie dało się, miałem ekran powitalny i tyle, do menu głównego nie wszedłem. Karta pracowała w okolicach 70 stopni i zero problemów, dziś może wypróbuję jakiś benchmark’a dla pewności.
Ostatnio Windows zrobił mi “cichą” aktualizację i zaczęły się problemy z Exploratorem Win. Po kolejnym cichaczu ( mam ustawienia aby pytał ) te problemy ustały. Może i u Ciebie te aktualizacje coś namieszały?
Właśnie mi też jakoś dziwnie wygląda ten problem. @Junx może postaw system od nowa i sprawdź. Odświeżania Windowsa nigdy dosyć ![]()