Albo arty albo jakaś wada monitora. Czy możesz sprawdzić kartę graficzną na innym komputerze?
na razie nie, później będę karty przekładać a monitor jest ok.
Czy przy odpaleniu komputera obraz jest na jakimkolwiek etapie pokazywany poprawnie?
tak, działa normalnie, dopiero pod obciążeniem sypie się. Wczoraj film oglądałem ponad 2 godziny i było w porządku, po włączeniu Escape from tarkov miałem powyższy obrazek. Miałem tak dwa razy i dałem sobie spokój, dziś przełoże gtx’a 560 ti i odpale furmarka dla pewności bo 660 nie wytrzymał 10 minut nawet.
No to wygląda na posypaną kartę graficzną. Artefakty sypią się pod obciążeniem. Karta do wymiany.
też tak myślę, ale muszę zamienić i mieć pewność, że to karta graficzna bo Ram też muszę sprawdzić bo w czasie memtesta miałem takie coś.
Miałem to samo 2 razy restart kompa pomagał ale teraz jak na razie.spokój
akurat ten “błąd” nie powinien być problemem. Jeżeli po 2-3 passach MemTestu nie będzie błędów to nie wnikaj.
Jak kondycja zasilacza?
jak masz czas to ts/telefon i pokminimy.
I warto sprawdzić czy karta się nie przegrzewa.
Aktualizowałeś jakieś sterowniki?
w robocie jestem najwyżej później zadzwonię. A stery, ostatnio to tylko Windows i stery od grafy i tyle.
A Zasiłka to Termaltake 500w.
okolice 70 stopni, sprawdzane za pomocą msi afterburner’a oraz speedfan’a.
Możesz spróbować wgrać jakieś wcześniejsze sterowniki by zobaczyć, czy zadziała, ale jakoś nie wróżę sukcesu.
też o tym pomyślałem, było to samo.
masz multimetr?
mam, ale szkoda zachodu. Karta ma swoje lata i po prostu ze starości pada. Na razie przeprosze się z gtx’em 560 ti od Zotac’a a może niedługo kupie gtx’a 970.
Tak mnie na śmieszki naszło: to prawdziwy stalker .
Panowie , oraz jestem po testach. Zmieniłem 660 na 560 ti, po użytkowaniu około 10 godzin w różnych “środowiskach” komp się nie resetował. Przy graniu w Csgo jak i przy oglądaniu filmów oraz przeglądaniu internetu. Próbowałem nawet odpalić Escape from tarkov, ale nie dało się, miałem ekran powitalny i tyle, do menu głównego nie wszedłem. Karta pracowała w okolicach 70 stopni i zero problemów, dziś może wypróbuję jakiś benchmark’a dla pewności.
Ostatnio Windows zrobił mi “cichą” aktualizację i zaczęły się problemy z Exploratorem Win. Po kolejnym cichaczu ( mam ustawienia aby pytał ) te problemy ustały. Może i u Ciebie te aktualizacje coś namieszały?
Właśnie mi też jakoś dziwnie wygląda ten problem. może postaw system od nowa i sprawdź. Odświeżania Windowsa nigdy dosyć