Czy warto zabierać się za to ponownie?

Nie dawno (ok miesiąca) zakończyłem przygodę z 19.04 i mam ochotę na powrót do Zony. Kilka dni temu skończyłem Tajne Tropy i zastanawiam się czy nie odpocząć nieco od mapek z So.C, ale kusi mnie najnowsza Sola…
Kto gra może się podzieli refleksjami, kto grał w 19.04 może napisze o zmianach, czyli co jest nowego, co zmienili, czego brakło?
Napiszcie też o stabilności najnowszej wersji i podzielcie się doświadczeniem w instalacji - tzn. co i w jakiej kolejności i napiszcie co po zainstalowaniu zepsuło Wam grę.
Ja instalowałbym tak:
1.So.C
2.Patch do 1.04
3.Soljanka 19.04
5-xxx.???

Ja nie grałem ale myślę że jak ci się tak Sola podoba to powinieneś spróbować chociaż by ot dla samych chęci i zobaczyć co i jak.

Vorenus powinieneś odpocząć od Soljanki. Myślę że czas na Zew Prypeci…inne otoczenie dobrze Ci zrobi…http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons//wodka.png

Kolejność instalacji jest w problemach technicznych..przyklejony temat na górze. Dla ciebie od punktu 3…

3.Aktualizacja Soljanki 14.08.2010 / gamedata/

4.Patch 20.08.2010 (obowiązkowy)

5.Patch 03.09.2010

6.Spolszczenie 10.10.2010… ( zawiera patch 03.09…w wersji Polskiej)

7.Podmiana xrGame.dll w katalogu bin ( opcjonalne..podmienić tylko w razie widocznej potrzeby)

Dzięki malakasie za wypunktowanie instalacji, chciałbym jednak jeszcze dowiedzieć się czegoś o zmianach i ew. nowościach. Skoro po dopełnieniu nie można zagrać na starych savach z kontynuacją, to zmiany muszą być poważne.