Dark side of the Earth CoP

Dark side of the Earth

Udostępniam Wam mojego pierwszego moda, z zeszłego roku, który za zadanie ma zmienić Zonę w naprawdę ponure miejsce. Mod może nie jest zbyt profesjonalny, lecz otrzymałem kilka pozytywnych opinii i postanowiłem go umieścić także tutaj. Proszę także o opinie, lecz nie o to, co mam dalej robić, tylko co poprawić obecnie. I proszę o poradę, czy wznowić pracę, bo mam już kilka pomysłów - umiejętności się zwiększyły, chęci powróciły itp… :slight_smile:

Opis:

Celem moda jest zrobienie z Zony ponurego miejsca. Czy mu to wychodzi, oceńcie sami

Mod dodaje większe lub mniejsze zmiany w rozgrywce. Przerobione zostały bronie, dodano kilka nowych, dodano nowy A-Life. Dużo nowych tekstur. Kilka nowych cykli pogodowych. Nowe dźwięki otoczenia, broni, nowa (stara ) dynamiczna muzyka. Jest to po prostu drobny mod usprawniający rozgrywkę nie dodając jednocześnie nowych misji, fabuły, tekstur wysokiej rozdzielczości itp. Gra z nim ma być przyjemna, a nie męcząca.

Zmiany:

-Przeważa brzydka pogoda, ponura, bardzo rzadko ładnie

-Nowe tekstury (broni, budynków, otoczenia itp.)

-Nowe parametry broni (szczególnie obrażenia)

-Nowe dźwięki

-Zastąpiono oryginalną dynamiczną muzykę tą z Czystego Nieba

-Nowy A-Life - stalkerzy pomagają nam w walce itp. ogólnie lepiej sobie radzą

-Słabsze mutanty

-Kasa z trupków

-Nowy HUD

-Nowe cykle pogodowe: mgła, gęsta mgła, burza

-Kwaśne deszcze i inne rzeczy z AtmosFear 3

-Możemy dostosować Atmos Fear za pomocą ustawień AF dostępnych w menu podczas gry, lecz każdy cykl pogodowy jest identyczny, czyli dużo mgły i burz, a mało ładnej pogody. Czyli nic nie da zmiana w Zatonie z Deszczowo na Ładnie. A resztę, czyli kwaśne deszcze można wyłączyć.

-Nowe odmiany niektórych broni, np. Stary M1911, Stary AK74, Stary Winchester1300, Ratunkowy Colt (M1911)

-I wszystko to, co znamy z AF3 i MSO, oraz parę niewidocznych zmian, o których zapomniałem :wink:

Instalacja:

Rozpakuj archiwum i folder ‘gamedata’ wklej do folderu z grą.

W “fsgame.ltx zmień $game_data$ = false| true|”

na "$game_data$ = true| true| "

Zrób kopię zapasową folderu bin i wrzuć folder bin z archiwum do katalogu z grą i potwierdź zamianę.

Szczegóły w readme - przeczytać, bo jest tam informacja o user.ltx!!!

Nowa gra wymagana! Działa na wersji 1.6.02

Download:

DSOTE v3.3 EU final

Patch v3.4EU

Instalacja po kolei, tj. v3.3 a na to patch v3.4

Po otworzeniu archiwum połapiecie się, co i jak

Wymagania:

Teoretycznie powinna wystarczyć ZALECANA konfiguracja czystego Zewu Prypeci, ale ze względu na wiele tekstur może być wymagany lepszy sprzęt.

Screeny: http://www.moddb.com/mods/dsote/images

Mody użyte:

Ze względu na poziomy wykorzystania różnych modów, podam tylko te ważniejsze:

-Massive Simulation Overhaul

-COP Complete (tekstury, modele i dźwięki)

-Atmos Fear 3

-Absolute Nature

-Absolute Structures

podziękowania także dla autorów innych modów, które dodałem lub na których się wzorowałem.

Moda udostępniam na zasadzie “bierz co chcesz”. Tylko proszę o poinformowanie @trojanuch w przypadku wyjmowania A-life i @CrommCruac gdy chodzi o tekstury otoczenia lub elementy składowe AtmosFear.

Znane błędy:

Bug z AK47, którego nie ma - otwórzcie plik /configs/weapons/w_ak74.ltx, przewińcie na koniec pliku, skopiujcie całą ostatnią sekcję (chyba [wpn_ak74_ap] czy jakoś tak) wklejcie ją na samym dole pliku i zmieńcie nazwę sekcji na [wpn_ak47]

2 polubienia

Aktualnie zbieram materiały, aby odświeżyć moda. Będą to drobne zmiany, bo ciągle dostaję na moddb pw, że mój mod jest fajny, tylko ma buga. To naprawię buga i parę rzeczy dodam, parę usunę. Zbuduję go od podstaw.

Jak ktoś zna jakieś drobne, ciekawe mody, to proszę mi podesłać linka, bo zamierzam dodać parę ciekawych rzeczy.

Tutaj… http://stalker-2.info/files/category/zp-nebolshie-fishki.html

I może takie coś… http://stalker-2.info/files/category/zp-gejmplejnye-modifikacii.html

To taka mała zapowiedź powrotu do gry :slight_smile: Prace trwają :slight_smile:

@ Kubekpop: Czyżbyś wracał do roboty?

A poza tym gdzie piszesz dialogi? Bo widać, że nie tam gdzie trzeba :devil:

Buduję szkielety, potem dodam do /text :smiley:

Wrzuciłem nowego fixa na moddb. Naprawiono:

-wyloty przy przejściu do Janowa

-wyloty podczas strzelanin (np. gdy ktoś upuścił broń niewpisaną do mp_ranks

-wyloty w Prypeci spowodowane brakiem klasy stalker_hunter_day

-Flint powinien być teraz Naukowcem (nie wiem, czy działa), żebyśmy mogli zakończyć związanego z nim questa nawet, gdy wolność jest naszym wrogiem

I planuję dodać parę usprawnień, ale to we wrześniu. Takie tam kosmetyczne, jak obrażenia, niższe nagrody, może jakieś schowki dodam, coś w obecnych pozmieniam…

Jak pisałem, tak robię. Aktualnie bawię się schowkami, czasem mam jakieś problemy, ale ogólnie jakoś idzie. Tutaj zamieszczam najnowsze wersje plików, jeśli ktoś chce być na bieżąco ze zmianami. Ulepszam rozgrywkę tak, aby można było dostać różne osiągnięcia, które dotychczas były niemożliwe, bo musieliśmy zabić bandytów w Janowie (misja z Wano) jeśli w Zatonie ich porobiliśmy.

Ogłoszenia :stuck_out_tongue: Schowki z Zatonie gotowe, teraz trudniej się uzbroić. Naprawiłem krytyczny bug z najemnikami (Magazyny podstacji). Przy emisji zamieniali się w zombi albo stawali wrogo nastawieni. Sprawa z bandytami też opanowana. Teraz biorę się za Janów :stuck_out_tongue: