Dead City Special Release

Bez spolszczenia też stoi na dębowo. Zacznę od początku czyli ściągnę jeszcze raz archiwum z MEGA.

Ja pobrałem ten co jest do pobrania w częściach i z odpaleniem nie miałem problemu.

Marko6996 - zawsze -  w kazdym modzie - rób tzw. twarde zapisy przed kazdym dialogiem oraz przed jak w/w przed otwarciem każdego schowka.

Jak wyżej było napisane w temacie schowka strzelca (striełok, striłciw) obok włazu do szamba - schowek - jest sąg drewna opałowego a obok niego wystaje kawałek palika blokujacego rozpad sterty w/w skupiska drewna opałowego.

Podlazisz, naciskasz w/w kołek i jest otwarte.

Zapisz przed prawie każda operacją.

p.s. próbowałem zrobic zapis - u mnie nr. 227 - i mnie wywalało ale jak usunąłem 200 wczesniejszych zapisów to znowu mogłem zapisać.

Wniosek - pilnować ilości zapisów.

Nie mogę rozpakować 2 częsci polskiej edycji z serwera forum; 7zip informuje o 1 błędzie…:confused:

Pytanie: czy P.D.A dla barmana można znaleźć tylko przy najemnikach w Rostoku ,czy przy innych też (pytam bo mi ciała znikły a nie mam tylko jeszcze 1 )

Z tego co widzę to toz-34 jest taki jakiś… potężny bardzo. 

Mayer99 to jest chyba 1 plik w 2 częsciach.

9 minut temu, Mayer99 napisał:

Nie mogę rozpakować 2 częsci polskiej edycji z serwera forum; 7zip informuje o 1 błędzie…:confused:

No niekoniecznie, bo w1 cześci jest folder gamedata…z google disc dla part 2 mam tak samo niestety…any help???

Ja tylko wkleiłem w folder gry cześć 1 i mi działa. Zgaduje że wypakowuje cześć 1 i 2 od razu. (jako że to technicznie 1 folder plików w 2 częśćiach)

Jeszcze nie było jakiś większych problemów

Właśnie usunąłem cześć 2 i część 1 nie chciała się włączyć(w winrarze )

Więc 1 plik w 2 częściach to jest.

Czyli zaznaczyć oba i potraktować 7zip…? Podziękował grzecznie…

jak archiwum dzielone to jak zaczniesz wypakowywać pierwszego parta to potem z automatu powinno polecieć drugą część.

U mnie gamedata waży 3,83 GB i jest 5 folderów… tak ma być…? Wiem nie jestem zbyt ogar….

1 godzinę temu, marko6996 napisał:

czy P.D.A dla barmana można znaleźć tylko przy najemnikach w Rostoku ,czy przy innych też

Przy najemnikach znalazłem

Spoiler

dwie sztuki, a kolejną w zielonej skrzynce leżącej po drugiej stronie muru, za którym w podstawce stał Krugłow.

Oddałem technikowi 3 sztuki i dopłaciłem resztę rublami. Nie jestem w stanie stwierdzić czy przy najemnikach znajdujących się w innych lokacjach też można znaleźć owe PDA.

2 godziny temu, marko6996 napisał:

toz-34 jest taki jakiś… potężny bardzo. 

Ustawienia siły rażenia broni są fantazją autora. TOZ-34 w większości modów jest mocny lub bardzo mocny. Z XM8U znalezionym na początku gry można spokojnie dojść do końca moda.  

jeśli chodzi o spolszczenie w wersji Edycja Polska to tak ma być

Gdzie znaleźć artefakt generator? W podziemiach go nie było. Natomiast bączka znalazłem raz na powierzchni a drugi raz w tunelach z kwasem. W innym pokoju (też z kwasem) znalazłem za to korale mamy. 

6 minut temu, marko6996 napisał:

Gdzie znaleźć artefakt generator? W podziemiach go nie było. Natomiast bączka znalazłem raz na powierzchni a drugi raz w tunelach z kwasem. W innym pokoju (też z kwasem) znalazłem za to korale mamy. 

Dobra znalazłem to tam gdzie jest wielki karabin gausa, ten sam z Prypeci (model). 

Ma ktoś lokalizację stashy w bazie freedom i duty? Nie potrafie odnaleźć tych dokumentów a z poprzedniej wersji moda “breakthrough” zmienili ich lokalizacje i filmiki ruskie nie pomagają.

Schowek z dokumentami znajdujący się na bazie Powinności:

Spoiler

Schowek z dokumentami znajdujący się na bazie Wolności:

Spoiler

Edyta:
Rozumiem. Udanych łowów,  

Byłem tam wiele razy ale nigdy tych schowków nie zauważyłem. Dzięki wielkie!

O co chodzi ze spolszczeniem Edycja Polska,pierwszą część pobrałem zainstalowałem i mod jest po Polsku,moda mam z torenta pobranego,ale głównym gwozdziem programu jest druga część spolszczenia edycji Polskiej,nie mam pojęcia jak to zainstalować czy wypakować nie mam opcji  tzw Win Rara,może pomoecie Panowie roztłumaczyć bo nie czaję klimatu.

byłem pewny, że ta kwestia została wyjaśniona kilka postów temu…

Spolszczenie w wersji Edycja Polska posiada dwie części. Wystarczy otworzyć 7-Zipem pierwszą (.001) i wypakować jej zawartość do folderu z modem.

Program wypakuje od razu całą zawartość archiwum. Nie należy otwierać, ani próbować wypakowywać drugiej części.

Edyta:

Na wypadek, gdyby ktoś jeszcze miał z tym problemy, dodałem odpowiednią adnotację do instrukcji instalacji zawartej w #1.

Dziękuję za info,właśnie skręciłem materiał leci w sieć,dam od razu znać widzom aby nie było z tym problemów bo pytali się mnie co i jak oraz czy ogrywalem moda.

OSTRZEŻENIE. Poniższa porada dotyczy tylko i wyłącznie spolszczenia podstawowego. Nie należy dokonywać podmiany, o ile w modzie zastosowano Edycję Polską !!!

Ponieważ przy spolszczeniu podstawowym część z napisów menu była dla mnie niewidoczna z powodu tła, dokonałem małej korekty i teraz są one dobrze widoczne.

Jeśli ktoś chciałby skorzystać z tej zmiany, niechaj w gamedacie moda utworzy katalog textures, a w nim katalog ui i do niego wklei poniższy plik:

ui_actor_main_menu.dds (2 MB)

Kolor czcionki nadal pozostanie żółty,

Nieco mam zawiechę…znalazłem schowek S., oddałem item do naprawy… wytłukłem najmoli i bandytów i stoję z fabułą…Nie mam żadnych misji od NPCs w Kordonie…o co kaman?