Pojawił się nowy zwiastun gry Deus Ex: Rozłam Ludzkości kontynuacji znanej serii. Ludzkość podzielona na dwa obozy tych ulepszonych do których należy główny bohater Adam Jensen zamykanych w gettach i tworzących grupy próbujące wywalczyć równe traktowanie i zwykłych. Planowana data premiery 23 sierpnia tego roku, zwykła edycja pudełkowa 50 euro na PC i wersja kolekcjonerska 120 euro na PC.
De facto Deus Ex nie jest grą postapokaliptyczną. To raz. Dwa: jedynka była miodna i ledwo poszła na moim ówczesnym sprzęcie (Pentium II ~300MHz, 64MB RAM, nawet nie pamiętam jaka grafika). Invisible War to kompletna porażka, Bunt Ludzkości niezły, ale walki z bossami fatalnie zaprojektowane. Nie sądzę, żeby czwarta część sprostała moim oczekiwaniom, ale mam cichą nadzieję, że fabularnie skończy się na “powstaniu” JC Dentona
I drugą, już zupełnie naiwną, że nie zrobią rimejku jedynki, bo to będzie profanacja.
Przeoczenie, powinien być w dziale Rozrywka, Gry PC w razie czego można przenieść. Trailer wygląda ciekawie więc poczekamy zobaczymy jak wyjdzie w praktyce, gry nie skreślam z założenia bo grałem we wszystkie, więc i tę część też sprawdzę.
Nowy gameplay z rozgrywki w Pradze jeszcze przed targami E3, pewnie na samych targach będzie już tego całkiem sporo.