Dodatek do nie gotowania się artów.

Witam, czy ktoś z szanowanych kolegów lub koleżanek jest w posiadaniu albo może stworzyć dodatek który zablokuje przekształcanie się artów w brukowce?

Podbijam. Tez mi się coś takiego by przydało także jeżeli mógłby ktoś się podjąć takie zadania byłbym wdzięczny .

Nie ma. Ale jest na to sposób. Noś ze sobą zawsze z 4-5 artów słabych (ja noszę jakieś krople) zazwyczaj to one mi się gotują.

Był taki fix do NS2016, ale czy pasował by do OP, nie wiem, bo w OP nie grałem i nie mam zamiaru.

Ale chyba w jakimś momencie GB dla zadania potrzebuje brukowce i może być problem.

Ale moda można oszukać. Po zbrukowieniu artów zapamiętać czas i miejsce wydarzenia, cofnąć się w zapisach, wyrzucić arty nawet na ziemię i odczekać na info o brukowieniu. Pojawi się, zebrać wyrzucone arty i w drogę.

DO Op 2.1 też takie coś było. Tylko że to psuło grę. Jest parę zadań na brukowce. A jak już chcesz naprawdę nie tracić artów to rób sobie zapis co jakiś czas i jak Ci się ugotują to wczytuj. Ugotują się inne.

Bardziej bym powiedział, że to jest czas. Niż miejsca. Ale metoda omijania bardzo dobra.

Zawsze tak robiłem, że wczytywałem więc chyba przy tym pozostanę. Dzięki za odp

W takim razie na mapie musiałby być same takie restryktory. Bo mi arty gotowały się wszędzie i to bardziej zależenie od czasu niż miejsca. Przykład:

CEA 1 idziesz sobie w stronę bramy przez strefy promieniowania i cyk gotowanie. Wczytujesz save idziesz przez dziurę w płocie i dokładnie o tej samej porze w grze w zupełnie innym miejscu na mapie (z tyłu przy zbiornikach jakieś 300 metrów w grze) pyk to samo. Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że restryktor jest na całej mapie.

Oczywiście trochę racji masz gdyż w każdym OP od dawien dawna istniały pkt gdzie arty się gotowały z zasady. Były to droga na radarze między posterunkiem Monolitu a drogą do Prypeci. Bagna droga z placu maszynowego do opuszczonej wsi. Ale przecież o tym chyba wiesz :blush:

Dam trochę odkop, ale gdzieś w poradnikach znalazłem informację, że w OP2.2 do restryktorów miejsca tworzenia brukowców dodano jeszcze czas,to znaczy,że restryktor na Radarze pod Warlabem i drogą na Prypeć odezwie się później na przykład w labie X10, w Prypeci lub Warlabie, a nie jak to było w NS2016 natychmiast po przekroczeniu miejsca restrykcji.