Chcę poruszyć temat zapomnianego lub mało interesującego działu Nowe Mody. Rozmawiałem już na ten temat z @portals, ale z racji tego, że miałoby to ułatwić wyszukiwanie nowych modów użytkownikom, chcemy poznać waszą opinię. Mianowicie chodzi o to, aby przeprowadzić w nim pewne zmiany i uczynić go użytecznym.
Wszystkie nowe mody, (które są już dostępne) będą trafiały do tego działu na okres miesiąca i pozostaną w nim bez względu na to, czy zostaną przetłumaczone. Po upływie czasu mody trafią do odpowiednich działów.
Prosiłbym wszystkich zaglądających tutaj o opinie.
To logiczne, że nowe mody powinny tam trafiać. Ale czy mają to również być zapowiedzi modów, lub jak to często się zdarza, bety nie będące nawet testowymi?
Dlatego w tym dziale zrobiłbym poddział ZAPOWIEDZI MODÓW, do którego trafiałyby wszystkie “niedorobione”. Coraz częściej pojawiają się bety do otwartego testowania, nie zawsze zakończone finalnym modem.
Dopiero po ich dokończeniu, przetestowaniu i wydaniu wersji finalnej, trafiałyby do NOWYCH MODÓW.
Ten pomysł, po realizacji, da przejrzystość w nowościach. Teraz z nawyku, wstawia się nowość do działu np. przeznaczonego dla CS - i w ten sposób taki mod niknie. Świetna koncepcja moim zdaniem.
Również jestem za i razem z poprawką kondotiera. Jedyne wyzwanie będzie stanowił nadzór i organizacja tego ale skoro Allen ostatnio jest dostępny to wierzę, że nie będzie problemu
Dlatego w tym dziale zrobiłbym poddział ZAPOWIEDZI MODÓW, do którego trafiałyby wszystkie “niedorobione”. Coraz częściej pojawiają się bety do otwartego testowania, nie zawsze zakończone finalnym modem.
Dopiero po ich dokończeniu, przetestowaniu i wydaniu wersji finalnej, trafiałyby do NOWYCH MODÓW.
Tak masz rację, zgadzam się zapomniałem, że nie każdy mod jest wydawany od razu w wersji finalnej. Chciałbym jeszcze aby wypowiedział się któryś z Redaktorów bo pomysł portalsa z recenzjami nowych modów jest moim zdaniem, 50% tego co dawałby użytkownikom odbudowany dział.
Jeśli ma obowiązywać schemat wstawiania nowych modów, to ten schemat powinien znaleźć się na początku ( przypięty) tego działu. Z tytułem np. ZANIM WSTAWISZ MODA - PRZECZYTAJ.
Po wprowadzonych zmianach, zgubił mi się ten schemat. A tu będzie łatwy do znalezienia i zastosowania.
Wydaje mi się, że ten dział został troszeczkę przez nas wszystkich zapomniany, a zatem czas najwyższy go ożywić.
Proponuję zmienić jedną rzecz:
W dniu 26.08.2015 o 21:54, Allen napisał:
Wszystkie nowe mody ( które są już dostępne ) będą trafiały do tego działu na okres 3 miesięcy (do ustalenia) i pozostaną w nim na ten okres bez względu na to czy będą przetłumaczone czy nie, po upływie “3 miesięcy” mody trafią do odpowiedniego działu.
Być może warto skrócić czas, w jakim nowe mody będą znajdowały się w tym dziale ? Myślę, że okres 1 miesiąca wystarczy.
Należy również dodać do #1 postu Regulamin wstawiania modów.
Dajcie znać czy podoba wam się taka drobna zmiana.
Być może warto skrócić czas, w jakim nowe mody będą znajdowały się w tym dziale ? Myślę, że okres 1 miesiąca wystarczy.
Jasne, tyle to w zupełności wystarczy. Te trzy miesiące to i tak była fikcja. Ostatnio to jakiś mod wychodził, trochę czasu i powstawało spolszczenie i leciał do działu PL
Cytat
Wydaje mi się, że ten dział został troszeczkę przez nas wszystkich zapomniany
Nie przez nas, to nowych modów ostatnio mało wychodzi Był czas, że i po 10 albo więcej tematów w nim wisiało.