Przepraszam, zapomniałem o tym localization.ltx. Zaraz wstawię w pierwszym poście razem z małą poprawką.
Miałem dziwne zdarzenie w Dream Reader. W tym modzie jest chyba jakieś ograniczenie w ilości wkładania sztuk rzeczy do plecaka, sądzę, że to 5 sztuk, ale nie jestem tego pewny. Otóż, będąc na Wysypisku, chcąc iść do Sidora, załadowałem ze skrzyni tyle, ile pozwoliło i nie wywalało na miejscu. Po przejściu na lokację do Sidora, okazało się, że wywaliło mi 3 arty i granat. Moje pierwsze pytanie: dlaczego, skoro nie byłem przeciążony i wcześniej pozwoliło zabrać. Drugie pytanie: czy jest gdzieś w ustawieniach zwiększenie ilości zabierania danych rzeczy, np artefaktów, apteczek, bo wywala, jak chce się mieć więcej. Chyba, że autor moda nie przewiduje zabierania większej ilości rzeczy, by gra była trudniejsza. Jednak wolałbym opcję wyjaśnienia wywalenia moich artów, choć nie było tego wiele. Proszę o wyjaśnienie i podanie jakiegoś lekarstwa na te opróżnianie plecaka.
Trwają prace nad nową wersją moda. Autor zmienił nazwę i teraz mod nazywa się - Dream Reader The Forbidden Zone 1.1.
Autor tak pisze o nowym modzie:
“Nowa część jest zupełnie inna od poprzedniej. Ze starej wersji została tylko atmosfera, pogoda i otoczenie, tylko wszystko pomnożone przez dwa. Dodane nowe lokacje, które są już zaludnione NPC-ami (każdy z własnym wyglądem i dialogami). Fabuły na razie nie ma, a stara została całkowicie usunięta.
W nowej wersji będą nowe questy, mogę powiedzieć, że nie będziecie się nudzić i będzie coś zobaczyć”.
Proszę o podpowiedz dlaczego Lis nie chce rozmawiać.
Lis u mnie też nie chciał gadać, wczytywałam savy, rozpoczynałam grę od początku i nic, :wallbash: wreszcie go odstrzeliłam :devil: . Nie martw się jurek48 nie zamyka to przed tobą dalszej rozgrywki. Sądze że jest to związane ze stalkerem który tam się spawnuje i leczy Lisa, bo jeśli zerknąć na zadanie to MY mamy wyleczyć Lisa i pomóc mu odeprzeć atak piesków. Natomiast gdy spawnuje się ten drugi stalker nic się nie dzieje, Lis stoi jak słup i ani be ani me :mad: pieski też się nie spawnują. Raz gdy byłam dość szybka udało mi się chwilę pogadać z Lisem, ale oczywiście gdy ten stalker go wyleczył Lis się obrócił i umilkł . Potem próbowałam ubić tego spawnującego się stalkera, ale zawsze albo już wyleczył Lisa, albo był w trakcie, a wtedy Lis wstawał i nie gadał
.
Ten mod jest niedokończony i stąd pewnie takie sytuacje. W spolszczonym tekście są opcje dialogowe z Lisem, a w grze ich nie ma. Raven dobrze zrobiła, by posunąć grę do przodu, Lisa trzeba zastrzelić.
@Raven, ja zrobiłem trochę inaczej niż Ty i jak @smox radzi. Skoro tamci są tacy szybcy do leczenia naszego Lisa, to i ja stałem się szybki. Podkręciłem sobie bieg i po kilkunastu próbach (bo naprawdę ciężko zdążyć podać mu apteczkę przed innymi), podałem mu apteczkę. Mam satysfakcję, że gra poszła po mojej myśli, a że nie fair, to już inna sprawa.
Dzięki Raven domyśliłem się i odstrzelilem.
//
Czy może ktoś wskazać gdzie są dokumenty na Agropromie.
Czy może ktoś wskazać gdzie są dokumenty na Agropromie.
Tunel z elektrami w podziemiach. Na końcu leży ciało.
Rozmawiasz z Lebiediewem, wykonujesz zadanie na odparcie najemników i Lebiediew mówi Ci, że dokumenty są przy zwłokach w tunelu z anomaliami. Jedna uwaga, do tuneli musisz wejść wejściem tam gdzie w innych modach stoi Kret.
Mam pytanie.Co mam zrobić,aby naukowiec którego odprowadzam z fabryki na Jantarze do Sacharowa ruszył po naglym zatrzymaniu.Stoi jak słup soli i nie mam żadnego dialogu.
Wyszedł z tego barakowozu? Wysyła Cię niby z zadaniem, a tak naprawdę w zasadzkę i dopiero po tym odprowadzasz go do Sacharowa. Jeżeli to już zrobiłeś, a on dalej stoi, to przychodzi mi tylko do głowy wczytanie ostatniego zapisu.
Albo zapisanie przy nim gry i od razu wczytanie tego zapisu. Często pomaga na zamrożone postacie.
Nic go nie rusza.
Może gdzieś w okolicy pozostał przy życiu snork lub inny mutant?
Nic nie pomaga.Facet dochodzi ze mną do tira i staje.Co z tym fantem zrobić?
Mam jeszcze pytanie.Czy to zlecenie trzeba przechodzić czy nie i czy ma to wpływ na dalszy przebieg gry.
Nie dubluj postów używaj opcji edycja LD
Nie wiem dlaczego tak się dzieje. U mnie grzecznie pobiegł do bunkra. Jeżeli u Ciebie nie chce, to go zostaw. Nie powinno to mieć wpływu na dalszą grę.
Mam pytanie.Co się dzieje z Czachą i jego ludźmi?Nie mogę wykonać zadania Łukasza.Gdy udaję się na miejsce z Maksem w miejscu gdzie powinien być Czacha ze soją drużyną tam nikogo nie ma oprócz jednego .Mam też częste wypady bez loga.
Mam jeszcze jedno pytanie.Czy jak idę na Magazyny Wojskowe wykonać zadanie “przynieś Buldoga” wchodząc na bazę Wolności niektórzy żołnierze raptem zamieniają się w Najemników.Czy tak musi być,czy jest to błąd?
Nie dubluj postów i pisz bez błędów LD
Tak jak pisałem już wcześniej - mod ten jest niedokończony. Autor olał go i pracuje teraz nad nową wersją - Dream Reader The Forbidden Zone 1.1 . Im dalej posuwasz się w grze, tym więcej będzie takich sytuacji. Podczas spolszczenia, napotykaliśmy masę błędów typu: Zadanie daje Jeżozwierz, a w opisie pisze o Wilku itp. Mnie udało się dojść do Elektrowni.
Mam pytanie.Co mam zrobić,aby naukowiec którego odprowadzam z fabryki na Jantarze do Sacharowa ruszył po naglym zatrzymaniu.Stoi jak słup soli i nie mam żadnego dialogu.
Musisz mu tak otworzyć drzwi, by wszedł do środka. W tym przypadku, NPC nie potrafią otwierać drzwi. Podbiegnij pierwszy do bunkra i zapisz grę, jak on będzie daleko. Wejdź do środka i stań jak najdalej, ale by drzwi były otwarte, on jak już stanie w nich, to po Twoim wejściu dalej, on też powinien ruszyć. Miałem taki przypadek i w ten sposób gościa doprowadziłem. Tu może być tak samo, ale nie musi. Kombinuj do skutku, jak Ci zależy na pełnym wykonywaniu zadań.