Dream Reader

Poczytaj temat http://www.stalkerteam.pl/topic/2584-udzwig-postaci-wypadanie-rzeczy-z-plecaka/ gdzie pisze jak się to korygowało w NS. Sprawdź czy masz odpowiednie pliki w swoim modzie i tak samo je skoryguj. I tyle :slight_smile:

1 polubienie

@pacjent1972, jeżeli zajrzysz do gamedaty —> scripts i znajdziesz w którymś pliku (może tu mają nazwy ded_moroz i plik drrr) takie wyrażenia z przykładowymi wartościami:
local weight_normal = 350
local weight_max = 500
local items_dropped_max = 0
gdzie
local weight_normal = 350 to normalny podstawowy udźwig, poniżej którego nic nie wypada z plecaka,
local weight_max = 500 to maksymalny udźwig plecaka, powyżej którego, zaczynają wypadać rzeczy z plecaka,
local items_dropped_max = 0 maksymalna ilość rzeczy wyrzucana na raz.
Najlepiej ustawić w dwóch plikach, bo są dwa do ustawienia, wartość np. taką i grasz spokojnie:
local weight_normal = 5000
local weight_max = 5000
local items_dropped_max = 0
Myślę, że pomogłem, ale sam tego wpisu nie znalazłem w DR, może ktoś Tobie podpowie, gdzie szukać tych parametrów.

1 polubienie

Ups ! To mamy zagadkę ! Nie ma takich plików … więc czy jest inne rozwiązanie ???

Ściągnij sobie notepada++, jest w nim opcja przeszukiwania całych folderów pod kątem żądanej frazy. Szukaj " local items_dropped_max " do przeszukania zaznacz folder gamedata / scripts. Notepad pokaże ci pliki gdzie występuje podana fraza. Wtedy użyj głowy i nie zapominając o kopii bezpieczeństwa poeksperymentuj z wskazanymi plikami. Same pliki mogą nazywać się inaczej, ale sama fraza związana z ilością przedmiotów które wypadają pewnie będzie taka sama. Jeśli nie to masz pecha. :slight_smile:

Dzięki kobal…napełniłeś mnie optymizmem…to lubię.

Widać nie wielu grało w tego w tego moda,bo skoro w Soljance przeszkadzało wypadanie rzeczy z plecaka to tutaj tez powinno…masz rację kobal,mam pecha że akurat ja gram w tego moda :slight_smile:

notepad++ nic nie znalazł…miałeś rację…mam pecha !

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu .

Proszę o pomoc panów moderatorów…oraz inne kompetentne i konkretne osoby z ST.

Ponoć nie ma zagadek bez rozwiązania…?! Czy na pewno?

Czy przenikanie przez drzewa to tez normal w ty modzie…??? :slight_smile:

Ja jestem u Sidora i o dziwo nie ma żadnej misji nikt nie ma można sobie latać i tylko do mutantów strzelać tak to wygląda z mojej strony. A nie wiem jak jest u was.

Bo łupiesz W 1.1. @pacjent1972 ten mod tak ma. Jak przekroczysz liczbę miejsc w plecaku to wywala. Pamiętałem, że coś tak jest ale właśnie wgrałem i po przekroczeniu też tak mam. A teraz idę spać

To znaczy że w mojej wersji są braki dlatego tak mam jak mam zero wrogości.

W 1.1 jest po prostu freeplay. Możesz ale nie musisz. Tyle

To jednak zrezygnuję z tej wersji gry.

Bo łupiesz W 1.1. @pacjent1972 ten mod tak ma. Jak przekroczysz liczbę miejsc w plecaku to wywala. Pamiętałem, że coś tak jest ale właśnie wgrałem i po przekroczeniu też tak mam. A teraz idę spać

Czyli to nie jest tak jak w NS, że wywala przedmioty po przekroczeniu masy krytycznej a po przekroczeniu pewnej ilości przedmiotów w plecaku?

Dokładnie. Ilość komórek w plecaku i d… Możesz mieć 5 AKM i ok ale 5 AKM o różnych parametrach i zabiera miejsce w plecaku.

Mi się wydaje że tak szukałem tego pliku ale nie mogłem go odszukać. Jeśli wywala to po przekroczeniu udzwigu plecaka trzeba by ustawić wylot rzeczy na 0 i jest gitara.

A może ktoś policzyć ile można mieć tych przedmiotów zanim wywali i czy ma znaczenie wielkość przedmiotu. Na przykład jeden karabin zajmuje miejsce dwóch apteczek. czy to ma znaczenie ? Podobnie było w Deus Ex. Trzeba się tam było nagimnastykować w ekwipunku :slight_smile:

Musi być tam tali plik o takiej nazwie inventory_sect lub system i powinno być tam tak u mnie jest tak mam plik po drobnej modyfikacji.
[inventory]
take_dist = 200
max_weight = 1200
max_ruck = 56
max_belt = 5 //16
slots = 11

@waler11, zagrasz w DR ver. 1.1 jak ją ze @smoxem spolszczymy, ale trochę trzeba poczekać, bo mod bardzo ciekawy. Mam screena z baru.
Dopisek: sorki, że to tu dałem, bo to z DR Forbidden ver 1.1, ale @waler mnie skołowacił i stało się.

jest jeszcze inna opcja także dobra zmniejszyć wagę broni i zyskujesz dość sporo kilo i plecak wytrzymuje.
inv_weight = 4.6 na np takie inv_weight = 1.0
poczekam a może pomogę w tłumaczeniu jak chcecie. Mam trochę wolnego czasu.

Musi być tam tali plik o takiej nazwie inventory_sect lub system i powinno być tam tak u mnie jest tak mam plik po drobnej modyfikacji.

[inventory]

take_dist = 200

max_weight = 1200

max_ruck = 56

max_belt = 5 //16

slots = 11

a konkretnie na czym ta modyfikacja ma polegać ? ja pozmieniałem te wrtości “na pałe” czyli podwyższyłem ok. 10-ciokrotnie i nic nie pomogło :frowning:

I nic tam nie grzeb, wypadanie przedmiotów na pewno nie jest w tym pliku. To nie jest związane z wagą ekwipunku a z ilością przedmiotów, czyli to całkiem nowy skrypt, cholera wie gdzie tego szukać. Dalej chciałbym wiedzieć ile trzeba mieć przedmiotów w plecaku by te zaczęły wypadać.

Odpaliłem i na szybkiego nachapałem co popadnie, Nie zdążę pliczyć bo idę do pracy:

Powyżej tego nie mogę wziąć następnej rzeczy.