Droga do Prypeci v1.0.0.1

Дорога к Припяти (Road to Pripyat) ver. 3.1

Źródło (opis moda i problemy) => http://ap-pro.ru/forum/94-10679-1

Link do pliku z yandexa => https://yadi.sk/d/PKNF7UREuYYjx

2 polubienia

Teraz to już 3.5.1 >>> REPACK TUTAJ <<<

«Droga do Prypeci» - 7 lat od momentu wydania moda:

Będzie spolszczenie do tego?

Ta jutro o 17 13. W poprzednim takim poście ci odpisałem. Tyczy się też kolejnych takich pytań w przyszłości.

Zamiast palcem w komputer, to w kamerę…

Strach się bać…

Mechanik na Magazynach Wojskowych…

A tutaj handlarz Wolności…

Zawsze brakowało tej alternatywy dla Buldoga-6…

Zbroja Juggernaut…

jest spolszczenie ?

czytać umie?

Jak nie to mówię, że nie. Kiedyś było niepełne.

Na moddb jest po angielsku ale to maszynowe tłumaczenie z translatora, raczej nie za dobre.

Grać się da bo kiedyś w niego trochę pykałem.

Drobna ciekawostka. Mod dzisiaj kończy 10 lat :slightly_smiling_face:

W 2012 roku musiał prezentować się całkiem nieźle.

Wrzuciłem moda do siebie na swój Dysk Google więc jeżeli wolałby ktoś inaczej pobrać tego moda niż przez Yandexa to proszę bardzo:

4 polubienia

@Suseł :folded_hands: Mam rozumieć, że fiks jest już wklejony do moda? Bo w Twojej paczce go nie ma.

I jak długo możesz moda trzymać na swoim hostingu i czy warto odnośnik do niego dawać do #1 ?

@kondotier

2 minuty temu, kondotier napisał:

:folded_hands: Mam rozumieć, że fiks jest już wklejony do moda? Bo w Twojej paczce go nie ma.

Jest jest :slightly_smiling_face:

Powinno to tak wyglądać. Ten Way in Pripyat.exe to instalator moda. Po nim trzeba wrzucić fixa który znajduję się obok.

4 minuty temu, kondotier napisał:

I jak długo możesz moda trzymać na swoim hostingu i czy warto odnośnik do niego dawać do #1 ?

Mogę go trzymać nieskończoność czasu więc jeżeli chcecie to możecie go do wstawki dorzucić.

4 polubienia

Pobrałem, popróbowałem zainstalować. Ale po kilkukrotnych próbach zrezygnowałem. Instalator ( jak pamiętam z tamtych czasów, wszystkie to robiły ) uparcie pcha moda do program files. Nawet ręczna zmiana ścieżki, wybór nowego katalogu kończyło się tym samym.

A ja już jestem zbyt leniwym, aby męczyć się z zainstalowaniem go “po mojemu”. Możliwe, że brak mojej obecności w rozmowach o modzie, to efekt takiej jego instalacji.

@Suseł Dzięki wielkie. Na pewno się przyda i jest już we wstawce :slightly_smiling_face:

1 polubienie

W końcu udało mi się moda uruchomić. Zainstalowałem go w pustym katalogu poza podstawką, a dopiero później przekopiowałem. Ale wersja którą dostałem, jest z bardzo siermiężnym hudem podczas gry.

Na filmikach jest on całkiem przyzwoity. Czy ktoś ma fiksa z bogatszym HUDem, który będzie pasował do tego moda?

Po edycji. Jak konwersacja żwawo, to i zwykły stalker w edycji odpowie/dopowie.

Spoiler

z konfigu moda, nawet nie trzeba db-sów rozpakowywać:

<static_cur_ammo x=“-25” y=“-25” width=“-25” height=“-25”>
<text complex_mode=“0” font=“graffiti19” color=“ui_7” align=“c” vert_align=“c”>
</static_cur_ammo>

<static\_fmj\_ammo x="-25" y="-25" width="-25" height="-25">  
        <text align="c" complex\_mode="0" font="letterica16" color="ui\_7"></text>  
    </static\_fmj\_ammo>

<static\_ap\_ammo x="-25" y="-25" width="-25" height="-25">  
        <text align="c" complex\_mode="0" font="letterica16" r="238" g="155" b="23" a="0"></text>  
    </static\_ap\_ammo>

<static\_grenade x="-25" y="-25" width="-25" height="-5">  
        <text align="c" complex\_mode="0" font="letterica16" color="ui\_7" vert\_align="c"></text>  
    </static\_grenade>

<static\_wpn\_icon x="-25" y="-25" width="-25" height="-25" align="c" alignment="c" stretch="1"/>

<static\_fire\_mode x="0" y="0" width="0" height="-5">  
        <text font="letterica16" color="ui\_7" align="c" vert\_align="c"/>  
    </static\_fire\_mode>  
</hud\_states

Tak jakby dokładnie to - co trzeba?

1 polubienie

@qlkin Próbowałem, ale bez efektu. To są porady jak “odzyskać” to, co ukryto, a w Drodze do Prypeci HUD jest zmieniony całkowicie. To zrzut z filmiku

Porównaj z tym z mojej gry. A szczególnie prawy i lewy dolny róg.

@kondotier Dodatek od Chriotmao w #1 poście, powinien zmienić HUD.

Faktycznie, ten dodatek daje przyjemniejszy HUD, ale wprowadza też zmiany teksturowe. Dlatego, choć można go postawić na już prowadzoną grę - opis w jego instalacji jest błędny - lepiej od razu i nie mieć przeskoku w wyglądzie, tak niektórych enpeców, jak i np. celowników optycznych. Teraz HUD u mnie wygląda tak:

@Pancerniak :folded_hands: .

1 polubienie

Z #1 postu usunąłem informację o tym, że trzeba rozpocząć nową grę po wgraniu dodatku.

@kondotier Pozostałe zmiany, jakie wprowadza dodatek działają?