Musze przyznać że w tej wersji NS schronienie Striełoka faktycznie JEST kryjówką. Trochę trwało nim zorientowałem się, że pomieszczenie znane wszystkim …jest “przedsionkiem” pomieszczenia własciwego. Jak będą takie dalsze zagwozdki - to tylko sie cieszyć i prosić Kobala ( tu ukłony ) o tłumaczenie .
jedyna rzecz jaką do tej pory poprawiłem to configi amunicji. Bo - jak zwykle niestety - moc “terminalna” amunicji jest do dużej pupci. Gra sie co prawda zdecydowanie trudniej , ale chociaż czuję ze bron - jaką by ona nie była - jest śmiertelnie niebezpiecznym narzędziem .
trochę cierpliwości. Jakbyś poczytał dokładnie posty, to byś znalazł dwie ważne informacje. Pierwsza to ta, że w modzie doszło do mocnej zmiany scenariusza, łącznie z usunięciem całych fragmentów jego poprzednika. Tak że, jego tłumaczenie do nowej wersji nie będzie pasowało. Trzeba zrobić nowe.
A nawet zrobienie poprawek w tłumaczeniu, to kawał żmudnej, czasochłonnej roboty
I druga, ważniejsza od pierwszej, to deklaracja , autora wszystkich tłumaczeń Solianki i OP2, że i tę wersję da nam w spolszczeniu.
Tak, że trzeba cierpliwie poczekać. Ja mimo swobodnego posługiwania się rosyjskim, też czekam.
Czytałem i zdaje sobie sprawę, że to czasochłonna praca dla tłumaczy. Tak jak wspomniałem, odpuszczam moda przynajmniej do czasu ewentualnego spolszczenia, ponieważ nie znam rosyjskiego, a co 5 minut nie chce mi się zaglądać do poradników no bo powiedzmy sobie szczerze co to za fun z gry wtedy. Póki co mam do ogrania jeszcze LA dc.
I słuszna decyzja z poczekaniem. Solianka, to mod czasochłonny i chyba nie koniec z poprawkami. Oby tylko poszły w dobrą stronę, bo z niej można wykroić dwa-trzy odrębne, ciekawe mody.
Sorry że nie w temacie ale przeglądając nasze forum, nie znalazłem informacji na ten temat (możliwe że źle szukałem). Ale do rzeczy, przeglądając moddb natrafiłem na coś takiego http://www.moddb.com/mods/ns-dmx-dkz02 . Czy jest to luźna kompilacja, czy ma to coś wspólnego z NS 2016?
W razie czego, proszę przenieść ten post do stosownego działu.
Jest to jakby połączenie dwóch modów z tego co wynika z opisu moda. Nie znam DMX ale to taka jakby rozszerzona solianka, a dodatki które w niej zawarte są piszą w liście niżej. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi ;p
Zgadza się jest to mod do pierwszej Solianki z nową wersją nie ma nic wspólnego.
Godzinę temu, Chlebczarow napisał:
Witam.
Sorry że nie w temacie ale przeglądając nasze forum, nie znalazłem informacji na ten temat (możliwe że źle szukałem). Ale do rzeczy, przeglądając moddb natrafiłem na coś takiego http://www.moddb.com/mods/ns-dmx-dkz02 . Czy jest to luźna kompilacja, czy ma to coś wspólnego z NS 2016?
W razie czego, proszę przenieść ten post do stosownego działu.
Jak nie ma jak jest.Trzeba poszukać od tego jest wyszukiwarka forum.
Po kilku łyzkach miodu - łyżka dziegciu. Przeciwnicy homo sapiens są w tej wersji tak bezdennie głupi, że cała przyjemność z gry “idzie w diabły” .
Edit : jestem teraz w Pieczarze - kurna -trzy magazynki w juchociaga? I nadal stoi? I to po podniesieniu mocy obalającej amunicji o prawie 100% ? Chyba twórców “po…ło”!!
Nie przypuszczałem(sądząc po dacie umieszczenia na moddb) że to taka staroć. Faktycznie zamiast ułatwić sobie życie i skorzystać z pomocy koleżanki wyszukiwarki to “ręcznie” próbowałem się do czegoś dokopać. Niemniej dzięki za sugestię.
Drążąc temat. Pomimo słabszych ( w porównaniu z OP-2 każdy taki będzie) przeciwników i BTR, które można rozwalić 3 granatami mod mi bardzo się podoba. Są nowe mutanty z nowymi “wnętrznościami” do wycięcia. Mroczny parów jest lokacją wziętą z LA i poprawioną. Jest tam kilka mniejszych jaskiń (można znaleźć ciała z fajną bronią), jest kompleks podziemny kolei połączony z systemem jaskiń (tam szukamy unikalnej broni dla myśliwego). Kwestowe postacie nie siedzą cały czas na przysłowiowej “dupie” ale przemieszczają się. I jak to w stalkerze, penetrowanie niedostępnych miejsc owocuje… (w chałupach bywają ukryte pod wersalkami wejścia do piwnic z towarem)
Nie mogę czytać tych pozytywnych komentarzy ;( Takiego smaka robicie… A eksplor to jest coś co uwielbiałem zawsze w tej grze. Dawać mnie tu spolszczenie!
jakiego smaka? Grałeś już w Solę? Jeżeli tak- to jest to samo. Pisząc obrazowo - ta sama ciut niedomyta baba - tylko majtki zmieniła na stringi. Jeżeli nie - to polecam jak najbardziej!
Niby tak ale jednak jakieś zmiany są, i czytając opinie to dużo lepszych zmian A zagranie jeszcze raz w sole odświeżoną z mniejsza ilością wylotów to równa się bardzo miło spędzony czas. Zwłaszcza że już trochę czasu minęło od kiedy ją skończyłem.
biorac pod uwagę stabilność tej wersji - dałbym -jak na razie - 6. Nie miałem żadnego wylotu, a jestem w gameplay-u gdzieś na Dziczy.Po maniakalnym OP-ku faktycznie ten mod - jak pisał - jest lekki , łatwy i przyjemny. Polecam - mimo iż to odgrzany kotlet z ciut innymi pzrystawkami.
Wyszedł kolejny patch z 9 maja, też dodałem do 1 postu. Dodatkowo wyszedł weapon pack podmieniający wszystkie bronie z moda i dodający kilka nowych (w tym AWP, FN FNP 0,45, Walther WA 2000, CB-98 i PM-16).