Jeśli rozwaliłem kuzniecowa to będę miał jakieś problemy?
Problemów mieć nie powinieneś, ale transmutatora artefaktów też nie dostaniesz ![]()
Spiwór=rozwiązanie rozmytego wzroku, a niestety Sidorowicz nie ma takiej opcji, chyba gdzieś to przegapiłem na początku
Sidor jest jedną z nielicznych - lub bodaj jedyną z postaci - która posiada śpiwór w asortymencie. Wrzuć sejwa - to postaram się pomóc.
Albo użyj spawnera który umieściłem w pobieralni:
Nie chodziło mi o spiwór, bo ten posiadał i go zakupiłem, tylko brak opcji dialogowej która złagodzi podejście wojskowym pod mostem, mam Kozaki by dogadać się z szefem wojskowych, ale gdy się zbliżam ( w dzień ) z daleka zaczynają strzelać
Wstaw sejwa z Kordonu jako załącznik mogę sprawdzić.
No właśnie z save mam problem, bez problemu zapisuje i wczytuje ale nie mogę ich znaleźć , pisałem już w nawiązaniu do logów, nie mam ich w folderze savegame w katalogu z grą, w pliku fsgame.ltx mam taką ścieżkę:
$game_saves$ = true| false| $app_data_root$| savedgames\
Znalazłem w tym folderze
C:\Users\szlek\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\STALKER\savedata\savedgames
Najważniejsze, że się znalazły. Sprawdzę co i jak.
@lucas7911 - cytujesz nie tę linię zapisów z fsgame. Gdzie mają być zapisy mówi pierwsza linia w pliku.
Aby je mieć w katalogu moda, powinna wyglądać tak: $app_data_root$=true|false| $fs_root$|ZAPISY\
Jak ją zmienisz teraz, to po uruchomieniu moda powstanie w katalogu głównym, katalog ZAPISY. Zawartość savedgames musisz do niego przekopiować.
Mam zapisy z S2016 i gdybyś chciał, to mogę Ci podrzucić jakiś sprawny. Ale to na PW napisz. Podaj co już zrobiłeś, abym Cię za daleko nie cofnął.
@lucas7911 już sprawdziłem sejwa i ta opcja dialogowa jest tylko nie masz kaski.
Musiałeś zahaczyć jakiego wojaka pod mostem. Zaraz spróbuję zebrać ruble i sprawdzę czy to zadziała.
Nie musiał zahaczyć, ale jak przeskakiwał np. przez płot zbyt blisko mostu i go zauważyli, to są pamiętliwi i nie odpuszczają.
Tak przechodziłem od strony wysypiska, po lewej stronie i nawet zaczęli strzelać ale uciekłem, ok więc potrzeba 350tyś ( o matko )
@lucas7911 - ale co wiem, to ta opcja wykupienia się za kasę nie zaskakuje. Czeka Cię ( jeśli kazikowi się nie uda ) powrót do tego zapisu sprzed strzelaniny, dać im flaszkę, albo do miejsca przeskakiwania podejść spoza chlewni i skakać pomiędzy wagonem towarowym i platformą. Wtedy nie reagują. Każde inne zbliżenie się do mostu, to skutek jaki miałeś.
Raczej nie będzie mi się chciało , zaczynać od tego sejwu, bo to na początku gry, trudno najwyżej nie wykonam niektórych zadań pobocznych, bo z tego co wyczytałem do podstawowej fabuły kontakt nie jest niezbędny
Nadal szukam sposobu i mam coraz mniej pomysłów.
Na razie możesz podmienić plik game_relations.ltx (ścieżka … gamedata\config\creatures) z zachowaniem
w rezerwie oryginalnego pliku. Żołnierze będą na zielono.
Ok spróbuje, kolega też podesłał mi save po znalezieniu pierwszego kodu w X18 a tam teraz jestem, wypróbuje. Bardzo dziękuje za pomoc
Dopowiem jeszcze tak.
Prawdopodobnie ten dialog u Sidora się nie pojawia bo nie ma go w tłumaczeniu ani wersji rus a powinien wyglądać tak:
Funkcja naprawy relacji raczej powinna być dostępna ale to może ktoś bardziej zaawansowany się wypowie bo szkoda tej możliwości.
9 godzin temu, lucas7911 napisał:
No właśnie z save mam problem, bez problemu zapisuje i wczytuje ale nie mogę ich znaleźć , pisałem już w nawiązaniu do logów, nie mam ich w folderze savegame w katalogu z grą, w pliku fsgame.ltx mam taką ścieżkę:
$game_saves$ = true| false| $app_data_root$| savedgames\
Znalazłem w tym folderze
C:\Users\szlek\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\STALKER\savedata\savedgames
Pozwoliłem sobie zaprezentowac wersje alternatywną:
- Kuznieca nie ma - został “zdymisjonowany”
-transmutator masz w plecaku
-minusem w tej wersji jest konieczność okazyjnego strzelania się z żołdakami pod mostem, gdy się tam pojawią po jakimś czasie…
Na razie wypróbuje pomysł z podmianą pliku game_relations.ltx , jak wrzuciłem go i na szybko sprawdziłem to wojak woła o flaszkę i ostrzega by po nocy nie podchodzić, może potem będzie dalej linia dialogowa i zadania od niego