Ja mam postawioną na 1.0004, co prawda jeszcze nie skończyłem ale dotychczas zero problemów. O ile pamiętam to gdzieś na początku jak wyszła były chyba opisywane jakieś problemy na 1.0006, ale skoro przeszedłeś do końca to wygląda, że równie dobrze chodzi na obu wersjach.
7 godzin temu, kazik napisał:
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZlTtp7Z5SYAdlJ7u2QaXNiTkPAD7hLUrMC7
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZqTtp7Z4uL1nODxFR4SJzGmnSyatm0aiG87To może spróbuj tak. Powyżej masz namiary na moje katalogi config i scripts
Zainstaluj moda bez spolszczenia ale moim zdaniem wersja do NS2016 powinna być 1.0006 (grałem na takie do końca).
Po zainstalowaniu podmień w modzie katalogi na moje (oczywiście zrób kopię swoich przed podmianą)
Wyszło to samo zarówno na wersji 1.0004 jak i 1.0006
Może wina podstawki, powinna być rosyjska?
https://mega.nz/#F!Ql5CSLxb!gNkfqg-xAUfYezLuMaFtYQ!FwgXmSDL
Tutaj masz wszystkie wersje STALKERA.
Pobierasz reapack potem lokalizację wypakowujesz do jednego katalogu i masz pełną podstawkę.
20 godzin temu, kazik napisał:
https://mega.nz/#F!Ql5CSLxb!gNkfqg-xAUfYezLuMaFtYQ!FwgXmSDL
Tutaj masz wszystkie wersje STALKERA.
Pobierasz reapack potem lokalizację wypakowujesz do jednego katalogu i masz pełną podstawkę.
Dalej to samo, tylko tym razem mogłem uruchomić moda oryg. po rusku bez spolszczenia, ale błąd dalej wyskakuje po rozmowie z Wilkiem.
Po prosty ten kwest muszę sobie odpuścić, i tak już jestem na Zatonie.
@patrick1982 - Nie cytuj posta na który odpowiadasz bezpośrednio pod nim. Wywołałem Cię nickiem, bez cytowania Twojego.
Chcesz wywołać któregoś z forumowiczów któremu chcesz odpowiedzieć, nawet jak jego wpis jest sporo wyżej, to wstaw @ i bez spacji zacznij wpisywać chcianego nicka.
Jak się nick pojawi w rozwijanym oknie, klikasz w niego i masz sygnalizację dla forumowicza. Jeśli chcesz odpowiedzieć kilku na raz, wywołujesz ich po kolei i piszesz to co masz do powiedzenia.
Będziesz uparcie cytował, w końcu admini pogrożą Ci paluszkiem.
Ten mod chyba bardzo lubi ram bo gdy miałem 4gb to miałem też dużą ilość wylotów na różnych lokacjach, teraz jak dołożyłem kolejne 4gb i od tamtej pory ani jednego a przegrałem sporo czasu
@Zwinny - Ta Solianka jak każdy inny mod, bardzo nie lubi dużej ilości savów w ich katalogu, a także przepełnionych schowków z rupieciami na wszelki wypadek.
Tak więc, usuwaj a najlepiej dla bezpieczeństwa przenoś zbędne savy do innego katalogu, nawet poza modem. Jak masz jeszcze savy z początku gry, to porównaj ich rozmiar, z rozmiarem tych ostatnich. Ta rada dotyczy wszystkich modów, nie tylko Solianek.
Poopróżniaj też schowki, zostawiając minimum rzeczy. Mod odpłaci się szybkością ładowania zapisów.
Jak to jest z ustawieniami NS ?
Gdy próbuję wyłączyć nie potrzebne mi opcje, po czym wychodzę do windowsa opcje takie jak Pauza, Godzina grozy ciągle się włączają ?
@GhOsTp - po dokonaniu zmian, zatwierdzeniu, wejdź do gry, zrób zapis i dopiero wyjdź na pulpit.
Zakończyłem ns2016, ale nie do końca szczęśliwy, bo chciałem dociągnąć do 10 milionów
Spoiler
, a tu w oczyszczalni dranie mnie OBRABOWALI w sposób ZAMIERZONY (i nie do obejścia) przez twórców gry, a gotówki (nie wiedzieć czemu) nie da się chować w schowkach (chowanie takiej ilości towaru w schowkach, by uzyskać potem ze sprzedaży te 10 melonów, jak wiadomo, nie wchodzi w grę, bo lokacje wczytywały by się godzinami - o ile w ogóle by się wczytały, a nie wywaliły).
Z tego miejsca pragnę podziękować wszystkim z tego forum, którzy udzielili mi wsparcia w trakcie całej rozgrywki , a także Siriusowi za jego wspaniały wideoporadnik.
56 minut temu, qqprim napisał:
Zakończyłem ns2016, ale nie do końca szczęśliwy, bo chciałem dociągnąć do 10 milionów
Ukryj zawartość
Dopełnieniem byłoby dodanie screena z tego zakończenia, wtedy wszyscy albo co najmniej mniejszość większości by uwierzyła. ?smile_00126?
@pacjent1972 chciałem PODZIĘKOWAĆ (i w spoilerze ponarzekać), a nie pochwalić się, więc po co zaśmiecać forum (serwer) screenami?
Ale jak ktoś chce, to oczywiści mogę wysłać.
3 minuty temu, qqprim napisał:
@pacjent1972 chciałem PODZIĘKOWAĆ (i w spoilerze ponarzekać), a nie pochwalić się, więc po co zaśmiecać forum (serwer) screenami?
Ale jak ktoś chce, to oczywiści mogę wysłać.
Nic nie zaśmiecasz, to niemal obyczaj że wrzucasz screeny z zakończenia moda. Swoje własne. ![]()
Skoro taki zwyczaj… myślę, że ten screen jest adekwatny (nie z przyjaciółmi na górze, bo jest już oklepany) - grałem bez dodatku z latającą wyspą.
@qqprim Wow 30 artów na pasie. Nie prościej było uczynić się nieśmiertelnym?![]()
@coles313Wszystko co uczyniłem, to skorzystałem z wiedzy doświadczonych użytkowników tego forum:)
Tak naprawdę. to już mnie nużyły pewne powtarzające się i nudne aspekty tej gry, do których nie miałem już cierpliwości i szkoda mi było na nie czasu; owszem straciłem przez to trochę smaku gry, ale więcej nerwów zaoszczędziłem (nie chodzi mi o napięcie, które właśnie straciłem, ale o wkurzanie się na niezbyt mądre rozwiązania - by nie powiedzieć kretyńskie).
Mam dwa pytanka ![]()
-
Czy Kostia daję namiar na schowek na Agropromie, po wykonaniu jakiejś części fabuły ?
-
Czy wyloty bez loga, od tak w trakcie gry mają jakąś przyczynę ?
-
Nie pamiętam niestety☺️ Czy chodzi tutaj o notatkę ze schowkiem przy “kupie żelastwa”?
-
Spowodowane jest to losowymi przepełnieniami pamięci twojego sprzętu oraz urokami 32 bitowego silnika gry. Nie ma się czym martwić, no chyba że są naprawdę bardzo częste?
@Anton_Gorodecki chodzi o niechęć podania namiarów na kolejny schowek po wręczeniu mu PDA z wysypiska. Idzie sobie do Baru i siedzi przy ognisku. Dla sprawdzenia pograłem trochę na starszych zapisach z 1 przejścia i tam było wszystko ok, a tutaj nie chcę.
I tak są częste wyloty w trakcje gry,np wylot przy przekroczeniu po raz pierwszy wieży obok miejsca katastrofy helikoptera Krugłowa. Idę sobie i bach, x ray przestał działać ![]()
@Gh0sTp czy byłeś już w X-18?