Dyskusja ogólna - NS2016

Ja mam postawioną na 1.0004, co prawda jeszcze nie skończyłem ale dotychczas zero problemów. O ile pamiętam to gdzieś na początku jak wyszła były chyba opisywane jakieś problemy na 1.0006, ale skoro przeszedłeś do końca to wygląda, że równie dobrze chodzi na obu wersjach.

7 godzin temu, kazik napisał:

https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZlTtp7Z5SYAdlJ7u2QaXNiTkPAD7hLUrMC7
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZqTtp7Z4uL1nODxFR4SJzGmnSyatm0aiG87

To może spróbuj tak. Powyżej masz namiary na moje katalogi config i scripts
Zainstaluj moda bez spolszczenia ale moim zdaniem wersja do NS2016 powinna być 1.0006 (grałem na takie do końca).
Po zainstalowaniu podmień w modzie katalogi na moje (oczywiście zrób kopię swoich przed podmianą)

Wyszło to samo zarówno na wersji 1.0004 jak i 1.0006

Może wina podstawki, powinna być rosyjska?

https://mega.nz/#F!Ql5CSLxb!gNkfqg-xAUfYezLuMaFtYQ!FwgXmSDL

Tutaj masz wszystkie wersje STALKERA.
Pobierasz reapack potem lokalizację wypakowujesz do jednego katalogu i masz pełną podstawkę.

20 godzin temu, kazik napisał:

https://mega.nz/#F!Ql5CSLxb!gNkfqg-xAUfYezLuMaFtYQ!FwgXmSDL

Tutaj masz wszystkie wersje STALKERA.
Pobierasz reapack potem lokalizację wypakowujesz do jednego katalogu i masz pełną podstawkę.

Dalej to samo, tylko tym razem mogłem uruchomić moda oryg. po rusku bez spolszczenia, ale błąd dalej wyskakuje po rozmowie z Wilkiem.

Po prosty ten kwest muszę sobie odpuścić, i tak już jestem na Zatonie.

@patrick1982 - Nie cytuj posta na który odpowiadasz bezpośrednio pod nim. Wywołałem Cię nickiem, bez cytowania Twojego.

Chcesz wywołać któregoś z forumowiczów któremu chcesz odpowiedzieć, nawet jak jego wpis jest sporo wyżej, to wstaw @ i bez spacji zacznij wpisywać chcianego nicka.

Jak się nick pojawi w rozwijanym oknie, klikasz w niego i masz sygnalizację dla forumowicza. Jeśli chcesz odpowiedzieć kilku na raz, wywołujesz ich po kolei i piszesz to co masz do powiedzenia.

Będziesz uparcie cytował, w końcu admini pogrożą Ci paluszkiem.

Ten mod chyba bardzo lubi ram bo gdy miałem 4gb to miałem też dużą ilość wylotów na różnych lokacjach, teraz jak dołożyłem kolejne 4gb i od tamtej pory ani jednego a przegrałem sporo czasu

@Zwinny - Ta Solianka jak każdy inny mod, bardzo nie lubi dużej ilości savów w ich katalogu, a także przepełnionych schowków z rupieciami na wszelki wypadek.

Tak więc, usuwaj a najlepiej dla bezpieczeństwa przenoś zbędne savy do innego katalogu, nawet poza modem. Jak masz jeszcze savy z początku gry, to porównaj ich rozmiar, z rozmiarem tych ostatnich. Ta rada dotyczy wszystkich modów, nie tylko Solianek.

Poopróżniaj też schowki, zostawiając minimum rzeczy. Mod odpłaci się szybkością ładowania zapisów.

Jak to jest z ustawieniami NS ?

Gdy próbuję wyłączyć nie potrzebne mi opcje, po czym wychodzę do windowsa opcje takie jak Pauza, Godzina grozy ciągle się włączają ?

@GhOsTp - po dokonaniu zmian, zatwierdzeniu, wejdź do gry, zrób zapis i dopiero wyjdź na pulpit.

1 polubienie

Zakończyłem ns2016, ale nie do końca szczęśliwy, bo chciałem dociągnąć do 10 milionów

Spoiler

, a tu w oczyszczalni dranie mnie OBRABOWALI w sposób ZAMIERZONY (i nie do obejścia) przez twórców gry, a gotówki (nie wiedzieć czemu) nie da się chować w schowkach (chowanie takiej ilości towaru w schowkach, by uzyskać potem ze sprzedaży te 10 melonów, jak wiadomo, nie wchodzi w grę, bo lokacje wczytywały by się godzinami - o ile w ogóle by się wczytały, a nie wywaliły).

Z tego miejsca pragnę podziękować wszystkim z tego forum, którzy udzielili mi wsparcia w trakcie całej rozgrywki , a także Siriusowi za jego wspaniały wideoporadnik.

2 polubienia

56 minut temu, qqprim napisał:

Zakończyłem ns2016, ale nie do końca szczęśliwy, bo chciałem dociągnąć do 10 milionów

Ukryj zawartość

Dopełnieniem byłoby dodanie screena z tego zakończenia, wtedy wszyscy albo co najmniej mniejszość większości by uwierzyła. ?smile_00126?

@pacjent1972 chciałem PODZIĘKOWAĆ (i w spoilerze ponarzekać), a nie pochwalić się, więc po co zaśmiecać forum (serwer) screenami?

Ale jak ktoś chce, to oczywiści mogę wysłać.

3 minuty temu, qqprim napisał:

@pacjent1972 chciałem PODZIĘKOWAĆ (i w spoilerze ponarzekać), a nie pochwalić się, więc po co zaśmiecać forum (serwer) screenami?

Ale jak ktoś chce, to oczywiści mogę wysłać.

Nic nie zaśmiecasz, to niemal obyczaj że wrzucasz screeny z zakończenia moda. Swoje własne. :face_with_tongue:

Skoro taki zwyczaj… myślę, że ten screen jest adekwatny (nie z przyjaciółmi na górze, bo jest już oklepany) - grałem bez dodatku z latającą wyspą.

@qqprim Wow 30 artów na pasie. Nie prościej było uczynić się nieśmiertelnym?:grin:

1 polubienie

@coles313Wszystko co uczyniłem, to skorzystałem z wiedzy doświadczonych użytkowników tego forum:)

Tak naprawdę. to już mnie nużyły pewne powtarzające się i nudne aspekty tej gry, do których nie miałem już cierpliwości i szkoda mi było na nie czasu; owszem straciłem przez to trochę smaku gry, ale więcej nerwów zaoszczędziłem (nie chodzi mi o napięcie, które właśnie straciłem, ale o wkurzanie się na niezbyt mądre rozwiązania - by nie powiedzieć kretyńskie).

Mam dwa pytanka :grin:

1. Czy Kostia daję namiar na schowek na Agropromie, po wykonaniu jakiejś części fabuły ?

2. Czy wyloty bez loga, od tak w trakcie gry mają jakąś przyczynę ?

1. Nie pamiętam niestety☺️ Czy chodzi tutaj o notatkę ze schowkiem przy “kupie żelastwa”?

2. Spowodowane jest to losowymi przepełnieniami pamięci twojego sprzętu oraz urokami 32 bitowego silnika gry. Nie ma się czym martwić, no chyba że są naprawdę bardzo częste?

@Anton_Gorodecki chodzi o niechęć podania namiarów na kolejny schowek po wręczeniu mu PDA z wysypiska. Idzie sobie do Baru i siedzi przy ognisku. Dla sprawdzenia pograłem trochę na starszych zapisach z 1 przejścia i tam było wszystko ok, a tutaj nie chcę.

I tak są częste wyloty w trakcje gry,np wylot przy przekroczeniu po raz pierwszy wieży obok miejsca katastrofy helikoptera Krugłowa. Idę sobie i bach, x ray przestał działać :grin:

@Gh0sTp czy byłeś już w X-18?