Dyskusja ogólna - NS2016

Witam!

Czy ktoś oprócz Fanta daje drogę na Bagna, bo nadal ma z nim problem.

Wróciłem do miejsca gdzie Wilk żyje, zrobiłem dla niego zadanie na radiostację. Byłem w X10, wróciłem na Magazyny i Wilk nadal tam jest a Fant nie pojawił się na Kordonie, szukałem go w Parowie i tam też go nie ma.

Czy ktoś ma jakiś pomysł na problem z brakiem osób. Nie wiem czy jest to powiązane ale dostałem zadanie na Komputer dla uczonych i okazuje się że w Agropromie nie ma Arhary.

Za wszelkie pomysły będę wdzięczny.

Porozmawiaj najpierw z Danem na Bagnach i wykonaj dla niego zadania. W chwili gdy otrzymasz zadanie na skrzyneczkę dla wojskowych, Arhara pojawi się na Agro.

Problem polega na tym że nie mam przejścia na Bagna bo na Krdonie nie pojawia się Fant. Czy jest jakaś możliwość zdobycia przejścia od kogoś innego?

Z tego co wiem to przejście daje tylko Fanat.

Proponuję zapytać kolegów o zapis gry z “okolic” twojego etapu rozgrywki i na nim kontynuować dalej grę.

Tego się obawiałem, ale dzięki za sugestie.

Czy ktoś może mi podesłać sejwa przed wejściem do centrum Prypeci po wyjściu z X10.

1 godzinę temu, tomlopag napisał:

Tego się obawiałem, ale dzięki za sugestie.

Czy ktoś może mi podesłać sejwa przed wejściem do centrum Prypeci po wyjściu z X10.

Takiego sejwa nie mam ale parę postów wyżej @kondotier wstawiał sejwy przed Prypecią. Może to to?

Dnia 30.12.2017 o 12:32, kazik napisał:

Klika sejwów z radaru może coś wybierzesz bo takiego bezpośrednio po wyłączeniu to nie mam.
Nowy folder.rar

Dzięki Kazik, twoje sejwy z MW są bliższe mojemu etapowi gry i skorzystam z twojego. Sejwy @kondotier są ze znacznie późniejszego etapu gry.

Dzięki za pomoc.

Czy istnieje jakiś mod graficzny do NS 2016? Te od Paranoi raczej są offline tak?

Znalazłem coś takiego => http://stalker-worlds.ru/forum/topic/10376-adaptatciia-graficheskoj-chasti-dvizhka-ogse-na-narodnu/

Mówię od razu, że nie testowałem, więc instalujesz i grasz na własną odpowiedzialność.

Znalazłem anomalnego walthera wa2000 na naboje 7.62 na yantarze z celownikiem komputerowym. Niestety z tego strzelać się nie da, działa jak lornetka. W poprzednich wersjach soljanki podmieniałem plik xrGame.dll i można było już korzystać z takich broni z celownikami komputerowymi, które wykrywają obiekty. Tutaj niestety po podmianie pliku wyskakuję błąd. Czy ktoś rozwiązał ten problem.

Mam jeszcze inny błąd, gdy próbuję porozmawiać z Wilkiem na Magazynach Wojskowych też wywala mi grę.

Gdzieś w tym wątku przynajmniej dwa razy jest wsadzony plik do podmianki, właśnie chyba ów xrGame.dll. Poszukaj.

53 minuty temu, patrick1982 napisał:

Mam jeszcze inny błąd, gdy próbuję porozmawiać z Wilkiem na Magazynach Wojskowych też wywala mi grę.

Proszę o wstawienie loga. Jeśli sam modyfikowałeś grę możesz nie wstawiać.

Tu temat z plikiem do podmiany na celowniki:

Dnia 8.01.2018 o 22:24, apg2312 napisał:

Gdzieś w tym wątku przynajmniej dwa razy jest wsadzony plik do podmianki, właśnie chyba ów xrGame.dll. Poszukaj.

Wielkie dzięki wszystko śmiga. Jakoś ominąłem ten temat. Pozdrawiam

Dnia 8.01.2018 o 22:49, Anton Gorodecki napisał:

Proszę o wstawienie loga. Jeśli sam modyfikowałeś grę możesz nie wstawiać.

Jeszcze raz wgrałem od początku całego czystego moda i w dalszym ciągu mnie wywala

FATAL ERROR

[error]Expression : start_node && path
[error]Function : CXml::NavigateToNode
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp
[error]Line : 97
[error]Description : NavigateToNode failed in XML file
[error]Arguments : gameplay\game_tasks.xml

xray_patryk.log

@patrick1982 log wskazuje na błędną nazwę zadania w pliku game_tasks.xml. Zainstalowałeś poprawkę z 20.05.2017?

21 godzin temu, Anton Gorodecki napisał:

@patrick1982 log wskazuje na błędną nazwę zadania w pliku game_tasks.xml. Zainstalowałeś poprawkę z 20.05.2017?

Tak zainstalowałem

Na którą wersję podstawi stawiasz moda na 1.0004 czy 1.0006?
Spróbuj zainstalować moda od nowa ale nie dodawaj spolszczenia tylko odpal bez.

23 godziny temu, kazik napisał:

Na którą wersję podstawi stawiasz moda na 1.0004 czy 1.0006?
Spróbuj zainstalować moda od nowa ale nie dodawaj spolszczenia tylko odpal bez.

Wersja 1.0004 próbowałem bez spolszczenia to wyskakuje log

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CStringTable::Load
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp
[error]Line : 53
[error]Description :
[error]Arguments : string table xml file not found ui_st_mm_mp.xml, for language rus

Wersja podstawki mam pl

https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZlTtp7Z5SYAdlJ7u2QaXNiTkPAD7hLUrMC7
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZqTtp7Z4uL1nODxFR4SJzGmnSyatm0aiG87

To może spróbuj tak. Powyżej masz namiary na moje katalogi config i scripts
Zainstaluj moda bez spolszczenia ale moim zdaniem wersja do NS2016 powinna być 1.0006 (grałem na takiej do końca).
Po zainstalowaniu podmień w modzie katalogi na moje (oczywiście zrób kopię swoich przed podmianą)