@naznaczony09 Każdy ma prawo mieć własny pogląd i ocenę moda. Ale idąc Twoim tokiem myślenia, bez tych “chorych” zadań, skończył byś moda za pół godziny. Grałem w niego ( cz I i cz II ) kilka razy i nie mam takich odczuć. Ma kilka wkurzających rozwiązań, choćby ten pękający plecak, ale na wszystkie bolączki znaleziono rozwiązanie.
A na jakość zrzutów ekranu ma wpływ wiele czynników. Twoja karta graficzna, ustawienie grafiki w ustawieniach moda, no i trochę szczęścia do pogody. Komu by się chciało “kolorować” zrzuty ekranu, skoro są zwolennicy szaro-buro-sepiowatych.
Pamięta ktoś czy zabicie Bura(bandyta w egzoszkielecie z wysypiska) skutkuje zablokowaniem fabuły? Jest to zadanie na dogadanie się z bandytami na wysypisku właśnie.
kojarzy ktoś może wylot bugtrapa który występuje podczas oddawania questa na specjalny pancerz do Naboja?
wie ktoś oco może chodzić..?
powie mi ktoś co muszę zrobić aby odpalić silnik w Niwie?
podobno muszę coś zmienić w plikach
tom3kb
5 Kwiecień 2020 17:54
227
@Starika .. obczaj w klawiszologii czy nie trzeba jakiegoś przycisku podbindować żeby odpalać silnik.
A jak nie to zerknij tutaj:
Czołem.
Dotarłem do kwestu z przejechaniem Nivą przez 4 lokacje i tu mam problem. Mianowicie jak ją uruchomoć?
Teoretycznie w opocjach sterowanie powinien być przyporządkowany klawisz lub domyślny, a nie ma.
Pamiętam że w soli trzeba było coś dopisać by móc odpalić wóz. Czyżby tu to samo?
OldMan
6 Kwiecień 2020 11:07
228
@Starika .. Jeśli sobie nie poradzisz wstaw sejwa przy samochodzie.
cez137
7 Kwiecień 2020 13:44
229
@OldMan mógłbyś odświeżyć linki do fixów w 2 poście bo są martwe?
OldMan
7 Kwiecień 2020 16:24
230
2 godziny temu, cez137 napisał:
@OldMan mógłbyś odświeżyć linki do fixów w 2 poście bo są martwe?
Nie mógłbym bo nie mam.
Mod ma już swój czas a dodatkowo po awarii dysku przenośnego straciłem wiele plików.
Teraz z ciekawości pobieram z Torrenta Возвращение Шрама [Часть 1-я] RePack от SeregA-Lus
I tam jest napisane: Версия мода : finall + кумпатч 3 + все правки
Czyli tak po mojemu zawiera wszystkie poprawki jakie wyszły do moda.
W razie potrzeby wrzucę do siebie i udostępnię link z mojego namiaru.
cez137
7 Kwiecień 2020 18:32
232
@Protean no spoko, tylko tam nie ma tych fixów o których jest mowa tutaj
tom3kb
7 Kwiecień 2020 23:12
233
@cez137 ale tam jest do pobrania zbiorcza paczka poprawek.
Jak ich się trochę uzbierało to były wrzucone w jedno.
Kolejny link od @Protean znowu dodany do 1ego postu.
dopadł mnie taki błąd W Dolinie Mroku po ubiciu Dzika
nic nie pomaga
nie mogę wczytać seva
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: …r_powrÓt szraym_cz1\gamedata\scripts\timer_v.script:137: attempt to compare number with nil
stack trace:
4 minuty temu, kubastalker123 napisał:
FATAL ERROR
[error]Arguments : LUA error: …r_powrÓt szraym_cz1\gamedata\scripts\timer_v.script:137: attempt to compare number with nil
stack trace:
Z tego co ja tu widze Crash powoduje Skrypt który próbuje porównać Liczbe która wychodzi poza wykres, nieistniejąca liczba czy cos takiego moge ci jedynie to powiedziec, jak byś dał pełnego loga to może cos bardziej z tego by wynikło
xray_marcin.log (218 KB) cały log - może się coś uda wymyślić
13 minut temu, kubastalker123 napisał:
xray_marcin.log (218 KB) cały log
Log ogólnie wygląda czysto, ale na początku zauwazyłem Konflikty z Shaderami, Błędy z sciezkami Dzwiekowymi lub ich brak nie powinno powodować wylotów
Potem znalazłem taką linijke: ! Cannot find saved game ~~~ process_trade_-_unknown_-_wpn_rg-6_wpn_rg-623144
Moim zdaniem Głównym powodem wylotu gry jest Skrypt na Licznik czasu, Liczba wychodzi poza skale i crashuje grę
Próbowałes moze ewentualnie sie cofać i zobaczyc czy problem sie powtarza?
Jeśli to nie pomoże mogłbys spróbować pogrzebać w tym skrypcie lub poczekać aż ktoś inny bardziej doswiadczony w wylotach ci pomoze
Wyloty do gier mają często zrozumiałe wytłumaczenie dlaczego crashują, ja myśle ze to napewno licznik czasu
Edit : Liczba NIL tez moze oznaczać liczbę nie istniejącą.
czekam na odstrzał Dzika _ strzelam nie z kuszy Dzik się rozlatuje
i od tego momentu nie działają zapisy
możę postawię moda jeszcze raz
W zadaniu jest powiedziane, że trzeba go sprzątnąć właśnie z kuszy. Użycie innej broni łamie scenariusz i stąd problemy.
Akcja likwidacji od 8:30
VIDEO
1 polubienie
ubiłem z kuszy i to samo
po prostu mam pecha , dziękuję za pomoc
a masz możliwość sprawdzenia zapisu?
dzik.dds (8.13 KB) dzik.sav (1.14 MB)