Dyskusja ogólna Powrót Szramy - repack

@wojtek121 A mnie zaciekawiło, czemu akurat zabrałeś się za pierwszą część Powrotu Szramy, skoro nie tak dawno temu dwójka doczekała się spolszczenia :slightly_smiling_face: Druga część pod każdym względem przebija pierwszą.

@Agrael a co myślisz że cz.2 dobra jest ? pod względem Cz.1 której się zabrałem ? :slightly_smiling_face:

@wojtek121 Przede wszystkim część druga jest bardziej rozbudowana, bo mamy kontynuację głównego wątku, a także przerobiono stare zadania i dodano nowe.

@wojtek121 Powrót Szramy 1 i Powrót Szramy 2, to dwa różne scenariuszowo mody. Jeśli nigdy nie grałeś w PSz1, to w PSz2 będziesz miał problemy logiczne przy niektórych zadaniach odwołujących się do cz1. Zagraj więc w cz1, warta gry, a dopiero po niej w cz2.

Dla mnie, jest zgrzyt w połączeniu treści modów, bo cz1 kończy się w Leśnictwie na Zatonie i liczyłem, że tam zacznie się cz2. Ale jak to w Strefie bywa, nasz protagonista pojawia się na innej lokacji.

1 minutę temu, kondotier napisał:

@wojtek121 Powrót Szramy 1 i Powrót Szramy 2, to dwa różne scenariuszowo mody. Jeśli nigdy nie grałeś w PSz1, to w PSz2 będziesz miał problemy logiczne przy niektórych zadaniach odwołujących się do cz1. Zagraj więc w cz1, warta gry, a dopiero po niej w cz2.

Dla mnie, jest zgrzyt w połączeniu treści modów, bo cz1 kończy się w Leśnictwie na Zatonie i liczyłem, że tam zacznie się cz2. Ale jak to w Strefie bywa, nasz protagonista pojawia się na innej lokacji.

to myślisz że mam zagrać w Cz.1 a potem w Cz.2 ? no tak też bym tak zgadzam ale z Cz.1 mam problemy no tak nie i wiem co zrobić :confused:

@wojtek121 To, że masz rozwalone tekstury, może być związane z wyborem rozdzielczości ekranu. Usuń user.ltx i uruchom moda, pozwalając mu zrobić swój. Zrób klawiszologię, dźwięk, poziom trudności, ale nie ruszaj rozmiaru ekranu. Powinieneś mieć prawidłowe tekstury. Zrób sobie kopię tego user.lt i teraz możesz wstawić swój monitor. Jak znów tekstury się rozwalą, wywal user.ltx i wstaw ten poprzedni.

I zapoznaj się z tym tematem.

@wojtek121 Dla sprawdzenia, pobrałem moda stąd.

Trzeba jednak być zarejestrowanym na Yandeksie i mieć podstawkę CCz v.1.0006 Mod zawiera już patch 3, a dodatkowo jest patch3 też w spolszczeniu. Wymagane jest też usunięcie z gamedaty folderu shaders

Postawiłem moda i takie są tego efekty.

Spróbuj w tym swoim repacku też usunąć polder shaders.

@kondotier ale trochę mieszasz teraz @wojtek121. Bo Powrót Szramy 2 ZAWIERAw sobie fabułę pierwszej części moda i dodatkowo dodaje swoją dalszą. Także @wojtek121 próbuj zainstalować Powrót Szramy 2 ale jeśli twoja grafa nie daje rady z jedynką to i drugiej może nie pociągnąć niestety. Jedyna szansa to, że dwójka chodzi na silniku OGSR, a on sporo poprawia jeśli chodzi o wydajność więc zaryzykuj.

@tom3kb masz rację. Już mi się te dublowane mody trochę mieszają. Ale problem @wojtek121 dotyczy cz1, stąd moje wpisy.

@wojtek121 Zapomnij o mojej propozycji zagrania w cz1 i rozwiąż problem z cz2. Podaj parametry swojego komputera. Bo jak to jakiś biurowy laptop, może być problem.

ojoj to będzie problem @kondotier bo pobrałem już Cz.1 ale to nie problem mogę go od instalować i zainstalować cz.2 :slightly_smiling_face: a to moje parametry :

@wojtek121 No to słabiutko, a jeszcze nie podałeś karty graficznej. Więc przypuszczam, że to integra. Z integrą sobie za wiele nie pograsz.

O specyfikację pytał też tom3kb w temacie PSz2, odpowiedziałeś mu?

Cz1 jak na razie nie wywalaj, bo jak nie ruszysz z cz2. to przynajmniej w tę część będziesz mógł zagrać. O ile w dalszej części moda ( lokacja Wilcze Legowisko ) jeśli nie odzyska się paczy do moda, Twój komputer wydoli.

oj nie odpowiedziałem dla tom3kb odpowiem jak najszybciej :slightly_smiling_face:
:confused: o nie bo zrobiłem tak co powiedział smox że mam zrobić w paint net zmienić byle co a ja zmieniłem wyostrzenia na 3 trochę to pomogło włączałem na dynamiczne oświetlenie dałem tekstury na 100 % ale znowu jakieś ikony nie Miałych swoich tektur do zrobiłem co mi poleciłeś że mam usunąć user.ltx i uruchomić moda ale wyskoczyło że nie mam user.ltx w folderze to wysadziłem znowu ten co miałem w folderze do zrobiłem że w swoim folderze gamedata usunąć folder shaders co też wcześniej powiedziałeś ale też nic nie dało to pomyślałem że od odinstalować Cz.1 po nie widziałem co zrobić z Cz.1 i zainstalowałem Cz.2 ale też mam problemy z tym teraz to nie wiem co teraz zrobić może odstawie tego moda na razie jak będę miał tą kartę graficzną dobrą no nie wiem co teraz zrobić,
z tym modem wszystko się pochrzaniło. @kondotier :disappointed_face:

@wojtek121 Z Twoim komputerem, to dobry pomysł poczekać z modem aż będziesz miał coś lepszego.

Popatrz do działu Inne mody w języku polskim i tam na pewno znajdziesz coś dla siebie. Ale bez karty graficznej, nie licz na wiele.

I przy pisaniu używaj znaków interpunkcyjnych, bo bez nich i dużych liter, więcej jest domyślania się niż rozumienia co piszesz.

@kondotier też tak uważam że musze poczekać aż będę miał co dobrego, dobrze popatrzę tylko do działu Inne mody w języku polskim ale jak będę miał coś lepszego to zagram w coś****:grin:
dobrze będę pamiętał :slightly_smiling_face: a i działa Cz.2 wszystko dobrze zrobiłem ale się zacina., ale do nie problem i zmniejszyłem co zwisnę jest z tekturami i wszystko działa mogę grać :grin: ale jak będę miał coś lepszego to pobiorę Cz.1 i zagram :slightly_smiling_face:

@wojtek121 Uśmieszki nie zastąpią Dużych liter i znaków interpunkcji. To łamanie regulaminu forum i któryś z adminów w końcu skorzysta ze swoich uprawnień. A i ja też przestanę zgadywać, “co masz na myśli”.

A jak będziesz miał “coś lepszego”, to graj od razu w PSZ2. O PSz1 zapomnij.