Dyskusja ogólna

Znalazłem kilka filmików;

I kolejne:

Ten jest ciekawy:
http://www.youtube.com/user/dez0wave

Premiera miał być na początku 2009 roku… Prace opóźniają się jak widać i to znacznie. Czytałem wywiad z jednym z twórców (jest Węgrem - nie zapamiętałem nazwiska), mówił, że wychodzące bulidy psują im pracę. Nie chciał ujawniać szczegółów ale fabułą ma dotyczyć pierwszego pobytu Striełoka w Zonie, będą ulepszenia broni nieco podobne do tych z C.S. W grze będą samochody ale tylko do kupienia u handlarzy, lokację będą do odkrywania od nowa bo zostaną całkowicie przerobione albo będą nowe. Chcą przywrócić grze pierwotny wygląd i urealnić rozgrywkę. Idą też nieco bardziej w kierunku RPG-a, będą minigierki, PDA będzie czymś w rodzaju lap-topa z ciekawą zawartością. Mówił, że musieli się uczyć programu za pomocą którego piszą moda i opanowanie go zajęło im rok czasu. Niestety nie podał dokładnej daty premiery (chodzi mi o miesiąc), ze złych informacji jeszcze to, że zupełnie się nie śpieszą :joy: i chyba jeszcze sobie poczekamy na tą premierę.

Ja napiszę, że czas w który mod powstaje świadczy raczej o guzdralstwie, obawiam się, że twórcy jeszcze nie wiedzą jakie chcą dać zakończenie, a może nie jest jeszcze ustalona wcześniejsza fabuła… Czas, czas na tego moda mużyki, niech się chłopaki sprężają a ja za ich zdrowie od czasu do czasu kieliszeczek chętnie wypiję…

Ja również uważam, że trzeba, by wyszedł jak najszybciej i być może będzie to najbardziej odpowiednia podstawka do modowania (szczerze mówiąc myślę że po to właśnie GSC je wypuszczało). Mam nadzieję, że chłopcy nie uczyli się języka, którym teraz owija się czasem w bawełnę dziesięć razy to, co można powiedzieć jedną prostą komendą. Stosunek wydajności podstawki, do podstawki tylko odrobinkę nawet zmodowanej bywa znaczny. W SOC biegam sobie na full detalach, w każdym ciut większym modzie muszę już duuuużo przycinać.

To ja wzmogę niecierpliwość u entuzjastów, twardziele niech sobie cierpliwie czekają dalej.
http://tv.gamestar.hu/video/stalker-cordon
http://video.raid.ru/pages/video/61208/

Ja wam mówię że do 2011 go nie zobaczymy :kozak:

Czy możesz swoją wypowiedź podeprzeć argumentami albo lepiej informacjami? Czy fatalizujesz tylko jak w przypadku tematu “Kobiety w Zonie”?

2011 to za dwa miesiące , mi to wystarczy mogę tyle poczekać :kozak:

Wiesz ile już czekam na Lost Alphe ? Tyle że mi się liczyć nie chce. Oni się nie śpieszą jak sam widzisz. Wydadzą go po Stalker 2 albo “może” ciut wcześniej np. na Jesień 2011. Taka jest prawda. Widziałeś jakieś newsy ? Nie. Więc za szybko ona nie nadejdzie.

Ooooo, danieldino:@, Idź napij się coli albo czegoś zdrowszego! Jesień 2011 - aleś zapalił… Pisałem, że sądzę, że nie mają jeszcze zakończenia fabuły ale rok to przesada. Nie sądzę też, żeby wypuścili moda równo ze Stalkerem 2, bo to nie ma żadnego sensu, teraz jest nisza do zapełnienia i żadna rywalizacja - konkurencja nie ma logicznego wytłumaczenia. Fani serii są podpaleni i wypuszczenie takiego supermoda mniej więcej rok przed 2-ką to idealna pora. Przestań wreszcie marudzić malkontencie :kozak: i napisz lepiej do ekipy Losta żeby się sprężali.

Mnie jakoś finał Metro 2033 nie przekonuje. Finał nie zawsze jest czymś pożądanym. Sam finał nic nie da jeżeli fabuła jest pogięta jak kartka. Cała fabuła z wprowadzeniem i zakończeniem jest ważna.

Panowie… To będzie zupełnie inna rozgrywka, ze zmienioną fabuła, lokacjami i techniką obsługi sprzętu… Pisałem, że poszli bardziej w kierunku RPG-a… Graliście w Priboi-a i wiecie już, że ta ekipa lubi tworzyć nowe historie.:face_with_tongue:

No cóż jeśli nie zaczną wychodzić nowe buildy, to może gdzieś w przyszłym roku dostaniemy LA

Właśnie tego nie mogę zrozumieć… Jakim to cudem wychodzące bulidy opóźniają pracę nad modem?

Build to kawałek starej gry do testowania. Jeśli w jakimś pojawiła się opcja rzucania kamykami to ekipa musi wprowadzić to do Lost Alpha.

W skrócie twórcy LA chcą zrobić stalkera takim jaki miał być.
Jak zapewne wiadomo gra powstawała długo (chyba coś około 6 lat) w tym czasie gra zmieniła się i to bardzo, co widać po buildach, czyli gdy wychodzi nowy build i jest tak jak napisał danieldino to oni muszą to uwzględnić w modzie.

Na youtube pojawił sie nowy filmik z Lost Alpha od Dez0wave.Coś czuje że pogramy w jeszcze w tym roku :face_with_tongue:

http://www.youtube.com/watch?v=P7DdQBVD8Fg&feature=player_embedded

Ja czekam z niecierpliwością :face_with_tongue: Kurczę będę tego moda maniaczył :slightly_smiling_face:

Tu do ściągnięcia kalendarz na Marzec autorstwa Dez0Wave

4 : 3

16 : 9

16 : 10

Jeśli idzie o Lost Alpha to będzie na pewno , po prostu chłopaki z Dez0wave nie są za gadatliwi , a zadanie którego się podjęli iście epickie.Przeglądając tamtejsze forum mignęła mi informacja że przenoszą się na nową swoją własną stronę , to może być sygnał że zbliżają się do mety.Ja mam nadzieję że pod koniec tego roku LA będzie wydane , czy po polsku to już inna sprawa.

Możesz napisać czemu ten mod Lost Alpha jest taki wyjątkowy? Co będzie zawierał?