Ufff jestem w sarkofagu i mam trzy opcje.
Prypeć - wchodzisz na lokację, idziesz do szkoły do trepów na prawo od miejsca twojego teleportu, potem misja do ekologów, na lewo od teleportu wg. podstawki szkoła z ekologami jest poza mapą.
Misja z ekologiem, najpierw po niego do budynku przy głównej alei potem do budynku obok domu kultury.
Misja zaliczona, zdac ja do ekologa potem w pda misja hotel pokój 26, duch i na elektrownię - 2 wyjścia.
1/ stadion i “krew i piach” czyli spartakus/mutant i reszta jego wesołej ekipy albo bokiem po prawe od stadionu a tu ok. 5-u pijawek.
Elektrownia - burki/psy barykada i zadanko od trepów, wybrałem samotność długodystansowca, trepy się ciągną za mną w oddaleniu.
Monolit-broń krótka i długa oraz rpg-7, jesteś przy wejściu do podstawki, nie wchodzić bo nic tam nie ma, na lewo od ciebie jak podejdziesz to widać 3-y portale - żaden nie działa więc idziesz w przeciwną stronę.
dwie metody - pierwsza to idziesz drogą do wejścia głównego do instytutu, monolit, anomalie, mutanty, radiacja, brama (trzymasz sie szyn kolejowych), za bramą mutanty, monolit, i btr.
Drugi wariant ( zalecane antyrady, bandaże, apteczki) czyli schody, dach, schody i do bramy, "sciągasz monolit z dachu).
Teraz gadka ze zleceniodawcą potem z Makarowem i chyba przez portale do sarkofagu, ja poszedłem naokoło do wejścia do podziemi.
Sarkofag - zaraz na lewo od ciebie pakamera wchodzisz, gaz idziesz do konca, czerwono, cofasz się normal, wychodzisz i idziesz dalej aż do rozwidlenia (drzwi i korytarze z instalacją na ścianie) tu 2 lub 3-y zdechlaki - jeden przeźroczysty i znowu drzwi, w między czasie jest pakamera wktórej w NS5 TT2 stał psychopata Charon, tam jest “twój” pda z kodem i jakieś papiery.
Wchodzisz do pakamery, komputer, brak fazy/zasilania, 2 razy coś pstrykasz na innych pulpitach (patrz w pda) działa.
Otwierasz i na dół do pliku, otwierasz i do pda przedtem i potem filmiki, idziesz do drzwi po przeciwnej stronie hali/pomieszczenia zx komputrem, filmik z monolitem i … .
Po komputrze otrzymujesz misje wyłączenia generatora (pda) a po filmiku z monolitem i czaszkami otrzymujesz wiadomość, że Monolit (ten pseudo kryształ górski) baaaaaaaaaardzo cię kocha i czeka na ciebie - jak w podstawce (fonetycznie) “but zawierszon czielawiek…” .
masz trzy opcje:
1/ idziesz do wyjścia którym wszedłeś
2/ szukasz innego wyjścia ?
3/ idziesz do kochanego Monolitu i to jest jedno z zakończeń gry takie jak w podstawce.
załączam skriny i tu prośba do cichego niech przejrzy to może coś sie przyda do solucji.
p.s. jestem na rozdrożu, co wybrać, czyli powrót przez wejście czy szukać nowego wyjścia/ ?.