Dyskusja ogólna

Zacznę pisać opowiadania..i skończę chyba LWR by poczytać te opowieści..:).
Fabuła będzie świetna, cały mod będzie świetny itd…tylko znając życie zawsze jest tak, że ludzie zbyt dużo oczekują, a potem jest rozczarowanie i pretensje. Brak informacji zagęszcza te oczekiwania i nie jest to wcale dobry sposób na reklamę.

Najlepiej nic nikomu nie mówić, zrobic swoje i dopiero wtedy ogłosić… ale co to za przyjemność…

Nie bluźnij! :smiley: LA będzie świetne i tyle.

Jestem realistą i nigdy nie wychwalam tego czego nie widać.. :P. LA nie widać więc go nie wychwalam, ani na niego nie czekam. A szczyt nieracjonalnego postępowania to głosowanie na mody których nie ma…paranoja.
Dla przykładu..głosowałem na mody..Aurora i AtmosFear3 bo są i są bardzo dobre, nie na jakieś tam legendy..:slight_smile:

Jestem zwolennikiem modów fabularnych i graficznych. Nie interesują mnie dodatki typu broń, wyposażenie bo robią bałagan i ułatwiają grę…

Zgadzam się w 100% - to przecież zona, a nie Wietnam w latach 60/70. Tu wystarczyłyby zdezelowane kałachy, Makarowy, TT-ki, (z rewolwerów, których bardzo mi w grze brakuje, to jakiś Nagant na przykład) pepesze, dwururki, jakieś granaty oczywiście. Wntorez, czy Wałek - tylko po wykonaniu bardzo, bardzo trudnych i niebezpiecznych kwestów. A broń zachodnia - możliwa tylko do zdobycia na przywódcach i dowódcach jakichś ugrupowań). Mnogość kombinezonów bym natomiast zostawił, w realnych warunkach zony na pewno powstawało by ich od groma, podobnie zreszta jak wykrywaczy artefaktów. Zostawiłbym też ulepszenia i optykę do niektórych egzemplarzy broni.

A Lost Alpha? Kiedyś myślałem o niej co drugi dzień, teraz, przyzwyczajony już do czekania, przyjmę ją taką, jaką będzie…

PS: Ta legenda o lodowej jaskinii dała mi do myślenia, muszę koniecznie w LWR zagrać, tylko KIEDY… ???

Ale wiecie, że to jest tylko legenda ? :smiley:

Ale wiecie, że to jest tylko legenda ? :smiley:

No, nie no, kurczę, Kobal, całą przyjemność potrafisz człowiekowi zepsuć, a ja już myślałem, miałem nadzieję, że…eeech :smiley: :smiley: :smiley:

Grając ostatnio w DMX czułem przesyt wszystkiego ..kasy, sprzętu..i było to bardzo niemile uczucie…brakowało tam atmosfery zagrożenia i niepewności jaka była w czystej Soli..mam nadzieję, że LA nie będzie złomowiskiem zachodniej broni..taką broń powinni mieć tylko Najemnicy z racji pochodzenia..miejscowi i handlarze powinni mieć broń radziecką i to z lat o których mowa w grze, lub starszą.

Jak dla mnie to zarówno Sola jak i DMX prezentują przesyt wszystkiego, w szczególności technologii. Możemy w niej/nim znaleźć detektory i wykrywacze na wszystko. Każdego mutanta, anomalię, nawet minę (po zakupieniu odpowiedniego sprzętu) widzimy z odległości 20 metrów. Stalkerzy są świetnie zorganizowani, doinformowani (niektórzy mają nawet kombinezony rodem z Crysisa) i nie czają się po kątach szukając rzadkich przedmiotów, tylko otwarcie walczą z Zoną i jej tworami Jak to się ma do podstawki, a tym bardziej do prawzoru, Pikniku na skraju drogi? Możemy porównać Soliankowego Bojownika Zony do Stalkera z Pikniku, który za najlepszy detektor ma śrubę i własną intuicję?
Grafika jest bardzo dobra, fabuła również, ale kuleje klimat i atmosfera.
Inaczej jest z LWR, tam klimat przenika gracza do szpiku kości (ale za to kuleje fabuła :/).
A jak będzie z LA? Trudno wyciągać wnioski na temat klimatu z paru screenów, podobnie nie da się ocenić fabuły. Grafika niezaprzeczalnie jest (będzie) bardzo dobra. Jedyne czego oczekuję od LA to wskazanie nowej ścieżki rozwoju modów (innej niż AMK i OL, na których opiera się m.in. Sola i Tajne Ścieżki) i pokazanie czegoś całkowicie nowego (tak jak miało to miejsce w Ukrytym Zagrożeniu).

Szczególnie w DMX pan Shadows za dużo nawalił sprzętów (coca-cola, fakju, batony, niedziałające transportówki i detektory). Mam nadzieję, że twórcy LA wyciągną wnioski i znajdą złoty środek- połączenie ubogiej, zrujnowanej Zony gdzie posiadanie sprawnego Kałasza i konserwy jest sukcesem z zachodnim, nowoczesnym sprzetem typu bronie i kombinezony. I żeby w końcu była dopracowana “fizyka strzelania”

Co do ilości broni dostępnych w LA nie macie co się obawiać, już dawno dezowave zapowiedziało, że broń będzie taka jak w zwykłym SoCu + 6 pukawek z czego 3 od nich samych.
Cytat z FAQ na Moddb:
“Q: Will you make new guns?
A: Yes. We will add 3 new weapons - P90, PKM and Mosin by Gosuke, and 3 own made little pistols.”

Nowe screeny :).

http://www.moddb.com…ew-year-update4

Niezłe…ale już widzę że bez textur Cromma się nie obejdzie

Hyhy :slight_smile:
Spoko, ATP dla LA już jest gotowe i będzie dostępne w dniu premiery LA.

Nowy kalendarz na styczeń od Dezowave
4:3

16:9

16:10

Dez0vawe udostępniło nowy film pokazujący nam czego możemy się spodziewać w Lost Alpha.Jak pisze Dezodor w komentarzu pod filmikiem, mod zostanie wydany w tym roku. Prawdopodobnie do końca lutego poznamy dokładniejszą datę.

http-~~-//youtu.be/3t08LMIu-P8

Kalendarze na Luty od Dezowave
4:3

16:9

16:10

Kalendarze na Marzec:
4:3 http://img.gameru.net/?v=2d01c.jpg
16:9 http://img.gameru.net/?v=d448e.jpg
16:10 http://img.gameru.net/?v=eaade.jpg

Na stronie ap-pro.ru znalazłem krótki temat o płatnych modyfikacjach. Jest tam mowa o LA która jakoby ma kosztować 400 rubli. Nie wiem jak jest naprawde, czy to plotka czy sprawa dotyczy tylko Rosjan. Wiecie coś na ten temat więcej?

Zapewne chodzi o moda nagranego na płytkę + jakieś materiały dodatkowe z procesu powstawania gry. Na życzenie, za odpowiednią opłatą, twórcy ci podeślą taką special edition, może nawet z autografami :smiley: