Mod fabularny do Czystego Nieba, niewiele jest tego. Już po parunastu minutach gry widać, że tym razem autor przyłożył się do pracy. Mam nadzieję, że wszystko działa i aktualna wersja jest w pełni grywalna. Ciekawa moim zdaniem koncepcja moda już wcześniej zwróciła moją uwagę, więc mod został spolszczony, pozostała jeszcze kosmetyka, ale to w wolnej chwili.
Aby niebo nie było “bezbarwne”, usuwamy katalog shaders.
Po teleportacji z bąbla koło czołgu, aby wrócić do lasu prowadzimy dialog z Leśnikiem.
Koniecznie robimy zadanie na Gaussa . Rozwala jednym strzałem każdego mutanta. Pijawki jak staną się widoczne. Zadanie od pomarańczowych uczonych stojących niedaleko Leśnika.
Aby zlikwidować zombich przy moście, trzeba najpierw zabić kontrolera przy bramie do lasu koło przystanku. Tu gauss nieodzowny. Po zabiciu kontrolera, zombiaki same padają.
Detektor radiacji dostajemy za zadanie od powinnościowca na posterunku przy wieży wyciągowej. Sygnalizacja trzaskami.
DODANO: Postawiłem i próbowałem grać. Ale jeszcze za wcześnie. Muszą naprawić wyloty i zawisanie kompa po wczytaniu zapisu. Mod na razie został koszykarzem. Poczekam aż trafi do wyższej ligi.
Na razie noża używam do kotleta. Czytałeś zielone w poprzednim moim wpisie? Powiadom mnie jak się to stanie. Tyle że musi to być NBA, a nie ta ze slamsów. Inaczej nie piłka, a mod będzie w koszu.
Co naprawia - m.in. przejścia między lokacjami, mutanty, dialogi, bugi … .
( Важный фикс!!! Исправлен вылет перезагрузка и переход между локаций.
Прочность мутантов поправлена (в частности химеры).
Кол. мутантов урезано/отрегулировано (немножко)
Не вырезанные диалоги (val и esc).
Правка по удар артом при загрузке (пока затычка - тупо не несет урона )
Часть багов найденные игроками.
Почистить внутри файлов по пути - gamedata/configs/save Почистить их содержимое, сами файлы не удалять! Новая игра обязательна! )
Moda postawiłem i zagrałem. Niestety jest dość skopany i brak możliwości ukończenia (ani CINEMAN, ani inni gracze nie byli w stanie go ukończyć). Trochę szkoda, bo mógł być to całkiem fajny kawałek moda i nie ma co się rozpisywać.
Trochę szkoda, bo mógł być to całkiem fajny kawałek moda i nie ma co się rozpisywać.
Fakt, w obecnej wersji wciąż jest sporo błędów. Autor słucha uwag graczy i obiecuję, że wersja 2.0, która aktualnie jest w fazie testowej, ma mieć sensowne zakończenie i ma być pełni grywalna. Byłoby dobrze.
Autor modyfikacji „Epizody z życia Merka” opowiedział co czeka nas w aktualizacji:
Cytat
Remastering nowych lokacji. Dołączenie dwóch z gry wieloosobowej. Przedłużenie fabuły z bardziej poprawnym zakończeniem. Praktycznie nic się nie zmieni, lecz uzupełni. On teraz jest wystarczająco grywalny. W mod gra się tak, jak ja chciałem. W planach jest wprowadzenie anomalii z unikalnymi cechami (dwie są już gotowe). Na przykład „Piorun kulowy” («Шаровая молния») - jest pole, gdzie widoczne są wyładowania prądu z ziemi jak mini fontanna. Strzelają w różne strony i od niektórych wylatuje „elektryczna kula” («электро – шар»), która leci za żywym obiektem. Jeśli GG jego nie zobaczy - doleci i użądli. Leci szybko, ale szybko się rozładowuje. Nie musisz wychodzić, żeby uciec - jest ona duża. Im silniejsza anomalia, tym więcej kul wyleci. Kule wylatują z przypadkowych fontann. W planach jest też dopełnić cechy potworów. Na przykład, karlików. Już dawno mają swoją telekinezę. Potwór nie jest w klasie burerów, tak więc u niego nie będzie żadnych obrażeń od grawitacyjnej kuli, żadnej tarczy, żadnego zabierania wytrzymałości. Ich telekineza jest słabsza, niż u burerów i poltergeistów, ale on rzuca przedmioty dalej i po bardziej celniejszej trajektorii. Im dalej, tym bardziej obiekt przyspiesza. Funkcja jest już dawno gotowa, trochę lat leży na twardym dysku, wszystko przechowywuje po coś.