Najlepiej jeszcze raz ściagnij moda, patche i polonizację. Na czas ściagania, wypakowywania wyłącz antywirusa. Przemyśl proces instalacji, czy na pewno wszystko dobrze robisz. Pisałeś o degradacji patcha. Jak go degradowałeś? Skąd masz Soliankę. Nie przypadkiem z torrentu? Czy czysty Cień Czarnobyla, bez modów, odpala ci się normalnie?
Instalowałem NS nie raz, uwierz mi, jak wszystko zrobisz prawidłowo, musi chodzić.
Odnośnie degradacji, ja zawsze stosowałem sposób ten, zresztą sam go opracowałem. Jeśli jednak masz stalkera z CDA może być problem. Wprawdzie do pakietu dołączyłem miniimage, ale nie wiem czy zadziała.
Odnośnie polonizacji. Aktualna wersja z serwera minimalnie różni się od tej co ja mam na dysku i to plikami skryptowymi. Ale nie tym z którym masz problem. Niemniej jest jakaś szansa,że te pliki są ze sobą powiązane i wychodzi error. Moją wersję polonizacji masz tu.
Co do sprawdzania zapisów. Wybacz, ale raczej nikt nie będzie specjalnie sciągał całej NS + patche+polonizacja i to instalował tylko po to by zobaczyć czy będzie miał ten sam błąd co ty. Musiałbyś trafić na kogoś kto niedawno jak ty rozpoczął nową grę.
Plusik za dobre checi i pomoc Kobal. Sciagam te pliki ktore zamiesciles w/w poscie-zobaczymy. A co do save to nie mialem na mysli to co napisales, moze komus sie uchowal gdzies i tyle.
Jakby zadzialalo to mam najpierw przejsc linie z podstawki ,a potem Solianke? Znajomy mi tak podpowiedial i ze sami tworcy modu tak radzili.
Znaczy, niektóre linie questowe z NS są bardzo rozbudowane. Możesz dostać zadanie na lokacji, do której według oryginalnego stalkera nie powinieneś mieć jeszcze dostępu. Poza tym każde zadanie powoduje spawn jakichś przedmiotów czy postaci questowych, no i mutantów, które tych przedmiotów / osób mają bronić. Może to się mieszać ze skryptami z podstawki i wywoływać błędy w stylu “already of story registry”. Dlatego bezpieczniej jest iść zgodnie z fabułą Cienia, po drodze robiąc jakieś tam drobniejsze zadania poboczne, a po załatwieniu się z Świadomością Z już dalej to jak będzie ci się chciało.
Skoro zaczynasz wszystko od nowa , a masz problemy z instalką to może przemyśl Soliankę + OOP Wszystko to co w zwykłej NS + dużo więcej. Jest też stabilniejsza choć trudniejsza.
Kobal i rozwiazales sprawe-DZIALA . Wgralem tylko gamedate co wstawiles i nic wiecej. Nie sciagalem drugi raz wszystkiego tylko zamienilem ja + xrGame.dll i fix.bat (tak dla sw.spokoju). Jest cos z polonizacja badz ostatnim patchem 08.04.2013. Tak wiec przydalaby sie jeszcze jedna osoba na potwierdzenie.
Solianki + OOP to zobacze ,jak tylko przejde SGM+Geonezis . Boje sie ruszac teraz Solianki jak dziala…ale zobaczymy. Dzieki jeszcze raz
////////
Wszystko bylo ok jak zapisalem . Opalilem gre z zapisu mam taki log
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description :
[error]Arguments : LUA error: …shadow of chernobylgamedatascriptsxr_logic.script:1491: attempt to call field ‘?’ (a nil value)
Jak zaczynam nowa gre to mam taki;
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description :
[error]Arguments : LUA error: …ow of chernobylgamedatascriptsbind_stalker.script:94: attempt to index global ‘art_hit’ (a nil value)
Zajme sie tym jutro. Sciagne wszystko od nowa tylko polonizacje Twoja zostawie. Zobaczymy jak nic nie wyjdzie to trzeba sobie darowac lub sciagnac Solianka + OOP. Ale mnie to gryzie ,ze uruchomilem, i teraz nic nie moge zrobic.. ehhh stalker…
////////
A wiec nie dziala-jest to samo z Twoim spolszczeniem laduje gre (gra dziala) ,ale wszystko do pierwszego zapisu.
Ze strony sciagniete; solianka ,patch 20.08.2010 RUS oraz 03.09.2010 RUS + plik xrGame.dll i fixbat ,a od Ciebie spolszczenie. Wywala z logiem "scriptsxr_logic.script:1491’’ przy wczytaniu a przy probie nowej gry z takim ‘‘bind_stalker.script:94’’. Gdzies wdarl sie blad w plikach ze strony. Poprosilem Trurl3 o podeslanie “swojej” wersji i jest OK,zapisanie ,wczytywanie wszystko dziala jak nalezy,tak wiec to nie wina kompa czy zlej kolejnosci instalacji moda tylko jakiegos bledu pliku na stronie ,ale sam nie wiem w ktorym.