Error Script

Najlepiej jeszcze raz ściagnij moda, patche i polonizację. Na czas ściagania, wypakowywania wyłącz antywirusa. Przemyśl proces instalacji, czy na pewno wszystko dobrze robisz. Pisałeś o degradacji patcha. Jak go degradowałeś? Skąd masz Soliankę. Nie przypadkiem z torrentu? Czy czysty Cień Czarnobyla, bez modów, odpala ci się normalnie?

Instalowałem NS nie raz, uwierz mi, jak wszystko zrobisz prawidłowo, musi chodzić.

No z tym antywirusem niepomyslalem,ale zadnego komunikatu nie mialem,wiec nic nie wyrzucil. Degradacje wykonalem z godnie z zaleceniami Kpuca http://stalkerteam.pl/topic/3349-degradacja-patcha-soc-1000-10003-10004-10005-fsgameltx-gamedata-out-off-memory/ sprawdzone i dziala. Wlaczylem i zapisalem gre,tak trzy razy i za kazdym bylo wszystko ok-gra normalnie sie odpalala. Solianke i wszystkie fixy,dodatki zassalem ze stalkerteam http://stalkerteam.pl/topic/6943-aktualna-instrukcja-instalacji-wraz-z-linkami/ wszystko z godnie z zamieszczona instrukcja. Duplet i ja mamy ten sam errorlog wiec jest juz nas dwoch. Mozna jeszcze sprawdzic save ,ale ktos musi go podeslac.

///////

Sciagne jeszcze raz ale bez ostatniego fixa (08-04-2013) tylko jest maly problem z przedostatnim linkiem ,nie dziala prosze o uaktualnienie linku ;

Polonizacja do wersji 03.09.2010 Z naszego serwera <---- tego

Odnośnie degradacji, ja zawsze stosowałem sposób ten, zresztą sam go opracowałem. Jeśli jednak masz stalkera z CDA może być problem. Wprawdzie do pakietu dołączyłem miniimage, ale nie wiem czy zadziała.

Odnośnie polonizacji. Aktualna wersja z serwera minimalnie różni się od tej co ja mam na dysku i to plikami skryptowymi. Ale nie tym z którym masz problem. Niemniej jest jakaś szansa,że te pliki są ze sobą powiązane i wychodzi error. Moją wersję polonizacji masz tu.

Co do sprawdzania zapisów. Wybacz, ale raczej nikt nie będzie specjalnie sciągał całej NS + patche+polonizacja i to instalował tylko po to by zobaczyć czy będzie miał ten sam błąd co ty. Musiałbyś trafić na kogoś kto niedawno jak ty rozpoczął nową grę.

2 polubienia

Plusik za dobre checi i pomoc Kobal. Sciagam te pliki ktore zamiesciles w/w poscie-zobaczymy. A co do save to nie mialem na mysli to co napisales, moze komus sie uchowal gdzies i tyle.

Jakby zadzialalo to mam najpierw przejsc linie z podstawki ,a potem Solianke? Znajomy mi tak podpowiedial i ze sami tworcy modu tak radzili.

Dzieki jeszcze raz za porady :slight_smile:

Znaczy, niektóre linie questowe z NS są bardzo rozbudowane. Możesz dostać zadanie na lokacji, do której według oryginalnego stalkera nie powinieneś mieć jeszcze dostępu. Poza tym każde zadanie powoduje spawn jakichś przedmiotów czy postaci questowych, no i mutantów, które tych przedmiotów / osób mają bronić. Może to się mieszać ze skryptami z podstawki i wywoływać błędy w stylu “already of story registry”. Dlatego bezpieczniej jest iść zgodnie z fabułą Cienia, po drodze robiąc jakieś tam drobniejsze zadania poboczne, a po załatwieniu się z Świadomością Z już dalej to jak będzie ci się chciało.

Skoro zaczynasz wszystko od nowa , a masz problemy z instalką to może przemyśl Soliankę + OOP Wszystko to co w zwykłej NS + dużo więcej. Jest też stabilniejsza choć trudniejsza.

Kobal i rozwiazales sprawe-DZIALA :slight_smile: . Wgralem tylko gamedate co wstawiles i nic wiecej. Nie sciagalem drugi raz wszystkiego tylko zamienilem ja + xrGame.dll i fix.bat (tak dla sw.spokoju). Jest cos z polonizacja badz ostatnim patchem 08.04.2013. Tak wiec przydalaby sie jeszcze jedna osoba na potwierdzenie.

Solianki + OOP to zobacze ,jak tylko przejde SGM+Geonezis . Boje sie ruszac teraz Solianki jak dziala…ale zobaczymy. Dzieki jeszcze raz :slight_smile:

////////

Wszystko bylo ok jak zapisalem . Opalilem gre z zapisu mam taki log

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description :
[error]Arguments : LUA error: …shadow of chernobylgamedatascriptsxr_logic.script:1491: attempt to call field ‘?’ (a nil value)

Jak zaczynam nowa gre to mam taki;

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description :
[error]Arguments : LUA error: …ow of chernobylgamedatascriptsbind_stalker.script:94: attempt to index global ‘art_hit’ (a nil value)

Za wczesnie sie cieszylem… :wallbash:

Myślę, że powinieneś wszystko przeinstalować. Tu gość miał podobny problem.

Edit: Nie instaluj tego ostatniego patcha z 2013 roku. Tylko NS+Dopełnienie+Patch 20.08+Patch 03.09 + Polonizacja ode mnie

Zajme sie tym jutro. Sciagne wszystko od nowa tylko polonizacje Twoja zostawie. Zobaczymy jak nic nie wyjdzie to trzeba sobie darowac lub sciagnac Solianka + OOP. Ale mnie to gryzie ,ze uruchomilem, i teraz nic nie moge zrobic.. ehhh stalker… :slight_smile:

////////

A wiec nie dziala-jest to samo z Twoim spolszczeniem laduje gre (gra dziala) ,ale wszystko do pierwszego zapisu.

Ze strony sciagniete; solianka ,patch 20.08.2010 RUS oraz 03.09.2010 RUS + plik xrGame.dll i fixbat ,a od Ciebie spolszczenie. Wywala z logiem "scriptsxr_logic.script:1491’’ przy wczytaniu a przy probie nowej gry z takim ‘‘bind_stalker.script:94’’. Gdzies wdarl sie blad w plikach ze strony. Poprosilem Trurl3 o podeslanie “swojej” wersji i jest OK,zapisanie ,wczytywanie wszystko dziala jak nalezy,tak wiec to nie wina kompa czy zlej kolejnosci instalacji moda tylko jakiegos bledu pliku na stronie ,ale sam nie wiem w ktorym.

1 polubienie