F.o.t.o.g.r.a.f

Nie odpowiedziałeś na pytanie z #15 o pochodzenie fixa który wstawiłeś. Na oficjalnych stronach moda jest go brak.

Wcześniej go znalazłem na http://fotograf.do.am/forum/8-10-1

Jeszcze go znalazłem na http://sigerous.ru/forum/5-5361-1

Wygląda po opisie, że to ten sam fix co w #1, przeciw wylotom przy rozbijaniu skrzynek, tylko inaczej zatytułowany.

Jeśli masz pobrane obydwa, to porównaj ich zawartość i wielkość, będziesz miał wtedy jasność. Na stronie autorskiej, tego drugiego nie ma.

Patch 1:

https://disk.yandex.com/public/?hash=gXe8x74CHuLKOq%2BDWPV8FEHCcjssBijT7Z06Q6iJxh8%3D

W czasie rozgrywki w Anomalnym Lesie złapał mnie wylot wynikający z postawienia moda na Polskim systemie ( brak cyrylicy) - nie jest on wynikiem błędu w modyfikacji - takie wyloty wynikają z użycia cyrylicy w nazwach katalogów lub plików - PL winda tego nie rozumie.

*```
FATAL ERROR [error]Expression : wave&&wave->length()[error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xrSoundSoundRender_Source_loader.cpp[error]Line : 65[error]Description : Can’t open wave file:[error]Arguments : c:program files (x86)3 thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsaazŃÂÄ-Ńsvd-c_draw.ogg

**LECZENIE:** Idziemy do katalogu: s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsaazСВД-С - zmieniamy nazwę СВД-С na ŃÂÄ-Ń. Finalnie to ma wyglądać tak: shadow of chernobylgamedatasoundsaazŃÂÄ-Ń . Pykamy dalej.

Kolejny tego typu wylot:

*```
FATAL ERROR [error]Expression    : wave&&wave->length()[error]Function      : CSoundRender_Source::LoadWave[error]File          : E:stalkerpatch_1_0004xrSoundSoundRender_Source_loader.cpp[error]Line          : 65[error]Description   : Can't open wave file:[error]Arguments     : c:program files (x86)3 thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsaazŃŕéăŕ12Ęsayga12k_draw.ogg
```*

**LECZENIE:** Idziemy do katalogu: C:Program Files (x86)3 THQS.T.A.L.K.E.R. - Shadow of ChernobylgamedatasoundsAazСайга12К . Zmieniamy nazwę Сайга12К na Ńŕéăŕ12Ę . Finalnie ma to wyglądać tak: s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsaazŃŕéăŕ12Ę

**\*\*\***

Mod bardzo dobry, niezwykle grywalny. "0" wylotów wynikających z błędów modyfikacji. Jedyny jaki miałem to ten powyżej - wina win PL. Czuć w nim rękę twórców TŚ - 2. ![](monthly_2015_05/biggrin.png.587d3ec922bb099723c6a96331fd019c.png)

**\*\*\***

Dodałem jeszcze jeden wylot - identycznego jak wcześniejszy typu.

No to jak dajesz dobrą recenzję dla tego moda, to i polonizacja może się okazać wartą strzału. To obszerny tekstowo mod i należy rozważyć ewentualne zabranie się do roboty, by nie skończyć go zniesmaczony.

2 polubienia

Dodałem jeszcze jeden wylot - identycznego jak wcześniejszy typu.

Możesz podać, gdzie występuje? Można zmienić nazwę z wyprzedzeniem, więc wylot nie wystąpi.

Wylot występuje na lokacji -doświadczalny poligon- za ogrodzeniem przy wyjściu z korpusu pokoju. Mod dobry.

Dotrłem do Martwego Miasta i problem ze znalezieniem uczonego z zapiskami uczonych.

Bynek212 - pytałem nie o miejsce, a o przyczynę, tak jak to podawał cichy. Co powoduje wylot i na co zmienić nazwę katalogu czy pliku.

Zmiana przed dojściem do tego momentu ustrzeże przed wylotem, a tłumaczom wskazówkę do dokonania zmiany w polonizacji.

Zmiana w katalogu Aaz katalogu { Sajga 12k } - piszę polskimi literami bo nie mam włączonych rosyjskich Na { Ńŕéăŕ12Ę } .

Kondotier - w poście pod bugami podałem co nalezy zmienić - możesz to zrobić od razu po postawieniu moda :yes: .

cichy - po ostatniej linijce Twojego posta nie skapowałem, że była zrobiona po drugim fatal. Te dwa błędy, oczywiście, od razu poprawiłem. Nie lubię w modach być “lotnikiem” :smiley:

Wylot na lokacji PROMZONA .

*```
FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CRender::texture_load[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRenderTexture.cpp[error]Line : 295[error]Description : [error]Arguments : Can’t find texture ‘aazm4a1 sopmodtacstońk’

W katalogu gamedatatexturesAazM4A1 SOPMODtacstock.dds -  zmienić plik tacstock.dds na  tacstońk.dds
3 polubienia

Soundtrack w formacie mp3:

https://disk.yandex.com/public/?hash=DPbBE3f7Bxv57mRDjpAOQ/7vvuyEWV4JnyzYs44xbLU%3D

Mod coraz bardziej wyrywa mnie z butów :woot: . Oto jak wygląda Martwe Miasto po uruchomieniu urządzenia przez Siergieja:

Martwe Miasto nie do poznania, pomnik Lenina robi teraz niezłe wrażenie. Ale narobiłeś Cichy smaku :wink:

Jest w ogóle jakiś mod którego Nie ukończyłeś ? :smiley:

Proszę rozeznanych w wyszukiwaniu patchy i fixsów, o sprawdzenie, czy jest coś nowego w tej materii, bo zaczynamy polonizację tego dobrze zapowiadającego się moda. Jedno co wiem, to… sporo roboty czeka.

4 polubienia

Kumulatywny patch FINALNY z 25.I.2014 - nowa gra nie jest obowiązkowa ale pożądana: http://yadi.sk/d/LdEQU6NKGjGBY

Wszystkich którzy czekają na polską wersję, chciałbym poinformować, że przystąpiłem do pomocy w tłumaczeniu moda, także mam nadzieję że polonizacja pojawi się szybciej niż zakładano. :slight_smile:

2 polubienia