Moja ulubiona seria! Szczególnie od Michała Gołkowskiego Ale na razie straszą mnie krzyżacy, po mojej prawej XD A jak się skończy to będzie wyjazd do Empika i 2 książki w torebce XD
Kopsnnjcie linki do w/w pozycji tak żeby mozna było pobrać w pdf-e, bez świtu.
Metro w Warszawie - to dopiero hard/schwere fikszyn ;), Bardziej kompleksy bunkrów podziemnych we Wrocławiu czy riese - olbrzym lub Festung Glatz - twierdza Kłodzko.
Z pewnością kiedyś przeczytam, lecz na razie mam jedno pytanie odnośnie tej książki. Czy w niej też występuje paskudny slang stworzony przez Gołkowskiego, jak m.in. “wojenstalkerzy”, “krewkamienie” albo “prypeć-kabany”?
Jestem na samum początku , do tej pory zdecydowanie NIE zauważyłem żadnej “nowomowy”. Normalny , poprawny jezyk literacki pozwalający z wystarczającą precyzją - uzywając normalnego słownictwa -opisać wykreowany świat .
A ja jakiś czas temu kupiłem książkę pt. " STACJA NOWY ŚWIAT ", jej twórcą jest Bartek Biedrzycki, napisał " KOMPLEKS 7215 " o którym wspomniał w pierwszym poście kolega
Cóż mogę powiedzieć o Stacji Nowy Świat ?
Po wybuchu wojny ludność stolicy schronienie odnalazła w ciemnych tunelach metra. Niestety, po krótkim czasie rozpętała się wojna w samym metrze, ambitny żołnierz dezerter, który to schronił się na drugiej linii, zamierza opanować całe metro pod swoim sztandarem. Kto mu się przeciwstawi ? Sami się dowiecie czytając książkę.
Oto zdjęcie książki + bonus w postaci serii stalker oraz piwko które aktualnie sączę ( Czym byłby bandyta bez piwa )
Sławomir Nieściur - wedle zasług, pobrałem w pdf-ie jest też do wzięcia epub i mobina komercyjnych stronach , natomiast 7215 i nowy świat to … to po prostu kontynuacja walki “rodowitych” warszawiaków ze słoikami
p.s. do pobrania (nie mogę podac adresu tejże komercji ;), jakby co to na prywatnej lini):