Fabuła

Witam,

mam problem natury fabularnej. Dotyczy linii z podstawki. Po rozmowie z Walerianem mam pomóc w likwidacji resztek grupy Chaleckiego. Biegnę więc radośnie do windy, zadanie przecież proste jak drut, a tam pusto. Żadnego wojaka. Obleciałem cały Kordon w nadziei że może są gdzieś indziej, ale niestety. Na całym Kordonie ani jednego. I co tu począć ?

A szukałeś ich za mostem po prawej stronie jakbyś szedł do Sidora-powinni się tłuc ze stalkerami ?Jak nie masz takiej akcji,wyjdź z gry i wczytaj jeszcze raz-może pomoże.

Idąc do Windy stalkerzy pod mostem stoją spokojnie, a powinni walczyć z wojskowymi( tak jak jest w podstawce). Wczytywanie nawet dużo wcześniejszych save’ów nic nie daje. Walerian z kolei pyta w kółko czy załatwiłem wojaków Chaleckiego.

Może czas na postawienie podstawki z 2008 roku - takiej z paczem no dvd lub rus wersji, i najlepiej w wersji od 1.0 do 10004.

Może pomoże!

Zacząłem moda od początku. Nie miałem wyjścia, bo z questami podstawki nie ruszyłbym dalej. W pierwszym podejściu grałem chyba za szybko i wykonywałem zbyt dużo zadań pobocznych zamiast skupić się na podstawowych. Przespałem trochę Sidorowicza i nie tylko. Dzięki za pomoc !

PS.

Wykonując quest szukania dwóch grup najemników na Wysypisku i Bagnach, na Wysypisku zaatakowało mnie “niespodziewanie od tyłu” trzech wojaków. Niewykluczone , że to błąkający się spawn grupy Chaleckiego z Windy.

Z chaleckim jest związany kweścik na szeregowca pod mostem koło wiochy nowicjuszy, daje info, możesz ale nie musisz go utrupić, twoja decyzja.

czasem ci coś nie zaskoczy lub nie działa to wyjdź i wejdź ponownie na lokacje i pamiętaj, sejfuj ręcznie nie automatycznie.

Następny rodzynek, także nie ruszony.