Chciałem sobie dzisiaj sprawdzić tego moda, ale coś mi on w ogóle nie działa. Przy odpalaniu gry, zaraz wywala mnie do pulpitu z takim oto komunikatem:
A tak przy okazji - jest nowy patch i fix do tego moda:
Postawiłem tego moda - ale mam problem - wypadają mi rzeczy z plecaka - nic tam nie mogę mieć - nie wiem co jest powodem.
INSTALACJA NA POLSKA PLATFORMĘ:
Na moda nakładam kolejno patch i fix ze zgodą na zamianę plików.
Kopiujemy katalog rus i wklejam do katalogu text - kopię przemianowuję na pol (gamedata\config\text).
Zmiana w pliku localization.ltx na taką postać: zmieniamy rus na pol.
[string_table]
language = pol
font_prefix = ;_cent ;_west
Zmiana w pliku fsgame.ltx na taką postać:
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
W elemencie docelowym dodajemy po spacji parametr “-nointro”.
6 Gramy .
Vitamin1 - log błędu jest w tej lokalizacji: C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs - w pliku xray_vitamin1.log - na samym końcu po frazie FATAL ERROR .
A faktycznie poszło po wprowadzeniu tych drobnych poprawek, o których nie wiedziałem. Ale mam tak jak Ty - nie mogę nic dodać do inwentarza. Widać trzeba zaczekać na kolejny fix.
Junx błąd pojawia się jak mnie kasowali na ATP-przy próbie wczytania sejwa z wcześniej też już na ATP wylot z tym błędem.Normalnie sejw działa z przed ATP-rozmowy z Pietruchą.Dodatkowo PPM na czymkolwiek z plecaka praktycznie nie działa-np.rozładowanie znalezionej giwery graniczy z cudem,wyrzuć z PPM tez nie działa.Ogólnie po wyjściu z gry zapisy jakby były uszkodzone.
Trzeba kupić plecak i sida i będzie działać normalnie, na pewno planują zmianę wyglądu Huda plecaka bo nie ma dodatkowych slotów na nóż, detektor i plecak.