Free Play 1.1

Opis

Mod umożliwia zmianę poziomów z Limańska do Czerwonego Lasu i z Elektrowni do Limańska po “unieruchomieniu” Striełoka, co daje nam możliwość swobodnej gry.

Autor

Ceano

Instalacja

W pliku fsgame.ltx zamień:

$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata

na:

$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata

Rozpakuj zawartość katalogu cs_knife do folderu z grą. Domyślnie jest to: C:\Program Files\Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky.

Download

http://stalker.filefront.com/file/Free_Play;99015

dlamnie super modzik moge wrucic do czerwonego lasu

[ Dodano: Sob 12 Wrz, 2009 ]

ja jestem na koncu gry i super mod naprawde

:mrgreen:

A nawiązując do tematu jaką byscie ta szczeże proponowali ?

Te tematy w tym Ci pomogą:

http://stalker-world.webd.pl/viewtopic.php?t=221

http://stalker-world.webd.pl/viewtopic.php?t=220

Tam możesz pisać o frakcjach.

Tak Elvis dokładnie o to mi chodziło ! Teraz dopiero przyłącze się do jakiejś frakcji :wink: A nawiązując do tematu jaką byscie ta szczeże proponowali ? Zastanawiam się między POWINNOŚCIĄ a WOLNOŚCIĄ…

No może i racja źle zrozumiałem sorensen.

Jemu chodziło chyba o unieszkodliwienie Strieloka w zakończeniu Czystego Nieba - tak, właśnie po tym zakończeniu będziesz mógł swobodnie grać dalej.

To CN, a nie SHoC tu nie zabijasz Strieloka ale jest możliwość grania po zakończeniu scenariusza.

Można grać dalej po zakończeniu tzn: po zabiciu Streloka :?:

Napisałem ten post dlatego,że ta modyfikacja jest niekompletna.To znaczy dodaje punkty dzięki którym możemy się przenosić między lokacjami:Z Elektrowni do Limańska i z Limańska do Czerwonego Lasu,ale przeoczono fakt,że trzeba jeszcze pokonać tą feralną budowę,(Dla ciężko myślących dopiszę,że cały czas mówię o drodze powrotnej.)co przy standardowych ustawieniach postaci ,wydaje się być niemożliwe,ponieważ wszystko rozbija się o ów “parametr skoczności”.Być może w innych wersjach gry, wartość tego parametru jest wystarczająca, aby wskoczyć z powrotem na rusztowanie(Jest to jedyna możliwa droga.),ale w moim przypadku niestety tak nie było.A oto rozwiązanie tego problemu.Należy w pliku:*```
gamedata\config\creatures\actor.ltx zmienić wartość zapisu jump_speed=6 na wyższą np.=8.

Dodam,że rozsądną górną granicą jest wartość=15.Powyżej tej wartości, podczas lądowania ryzykujemy spadek energii życiowej.

Pozdrowienia dla wszystkich.Darcknat

No ale jeżeli mówi o rusztowaniu to chyba tą dziurkę już pokonał w drodze powrotnej.

Ale kolega chce wrocic, a nie isc dalej.

No przecież to normalne przejście którym idziesz w kierunku szpitala. Po minięciu budowy przechodzisz pod bramą i spotykasz oddział Czystego Nieba i po chwili masz problem ze snajperem.

To dziwne. Udalo ci sie przejsc pod brama?

Nie wiem czy mówimy o tym samym budynku.Spróbuję go opisać dokładniej.Chodzi mi o budynek w trakcie budowy, opanowany przez Monolitian,których trzeba się pozbyć,aby móc przejść.Na tyłach jest brama,a pod nią wykop, którym schodzi się w dół.Od tego momentu torujemy sobie drogę do szpitala.Próbowałem ten gmach obejść,ale nie jest to możliwe.Z jednej strony przejście blokują kontenery,z drugiej natomiast jest siatka.Usiłowałem nawet przejść po grzbiecie ogrodzenia okalającego w/w posesję,ale też bez rezultatu.Moim zdaniem jedynym rozwiązaniem będzie wskoczenie na rusztowanie.Problem w tym,że trzeba by było zwiększyć “skoczność” naszej postaci,a ja nie mam pojęcia,który plik trzeba edytować.Jeżeli ktoś wie jak się z tym uporać,to będę wdzięczny za poradę.
Pozdrowienia.

Jesli chodzi ci o ten budynek z rusztowaniami w srodku, to mozna go obejsc.

Mam pytanie.Czy ktoś wie jak w drodze powrotnej z elektrowni dostać się w głąb Limańska?
Chodzi o to,że nie wiem jak przejść z powrotem przez budowę.Jest tam co prawda rusztowanie, ale nie daje się na nie wskoczyć.(Przynajmniej mi to nie wychodzi)

Nie wiem, ale sprawdzić nie zaszkodzi. Właśnie zacząłem grać w Czyste Niebo, wrzuciłem moda i nie mam żadnych BugTrapów, tylko właściwie jestem dopiero na początku gry.

A grę trzeba od nowa zaczynać?

Wiem, że temat jest naprawdę stary, i robię odkop roku, ale mam ważną informację.

ABY WEJŚĆ PRZEZ TEN BUDYNEK TRZEBA SKOCZYĆ OBOK KONTENERÓW, CZYLI WCHODZIMY NA PARAPET OBOK KONTENERÓW, KUCAMY JAK NAJNIŻEJ I PRÓBUJEMY SZCZĘŚCIA CZYLI SKOCZENIA NA KONTENER. SPOSÓB TESTOWANY NA MODZIE FACTION COMMANDER W TRYBIE FREEPLAY WIĘC I W TYM MODZIE TO NA 100% DZIAŁA. POZDRAWIAM.

mam nadzieję, że nie dostanę warna za ważną wiadomość.