Gdzie szukać Siaka

Kwest dla bagiennego doktora, który ma otworzyć przejście na Kordon..?
Szukam go po Prypeci..ale gdzieś się schował./

Siak siedzi na Radarze, na terenie Mózgozwęglacza w domku niedaleko wejścia do x-10 :grin:

Uprzejmie dziękuję..czyli znów się nalatam jak wściekły :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ano siedzi taki Siak na Radarze i chodzić do siebie każe…:grin:
Udzieliły mi się rymy po świetnym wierszu Vorenusa…Oloo jak już znajdziesz Siaka to pohandluj trochę bo towar ma niezły do oddania i ceny…Będzie do niego więcej wycieczek, takich jak ta od Doktora.

Będzie też quest z kartą muzyczną od niego zlecony przez Wkręta - Śrubę - mechanika Wolności. Niestety znam quest tylko z poradnika, bo go po prostu nie dostałem… Sama fleszka z resztą jest do kupienia u niego w inwentarzu, tylko u mnie znowu był kłopot - wywalało do pulpitu po zakupie :grin:. Zainteresuj się też nożem który ma w ofercie, na tym etapie gry to dobra kosa i oszczędzisz trochę śrutu na słabszych mutantach. Jakby drogo sobie liczył, to możesz załagodzić go którymś ze swoich świetnych kalendarzy oloo. :grin:

Na razie wyłożyłęm się na rubinowej bateryjce. Albo jestem ślepy, albo coś nie halo - nie wiem, gdzie małpy szukać..

Znajdziesz za kamieniami gdzie jest silne promieniowanie i czają się wojskowi albo Monolitowcy. Idąc od Anten dojdziesz do barykady z rur i betonowych bloków, koło wieżyczki i dwu wagonów albo barakowozów jak wolisz. Mijasz barykadę i po lewej jest ciężarówka a za nią duże kamienie i często ślepe psiury. Teraz musisz iść niemal do prawego rogu tego zakątka i między kamieniami znajdziesz bateryjkę - rubinową oczywiście :kozak:.