Z KONIECZNOŚCI SAM POD SOBĄ.
No i mod ukończony. Wiedząc, że ma kilka zakończeń, starałem się je odnaleźć. Czy mi się powiodło, trudno zgadnąć. Ale dwa różne mam na pewno.
A było tak.
Na przeszkodzie wykonania zadania kwestowych naukowców i Chemika stanęli Najemnicy z byłej Świadomości-Z.
Kiedy przyjąłem ich ofertę, pojawiły się napisy informujące o dalszych losach Rezona i Strefy. Kiedy im odmówiłem, zginąłem.
Więc w powtórce zamiast rozmowy były już kule i dalszy ciąg rozmowy z Chemikiem. Poszedłem uruchomić przekaźnik.
Powrót rozmowa i … … i psi twór jednak poraził jego świadomość, i spowodował samobójstwo. Zgodnie z zaleceniem włączyłem za niego urządzenie.
Szybka ucieczka w bezpieczną strefę, ale dopadła mnie emisja. W ukryciu walka z pijawkami i auto teleportacja do uczonych.
Pretensje uczonego, po co wyłączyłem i znów napisy o losach GB i Strefy.
Wgranie wcześniejszego zapisu, śmierć Chemika i ucieczka bez włączania ustrojstwa. Też emisja, też pijawki i też auto teleportacja. Te same pretensje i napisy.
Problem w tym, że wszystkie te napisy są pisane czcionką “Strielok”, dlatego trudne do przeczytania w czasie gdy się wyświetlają. Tak, że nie powiem czy miały inną treść.
W każdym bądź razie, nareszcie mod, z nową, logiczną i ciekawą fabułą, na nowych lokacjach. Nie ma powtórki z rozrywki. Na pewno wart jest zagrania.
Popatrzyłem w pliki moda, aby ocenić co jest do tłumaczenia, ale wyszedł problem. Mimo, że mod nie wykorzystuje nic z podstawki, ma wszystkiej jej tekstowe pliki, w których przy pobieżnym przeglądaniu nie znalazłem tego, co dotyczy moda. Najprawdopodobniej, jak to już spotkałem, treści dotyczące moda są dodane do plików podstawki. Może jednak ktoś się zdecyduje na przetłumaczenie. Mod absolutnie nie powiązany z Epizod 1, może być tłumaczony sam.
Zrzuty z finalnej rozgrywki.
Spoiler
W dzień.
I w nocy.
Gołym okiem.
I przez noktowizor.
Zombi wprowadzony w anomalię, szkoda śrutu.
I tego skutki.
Dwa widoki z wysokości wież.