Lubię czasem zagrać w Gothica. Ostatnio znalazłem moda Blood night. Wszystko niby ok, ale spolszczenie zrobione jest bardzo niestarannie. Nawet nie wspomnę o błędach, najbardziej przeszkadzają mi braki odstępów po kropkach. Zdania zlewają się i trudno czytać.
Spolszczenie zawiera 3 pliki -
Blood-Night.ico
Blood-NightPL.ini
Blood-NightPL.mod
Czy ktoś jest na tyle kumaty, by napisać mi co z tym zrobić, by można było poprawić to spolszczenie?
Żeby edytować gothica trzeba się naprawdę nagimnastykować… Trzeba było używać jakichś unpackerów, jak w stalkerze gamedatę, tylko, że tego unpackera trzeba było zainstalować - zaimplementować do plików gry. Potem po edycji znowu spakować do odpowiednich plików, przy czym, nie dało się grać na rozpakowanych, więc modding trwa tam niemiłosiernie długo. Właśnie dlatego zaniechałem gry w moda The Returning - świetny, ogromny jak sola dla stalkera, ale z błędem, który uniemożliwiał grę na najwyższym poziomie trudności najtrudniejszą do rozwinięcia postacią(necromantą). Gra na nie najwyższym poziomie to mnie się już nie podoba za bardzo :P. Dlatego[róznież] stalker jest tym, co trzeba pielęgnować, o czym nie należy zapominać. Bo daje możliwość wsparcia przez zainteresowanych pracą z każdej możliwej strony i gwarantuje urzeczywistnienie wielu pomysłów przy “minimalnym” wysiłku
Masz rację, modding Gothica, to skomplikowana sprawa. The Returning jest dla mnie za trudny, a ten Blood-Night ma sporo błędów. Zobaczę jeszcze Złote Wrota. Sądząc po opisie zapowiada się świetnie.
Jeśli jest na poziomie “Velaya - Historia Wojowniczki” - to spoko, będzie się działo. Z grami różnego typu, jest prawie jak z kobietami. Jak facet ma dobry gust i hormony, to ma duży wachlarz zainteresowania typem kobiet. I tu jest podobnie (tak mi się przynajmniej wydaje).