Gothic 2 NK + Blood night

Lubię czasem zagrać w Gothica. Ostatnio znalazłem moda Blood night. Wszystko niby ok, ale spolszczenie zrobione jest bardzo niestarannie. Nawet nie wspomnę o błędach, najbardziej przeszkadzają mi braki odstępów po kropkach. Zdania zlewają się i trudno czytać.

Spolszczenie zawiera 3 pliki -

1. Blood-Night.ico

2. Blood-NightPL.ini

3. Blood-NightPL.mod

Czy ktoś jest na tyle kumaty, by napisać mi co z tym zrobić, by można było poprawić to spolszczenie?

Prawdopodobnie żeby to poprawić Blood-NightPL.ini otwórz notatnikiem.

Spolszczenie zawiera 3 pliki -

1. Blood-Night.ico

2. Blood-NightPL.ini

3. Blood-NightPL.mod

Czy ktoś jest na tyle kumaty, by napisać mi co z tym zrobić, by można było poprawić to spolszczenie?

Pomyliłem się, to nie jest spolszczenie, a cały mod. Gdzieś w tych plikach jest spolszczony tekst.

@Fr0zeN, w tym pliku Blood-NightPL.ini nie ma tekstów moda.

Dam sobie spokój, to nie na moją głowę.

Żeby edytować gothica trzeba się naprawdę nagimnastykować… Trzeba było używać jakichś unpackerów, jak w stalkerze gamedatę, tylko, że tego unpackera trzeba było zainstalować - zaimplementować do plików gry. Potem po edycji znowu spakować do odpowiednich plików, przy czym, nie dało się grać na rozpakowanych, więc modding trwa tam niemiłosiernie długo. Właśnie dlatego zaniechałem gry w moda The Returning - świetny, ogromny jak sola dla stalkera, ale z błędem, który uniemożliwiał grę na najwyższym poziomie trudności najtrudniejszą do rozwinięcia postacią(necromantą). Gra na nie najwyższym poziomie to mnie się już nie podoba za bardzo :P. Dlatego[róznież] stalker jest tym, co trzeba pielęgnować, o czym nie należy zapominać. Bo daje możliwość wsparcia przez zainteresowanych pracą z każdej możliwej strony i gwarantuje urzeczywistnienie wielu pomysłów przy “minimalnym” wysiłku :wink:

Masz rację, modding Gothica, to skomplikowana sprawa. The Returning jest dla mnie za trudny, a ten Blood-Night ma sporo błędów. Zobaczę jeszcze Złote Wrota. Sądząc po opisie zapowiada się świetnie.

Jeśli jest na poziomie “Velaya - Historia Wojowniczki” - to spoko, będzie się działo. Z grami różnego typu, jest prawie jak z kobietami. Jak facet ma dobry gust i hormony, to ma duży wachlarz zainteresowania typem kobiet. I tu jest podobnie (tak mi się przynajmniej wydaje).

W Blood-Night nie grałem.

Ale za to grałem w wiele innych modów do G1 / G2:NK

Ostatnio w ogóle coś więcej grywam w Gothica.

Ja mogę polecić następujące mody:

Grzesznicy - G2NK
Global Mod - G2NK ( Ostatnio zacząłem w niego grać. Za dużo pisania co zmienia ale jest tego.. NIESAMOWICIE dużo )

Czas Zapłaty - G1

Modów jest naprawdę dużo.

Dla zainteresowanych dam link na forum ‘’ Drużyna Spolszczenia ‘’

Jestem tam testerem o nicku ‘’ Fletcher’’

Aktualnie tamtejsi tłumacze spolszczają i wyłapują błędy w nowej wersji Global Moda.

A do G1 prace trwają nad ‘’ Edycją Rozszerzoną ‘’ - Będzie to bardzo obszerny mod.

Coś każdy powinien znaleźć dla siebie:
http://druzynapl-gothic.bplaced.net/index.php

2 polubienia

Dzięki @Agrael, zobaczę te mody, to forum też odwiedzę.